علل تبخال لب در بارداری + خطرات و درمان آن
دوشنبه 26 دی 1401 10:10 AM
تبخال لب و زخم دهان در زنان باردار و غیر باردار رایج است، با این حال جای نگران نیست؛ چون این زخم ها موقتی هستند و ممکن است طی یک یا دو هفته از بین برود. ممکن است یک یا چند زخم همزمان در دهان ایجاد شود.
گاهی زخم دهان می تواند مکرر ایجاد شود. زخم ها معمولا به تاول های کوچک پر از آب شبیه هستند و عموما روی زبان، داخل گونه ها، در پشت و یا روی لب ها به وجود می آیند.
به غیر از ناراحتی و درد، زخم دهان هیچ گونه عوارض جدی در دوران بارداری ندارد.با مطالعه این بخش علت ایجاد زخم دهان در دوران بارداری و روش های درمانی را خواهید دانست.
علت دقیق زخم دهان در دوران بارداری مشخص نیست با این حال، نظریه های مختلفی وجود دارد که در این بخش از بارداری و نوزاد نمناک به آن پرداخته ایم.
تغییرات هورمون در طول دوران بارداری می تواند یکی از دلایل بروز تبخال بر روی لب ها، یا داخل گونه یا روی زبان باشد.
ضربه (مسواک، گاز گرفتن و غیره)یا استرس می تواند باعث زخم دهان شود. اگرچه هیچ مدرک مشخصی برای اثبات این نظریه در مورد زنان باردار وجود ندارد، اما دلایل رایجی برای زخم دهان هستند.
آلرژی های غذایی (به خصوص غذاهای اسیدی یا تند)ممکن است باعث بروز تب خال داخل دهان شود.
کمبود اسید فولیک، آهن و ویتامین ب 12 نیز می تواند باعث ایجاد زخم دهان شود .با این حال، مصرف داروها و یا مکمل های مربوطه می تواند به کاهش زخم کمک کند.
ضعف ایمنی، تنباکو، یا دندان شکسته می تواند از دلایل دیگر بروز زخم دهان باشد.
درک نشانه ها و علائم به شما کمک می کند تا بدانید چه نوع زخم دهانی دارید تا راحت تر آن را درمان کنید.
ابتلا به تبخال در سه ماهه نخست و خطر سقط ! ابتلا به تبخال در سه ماهه نخست بارداری ممکن است سبب سقط جنین و در سه ماهه دوم بارداری ممکن است موجب اختلال چشم، مغز و گوش شود، اما بعد از هفته بیستم بارداری خطر خاصی ندارد.اگر سیستم ایمنی بدن ضعیف باشد، ابتلا به این نوع ویروس قوت بیشتری می گیرد.
تبخال به طور کلی تاثیر منفی روی جنین ندارد، اما آن ها زخم های عفونی هستند و باید به موقع معالجه شوند تا در نوزاد شیوع پیدا نکنند. گاهی ابتلا به ویروس تبخال در زنان باردار باعث می شود جنین ورم کند و شکم آب بیاورد و یا دچار علائمی مانند کاهش شنوایی حس عصبی، عقب ماندگی ذهنی، اختلال یادگیری و ... شود.
زخم های تبخال بسیار مسری هستند و می تواند از شخصی به شخص دیگر انتقال پیدا کنند. ویروس فعال می تواند از طریق رژ لب، لیوان، ظرف و ظروف، بوسه یا رابطه جنسی دهانی گسترش یابد.
اگر زخم دهان خوش خیم باشد، می توانید برخی از درمان های خانگی را امتحان کنید. اما زمانی که مکرر رخ می دهد یا گسترده می شوند، باید برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.
چند درمان خانگی وجود دارد که ممکن است به تسکین درد و سوزش زخم دهان کمک کند.
زمانی که باردار هستید، شایدچند هفته صبر کنید تا زخم های خوش خیم التیام یابد، اگرچنین نشد به پزشک مراجعه کنید.
نگران بروز زخم دهان و تبخال در دوران بارداری نباشید زیرا آنها با گذر زمان از بین می روند و در صورت نیاز، پزشک داروهای مناسب را تجویز می کند.با مصرف غذاهای مقوی و آرامش اعصاب در دوران بارداری و استفاده از درمان های خانگی می توانید زخم های دردناک دهان را رفع کنید.