0

درمان واریس عنکبوتی (واریس‌های ریز)

 
09120059008
09120059008

درمان واریس عنکبوتی (واریس‌های ریز)
یک شنبه 13 آذر 1401  5:37 PM

واریس‌هایی که گستردگی و پیشرفت زیادی نداشته‌اند، به‌عنوان واریس تارعنکبوتی شناخته می‌شوند. در چنین واریس‌هایی با نگاه به پوست می‌توانید مویرگ‌هایی به رنگ قرمز یا بنفش را مشاهده کنید. این نوع واریس‌ها بیشتر در پاها ظاهر می‌شوند. بااین‌حال می‌توانند مناطق دیگری از بدن مانند صورت، قفسه سینه، کمر و… را نیز درگیر نمایند.

درمان واریس عنکبوتی با لیزر

در درمان مویرگ‌های پا یا همان درمان واریس تارعنکبوتی می‌توان از لیزر بهره برد. لیزر سطحی از روش‌های درمانی است که به درمان واریس قرمز که ریز و پراکنده است کمک می‌کند. در چنین روشی پزشک بدون استفاده از سوزن، با به‌کارگیری لیزر و تاباندن آن بر نواحی که واریس تارعنکبوتی دارد، رگ‌ها را کوچک و در نهایت مسدود خواهد کرد. مدت‌زمان لازم برای اثربخشی کامل این درمان‌ها ۲ الی ۳ جلسه بوده که با فاصله‌های ۶ تا ۸ هفته‌ای به انجام می‌رسد. برای درمان رگ‌های قرمز روی ران و ساق شکم سینه و صورت نیز از این راهکار استفاده می‌شود.

اسکلروتراپی مویرگ‌های عنکبوتی

در درمان واریس‌های سطحی پا یا درمان رگ‌های عنکبوتی، می‌توان از تزریق محلول اسکلروزان استفاده کرد. به این روش اسکلروتراپی نیز می‌گویند. در اثر تزریق مایع با فوم اسکلروتراپی به درون رگ‌ها، وریدها به‌مرورزمان کوچک شده و اثری از آن‌ها باقی نخواهد ماند. البته این درمان فوراً اثر نمی‌کند و نیاز به زمان خواهد داشت. تعداد جلسات لازم برای دستیابی به درمان قطعی واریس پا از طریق این روش ۲ الی ۴ جلسه خواهد بود. فواصل انجام جلسات حدود  ۶ هفته است.

درمان زخم واریس پا

در مبحث درمان واریس پا سؤالاتی در ارتباط با زخم‌‌های واریسی و درمان آن‌ها مطرح است. زخم واریس پا می‌تواند پس از یک آسیب جزئی در پاها به وجود آیند. این اتفاق زمانی بروز پیدا می‌کند که ورید‌های ناحیه پا دائماً فشار بالایی را تحمل کرده‌اند. چنین زخم‌هایی با درمان ریشه‌ای واریس طی ۳ الی ۴ هفته بهبود می‌یابند. درمان‌های زخم واریس پا عبارت‌اند از:

  • تمیزکردن زخم و پانسمان
  • استفاده از کمپرشن همانند باندها و جوراب‌های مخصوص برای بهبود جریان خون
  • در صورت وجود عفونت، به‌کارگیری آنتی‌بیوتیک‌ها
  • درمان ریشه‌ای واریس با لیزر یا رادیوفرکوونسی

تأثیر مثبت استفاده از روش‌های پیشگیری از ابتلا به زخم‌های واریسی نیز توسط محققان تأیید شده است. برخی از این راهکارها عبارت‌اند از:

  • استفاده از جوراب‌های واریس
  • کاهش وزن
  • ورزش منظم
  • بالا نگه‌داشتن پاها

منبع: درمان واریس پا 

نوشته: دکتر مهرداد اقدسی متخصص درمان واریس

پروفسور دکتر مهـــــرداد اقدسی، متخصص قلب و فلوشیپ فوق تخصصی اینترونشنال عروق ، مشاور ارشد بیماریهای وریدی و استاد افتخاری دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها