تاثیر طلاق بر فرزندان و خطراتی که کودکان طلاق را تهدید می کند
چهارشنبه 7 دی 1401 10:25 AM
زن و شوهرها از هم جدا می شوند معمولا به این دلیل که هر دوی آنها به این نتیجه رسیده اند که وقتی زندگی زناشویی خود را پایان دهند می توانند حال روحی بهتری را تجربه کنند و شادتر باشند یا اینکه ماندن در کنار هم را غیر قابل تحمل و عذاب دهنده می دانند.
فرزندانی که از طلاق بر جای می مانند با مسائلی مواجه می شوند که زندگی و سلامت روان آنها را تحت تأثیر قرار می دهد،مانند تشویش آنها از تنها گذاشته شدنشان توسط والدین و از دست دادن والدین،باز خوردهای دردناک و ناراحت کننده اطرافیان،کمبود های عاطفی در اثر ندیدن یا کم دیدن یکی از والدین یا هر دوی آنها و ...
لازم است زن و مردی که از هم جدا می شوند با کسب اطلاعات درست و آموختن مهارتهای لازم و حتی شرکت در جلسات مشاوره بعد طلاق به سلامت روان فرزندان و حتی خودشان کمک بکنند.
وقتی زن و مردی تصمیم به جدایی می گیرند بهتر است کودک خود را از پیش با مسأله طلاق آشنا کنند تا درک و پذیرش تمام مراحل آن به مراتب برایش راحت تر شود و چنانچه این آشنایی اتفاق نیفتد امکان ابتلای کودک به ترسها و نگرانیهای حاصل از جدایی پدر و مادر، مثل ترس ازتنهایی و ترک شدن افزایش می یابد که این تشویش ها به شدت سلامت روان کودک را در معرض خطرات جبران ناپذیر قرار می دهد و در آینده باعث بروز مشکلات رفتاری و مسائل عاطفی در کودک می شود.
بهترین راه این است که والدین چند روز قبل از جدایی فرصت کافی برای درک این مسأله را به فرزند خود بدهند و تا آمادگی لازم در فرزند ایجاد نشده،جدا نشوند یا فرزند را ترک نکنند.
برای آماده کردن کودک و کنار آمدن بهتر او با مسأله طلاق پدر و مادر،بهتر است پدر و مادر کودک را با مسائل زیر آشنا کنند:
با توضیح دادن این موارد و بحث مفید راجب آنها می توان آسیب پذیری کودک را راجب طلاق پدر و مادر کمتر کرد و در او آمادگی و توان مورد نیاز را برای کنار آمدن با این حادثه به مقدار خوبی ایجاد کرد.
نویسنده :خانم دکتر ندا رحیمی متخصص روانشناسی / @drnedarahimi