دلایل متفاوت نخوابیدن نوزاد + راه حلهای سریع و موثر
دوشنبه 10 بهمن 1401 12:13 AM
نیاز نوزادان به خواب بیشتر بر همگان آشکار میباشد. این امر به ویژه برای والدینی که در طول روز بسیار خسته شده اند، از اهمیت بالایی برخوردار میباشد؛ چرا که تنها زمانی که کودکان در خواب باشند، والدین بدون نگرانی در مورد تامین نیازهای آنها، قادر به استراحت هستند. اما در شبهایی که کودکان نمی خوابند، چه اتفاقی میافتد؟ با وجود استفاده از همه روشهایی که با آنها آشنا میباشید، اگر همچنان کودک شما نخوابیده و در حال گریه کردن میباشد، باید چه کاری انجام داد؟
گاهی اوقات، تنها چیزی که کودک بدان نیاز دارد، تماسی از سوی مادر بوده و تا زمانی که مادرشان آنها را لمس ننماید، به گریه خود ادامه میدهند، در چنین مواردی، خوابیدن در کنار کودک بهترین
گزینه برای جلوگیری از گریه او میباشد و بهتر است گفتههای منفی افراد را نادیده بگیرید، اگر این روش کارآمد بود، به استفاده از آن ادامه دهید و همراه با کودک خود بخوابید.
این امر در بین نوزادان بسیار شایع و رایج میباشد، چرا که همچنان در حال تنظیم ساعت بیولوژیکی بدن خود میباشند. این امر به دلیل تازه به دنیا آمدن آنها میباشد. مکانیزمهای داخلی بدن نوزادان امری عادی بوده و نمی توانید آنها را به خاطر آن، مورد سرزنش قرار دهید.
شایان ذکر است تنها راهی که کودکان میتوانند احساس درد خود را بروز دهند، گریه کردن است، بنابراین، در صورتی که کودک شما شروع به گریه نموده و این امر را متوقف نمی نماید، بهتر است تا بدنش را برای پی بردن به بخش صدمه دیده، کنترل نمایید. در صورتی که این درد ناشی از آسیب بیرونی نباشد، شاید این امر ناشی از درد درونی نظیر عفونت یا درد معده، باشد، در چنین مواردی بهتر است تا به پزشک خود مراجعه نمایید.
این امر در کودکان بیشتر رایج و معمول میباشد، همانند بزرگسالان، کودکان نیز از روال عادی زندگی خسته شده و گاهی اوقات نیز دلیل نخوابیدن آنها به دلیل کسل شدن از روال عادی زندگی خود میباشد. از این رو، نیاز به ایجاد تغییراتی در زندگی خود دارند، بنابراین با انجام تغییراتی نظیر تغییر زمان تغذیه کودک خویش، میتوانید این روال عادی در زندگی آنها را تغییر دهید. این روش، بر اساس آزمون و خطا بوده و در صورت عدم موفقیت در تلاشهای اولیه خود نباید صبرتان را از دست دهید.
نوزادان در طول روز بسیار حرکت مینمایند- این حرکت و جنبش از داخل رحم شروع شده و بعد از تولد نیز ادامه مییابد، جنبش و حرکت منجر به تهسیل خشم شده و اضطراب جسمانی آنها را تسکین میبخشد و اگر مشکلی داشته باشند، اولین کاری که انجام خواهند داد، بروز آن میباشد، مطمئنا، گریه کردن یکی از این روشهای بروز بوده و محدود نمودن آنها یکی از بدترین روشها برای بدتر نمودن شرایط شان میباشد.
هنگامی که کودکان به اندازه کافی نخوابیده اند، تمایل بیشتری به تحریک پذیری داشته و نسبت به هرچیز کوچک نیز داد و بیداد مینمایند. برعکس، حساسیت بیش از حد به صداهای بلند مربوط به تلویزیون یا اسباب بازی ها، منجر به دشوار شدن خوابیدن آنها میگردد، باید محیطی را برای کودکان ایجاد نمایید تا به راحتی بدون هیچ حواس پرتی یا اختلالی، قادر به خوابیدن باشند.
دندان در آوردن یکی از فرآیندهای دردناک برای کودک میباشد، چرا که نه تنها پدیده ای ناخوشایند برای آنها میباشد، بلکه خوابیدن در موقعیتهای خاص منجر به وارد شدن فشار به فک، دهان و در نهایت، حس ناراحتی در آنها میگردد. بنابراین چنانچه در نمناک اشاره کرده ایم اگر کودک شما در طول روز رفتاری عادی داشته اما هنگام شب احساس ناراحتی مینماید، این امر ناشی از دندان درآوردن، میباشد.
حال که با دلیل نخوابیدن کودک خویش آشنا شده اید، زمان حل این مشکل فرا رسیده است.
با توجه به دلیل نخوابیدن کودک خویش، میتوانید بهترین روش مقابله با آن را از لیست ارائه شده، انتخاب نمایید:
البته احتمال وجود چندین دلیل برای نخوابیدن فرزند شما نیز وجود دارد بلکه این امر میتواند ناشی از ترکیب عوامل مختلف نیز باشد، بنابراین، تحت عنوان پدر و مادر وظیفه شما، کشف دلیل نخوابیدن فرزندتان و ایجاد محیط مناسب برای خواب وی در آرامش میباشد.