ایده های خلاقانه استفاده از موزهای رسیده !!
پنج شنبه 17 آذر 1401 2:22 PM
۱۲۶۴۹۷۷
۱۷۴۴۷
مانند بسیاری از میوهها، موز هم بهتدریج رسیدهتر و نرمتر میشود و تغییر رنگ میدهد.
دیجی کالامگ: مانند بسیاری از میوهها، موز هم بهتدریج رسیدهتر و نرمتر میشود و تغییر رنگ میدهد. پوست این میوهی مغذی در ابتدا سبز است، اما با گذشت زمان به زرد و سپس قهوهای تبدیل میشود. با رسیدن موز، آزاد شدن گاز اتیلن باعث قهوهای شدن رنگدانهی زرد در پوست آن میشود.
ممکن است موزهای قهوهای و خیلی رسیده برای پذیرایی از مهمان مناسب نباشند، اما بیفایده هم نیستند و همچنان یک غذای مغذی محسوب میشوند. در این مقاله، ۹ روش برای استفاده از این نوع موزها را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت. با ما همراه باشید.
موز یکی از محبوبترین مواد تشکیلدهندهی اسموتی است. موز قهوهای بهخوبی با سایر اجزای اسموتی ترکیب میشود و تقریباً در هر دستورالعمل اسموتی که به موز نیاز دارد میتوان از آن استفاده کرد. تنها تغییری که ممکن است در اسموتی خود مشاهده کنید، تیرهتر شدن رنگ و شیرینتر شدن طعم آن است. چون موز قهوهای نسبت به موز زرد حاوی قند بیشتری است و بنابراین طعم شیرینتری دارد.
اضافه کردن موز قهوهای به بلغور جو دوسر، راهی ساده برای شیرینتر کردن طعم آن بدون استفاده از شکر است. بهعلاوه، موز دارای مواد مغذی است و میتواند فیبر، ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدانهای بیشتری را به وعدهی غذایی شما اضافه کند.
موز اغلب با پنکیک بهخوبی ترکیب میشود. میتوانید موزهای رسیده را خرد کرده و روی پنکیک قرار دهید یا آنها را مستقیماً با خمیر پنکیک مخلوط کنید. بعضی از افراد معتقدند که ترکیب کردن موز قهوهای یا خیلی رسیده با خمیر پنکیک باعث شیرینتر شدن و پف کردن آن میشود.
اگر از طرفداران موز هستید، احتمالاً میدانید که موز قهوهای و خیلی رسیده برای تهیهی نان موز مناسب است. همچنین میتوانید از آن برای درست کردن کیک استفاده کنید.
آیا میدانستید که میتوان موز را هم مثل پلانتین روی دستگاهی گریل یا اجاق گاز کباب کرد؟ پلانتین میوهای شبیهی موز است که گاهی اوقات بهصورت خام مصرف میشود، اما اغلب از آن بهشکل پختهشده استفاده میکنند. این میوه نسبت به موز سفتتر و بزرگتر است و قند کمتر و نشاستهی بیشتری دارد.
اگر تخم مرغ ندارید، به آن حساسیت دارید یا از رژیم گیاهخواری پیروی میکنید، موادی دیگری وجود دارند که میتوانید از آنها به جای تخممرغ استفاده کنید، مثل سس سیب، دانههای آسیابشدهی بزرک و حتی موز قهوهای لهشده. موز قهوهای لهشده بهدلیل شیرین و چسبنده بودن، بهعنوان جایگزین تخممرغ در دستور پخت انواع نان، کیک و مافین بهترین کارآیی را دارد. به ازای هر تخممرغ میتوانید یک موز قهوهای کوچک یا نصف یک موز بزرگ را له کرده و به دستور غذا اضافه کنید.
وقتی به موز فکر میکنید، ممکن است چای اولین چیزی نباشد که به ذهنتان خطور میکند. اما در حقیقت، چای موز منبع خوشطعمی از ویتامینها و مواد معدنی مختلف مانند پتاسیم و منیزیم است. میتوانید چای موز را با یا بدون پوست درست کنید، اما به خاطرداشته باشید که بسیاری از آنتی اکسیدانهای مفید این میوه در پوست آن یافت میشوند. بنابراین، استفاده از پوست موز در چای میتواند مواد مغذی بیشتری را به همراه داشته باشد.
برای تهیهی چای موز بهروش زیر عمل کنید:
برای جلوگیری از هدر رفتن مواد غذایی، از باقیماندهی موز برای تهیهی اسموتی یا نان استفاده کنید یا آن را همراه با بلغور جو دوسر بخورید.
اگر تعداد موزهای قهوهای بیشتر از مقداری است که میخواهید بخورید، میتوانید از آنها در روتین مراقبت از پوست و مو و تهیهی ماسکهای خانگی استفاده کنید.
یکی از مزایای موز این است که میتوانید بهراحتی از آن در فریزر نگهداری کنید. اگر مقدار زیادی موز قهوهای و رسیده دارید و نمیتوانید همین الان از آنها استفاده کنید، فریز کردن یک راهی عالی برای جلوگیری از هدر رفتن مواد غذایی است. با موز یخزده میتوانید کارهای زیادی انجام دهید، اما بهتر است از آنها برای تهیهی اسموتی و بستنی استفاده کنید.
فقط با 1.980.000 تومان برای همیشه کمردردتو خوبش کن! (تضمینی)
مشاهده
در این بخش، به رایجترین سؤالاتی که مردم اغلب در مورد موز قهوهای میپرسند، پاسخ خواهیم داد.
بهترین راه برای جلوگیری از قهوهای شدن موز این است که آنها را در فضای باز نگهداری کنید تا گازهایی که آزاد میکنند خارج شوند. زمانی که موز در یک کیسه یا جعبه محبوس میشود، احتمال قهوهای شدن آن بیشتر است.
اگر موز قبل از اینکه فرصت کنید آن را بخورید قهوهای میشود، تعداد کمتری بخرید یا میوههایی را بخرید که رنگ آنها هنوز زرد روشن یا کمی سبز است.
ممکن است تصور کنید موز قهوهای نسبت به موز زرد مواد مغذی کمتری دارد، اما در حقیقت تفاوت بین این دو نسبتاً کم است. موز قهوهای هنوز حاوی ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است. با این حال با رسیدن موز، فیبرهای موجود در آن شروع به تحلیل میکنند و نشاستههای پیچیده به قندهای ساده تبدیل میشوند. بنابراین اگر در مورد میزان قند مصرفی یا سطح قند خون خود نگران هستید، بهتر است از موز زرد که کمتر رسیده است استفاده کنید.
موزی که قهوهای شده است، بیش از حد رسیده و احتمالاً شما را بیمار نمیکند. اما خوردن موزی که شروع به کپک زدن کرده است، لزج است، مایعی از آن آزاد میشود یا بوی نامطبوعی دارد، توصیه نمیشود.
از آنجا که ترکیب غذایی میوه با رسیدن آن تغییر میکند، ممکن است متوجه شوید که موز رسیده و قهوهای را در مقایسه با موز زرد بهتر هضم میکنید. با این حال بعضی از افراد، بهویژه آنهایی که به سندرم رودهی تحریکپذیر (IBS) یا سایر بیماریهای گوارشی مبتلا هستند، ممکن است عکس این موضوع را تجربه کنند.
وقتی میخواهید میوه بخورید، ممکن است یک موز قهوهای اولین انتخاب شما نباشد. اما در بیشتر موارد، موزهای خیلی رسیده و قهوهای کاملاً بیخطر هستند و راههای زیادی برای استفاده از آنها وجود دارد که ممکن است برایتان لذتبخش باشند. دفعهی بعد که با چند موز قهوهای روبهرو شدید، یکی از پیشنهادهای فوق را امتحان کنید. به یاد داشته باشید که با خرید موزهایی که رنگشان هنوز زرد روشن یا کمی سبز است و نگهداری آنها در فضای باز میتوانید از قهوهای شدن میوه جلوگیری کنید.