طرز تهیه فرنی برای نوزاد
دوشنبه 31 مرداد 1401 8:46 AM
طرز تهیه فرنی برای کودک
اغلب نیاز است که تا قبل از شش ماهگی نوزادان تنها از طریق شیر مادر و یا شیر خشک تغذیه شوند؛ تغذیه مادر در دوران بارداری در کیفیت شیر او می تواند اثرگذار باشد. مثلا خوردن کندر در بارداری، خوردن لبو در بارداری و خوردن ماهی در بارداری نه فقط در تقویت جنین و مادر باردار مفید است، بلکه مواد لازم برای تولید شیر با کیفیت را در بدن مادر ذخیره می کنند.
طرز تهیه فرنی برای نوزاد
تغذیه نوزاد فقط با شیر مادر یا شیر خشک تا پیش از شش ماهگی به این علت است که هنوز رفلاکسهای گوارشی نوزاد به خوبی شکل نگرفته است و هنوز عادت به تغذیه از راه مکیدن دارد. تقریبا از شش ماهگی به بعد شما میتوانید در کنار تغذیه اصلی نوزاد که با شیر مادر یا شیر خشک است، دادن غذای کمکی به نوزاد را هم شروع کنید.
نخستین غذای نوزاد باید یک بافت کاملاً صاف و یکنواخت کرمی شکل داشته باشد و رقیق بودن آن فقط کمی غلیظتر از شیر مادر باشد، درست مانند فرنی آرد برنج یا انواع سرلاک نوزادان. چنانچه فرنی را کاملا رقیق تهیه کنید، امکان دارد بتوانید حتی قدری زودتر مثلا از 4 ماهگی، دادن غذای کمکی را شروع کنید. البته برای این کار لازم است که اول با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.
فرنی با آرد برنج برای کودک
یک قاشق غذاخوری آرد برنج
نصف قاشق غذاخوری شکر
۵ قاشق غذاخوری شیر
اول آرد برنج را با آب و شکر روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. آنگاه شیر را افزوده و فرنی را هم بزنید تا غلیظ شود. غلظت فرنی این فرنی باید از شیر مادر قدری بیشتر باشد.
نکته: اگر میخواهید این فرنی را با شیر گاو تهیه کنید بهتر است که پیش از استفاده آن را به طور کامل بجوشانید تا از نظر سلامت شیر اطمینان پیدا کنید.
گردآوری: بخش کودکان بیتوته