منظور از نعمات الهی در کلام امام حسین چیست ؟
دوشنبه 24 مرداد 1401 9:20 AM
#حدیث
پرسش: در حدیثی از امام حسین علیه السلام نقل شده : إنَّ حَوائِجَ النّاسِ اِلَیکُم مِن نِعَمِ اللّه ِ عَلَیکُم فَلاتَمَلُّوا النِّعَمَ ؛( نیاز مردم به شما از نعمت هاى خدا بر شما است ؛ از این نعمت افسرده و بیزار نباشید .) [ . بحار الأنوار ، ج 74 ، ص 205 .] منظور از نعمات الهی چه مواردی هستند ..!؟
پاسخ: هر آنچه که لطف الهی باشد و به سبب آن به انسان خیر برسد، نعمت محسوب می شود مثلا سلامتی، ثروت، فرزند خوب، همسر خوب و .... همه نعمت می باشند بعضی از نعمت ها ظاهری نیستند مثل اینکه خداوند خیرخواهی یا بخشندگی یا مهربانی و .... را در وجود کسی قرار داده باشد هم اینها لطف الهی و نعمت هستند .
امام حسین علیه السلام در این حدیث ، مصداق نعمت را توسعه داده اند و فرموده اند برطرف کردن نیاز مردم نیز یکی از نعمت های الهی است یعنی انسان این ظرفیت را داشته باشد که بتواند مشکلات مادی، تحصیلی، خانوادگی ، حقوقی و .....دیگران را حل کند، همه اینها لطف الهی است و انسان باید از اینکه خداوند این توانایی را به او داده شکرگزاری کند و از مراجعه زیاد مردم برای حل مشکلات خسته نشود .
مراجعه فقرا به ثروتمندان نشانه این است که خداوند نعمت ثروت و نعمت اهل خیر بودن را به آنها داده است مراجعه دیگران به انسان برای مشاوره تحصیلی یا حقوقی نشانه این است که خداوند نعمت دانش و فهم را به انسان داده است و دیگران این قابلیت را در انسان می بینند و مراجعه می کنند مراجعه کسانی که دچار اختلاف خانوادگی شده اند نشانه این است که انسان روح بزرگی دارد و توانایی تاثیر گذاری بر دیگران و حل گرفتاری آنها را دارد همه اینها فضل خداوند و نعمت های خداوند بر انسان است.