قدرت دفاعی ایران مایه افتخار است
شنبه 25 تیر 1401 2:02 PM
قدرت نظامی ایران جزو برترینهای جهان
نیروهای نظامی ایران امروز از قدرتمندترین نیروهای نظامی جهان محسوب میشوند.
قدرت نظامی ایران جزو برترینهای جهانبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان؛ رزمایش ذوالفقار ۹۹ ارتش را از خبر ۱۴ شبکه یک تماشا میکردم، چقدر خلیج فارس زیباست وقتی میبینی از شرق تنگه هرمز و سواحل مکران گرفته تا مدار ده درجه شمالی اقیانوس هند هر لحظه ممکن است یک زیردریایی ایرانی غدیر سر از آب برآورد.
زیردریایی که حاصل تلاش متخصصان پر توان کشورمان و با استفاده از دانش جوانان و دانشمندان صنایع نظامی این مرز و بوم ساخته شده است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش میگفت: زیردریایی غدیر علاوه بر امکان خارج شدن نیروهای غواص در عمق دریا، شلیک اژدر از دو مقر جلویی و رهاسازی انواع مین دریایی از قابلیت اختفا و توقف در بستر دریا نیز برخوردار است و سامانههای راداری توانایی رهگیری آن را ندارند.
به همین دلیل است که کشتیهای ایرانی، با اقتدار نفت را از شرق به غرب زمین بردند و در وقت تعیین شده به مشتری تحویل دادند و همه دول غربی و متحدانشان دریافتند که دیگر توان مقابله با نیروهای قدرتمند ایران را ندارند و دیگر دوران حقارت ایران در عصر پهلوی به پایان رسیده و دروان شکوه و جلال ایران اسلامی است.
امیر رستگاری رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع در پانزدهم فروردین امسال با اشاره به اینکه «ما جزو پنج کشور صاحب صنعت شناورهای تندرو در دنیا هستیم» گفت: به زودی ساخت ناوشکن شش هزار تنی به پایان میرسه. امیر این رو هم گفت که: «در دنیا شناور تندرویی که بتواند با سرعت بیش از ۱۳۰ کیلومتر در ساعت در دریا حرکت کند و با خود موشک و سامانه راداری نظامی حمل کند، نداریم. آمریکاییها حداکثر تا سرعت شصت گره دریایی یعنی حدوداً صد و پنج کیلومتر در ساعت را دارند، اما بحمد الله ما امروز از صد و سی کیلومتر عبور کردیم».
قدرت مقابله به مثل ایران بازدارنده برای دشمنان
قدرت نظامی ایران جزو برترینهای جهانوقتی استعمار پیر انگلیس کشتی نفتکش ایران را در تنگه جبل الطارق توقیف کرد ایران نیز به تلافی این اقدام خصمانه آنان کشتی انگلیسی را در خلیج فارس توقیف کرد تا به آنان بفهماند که هر عمل خصمانه آنان با عکس العمل کوبنده ایران مواجه میشود.
یک جوان تازه مسلمان شده انگلیسی در این زمینه میگفت: وقتی باخبر شدیم کشتی ملکه توسط ایران توقیف شده، گفتم الحق که رهبر ایران راست گفت که دروان بزن و در رو تمام شده! وقتی کشتی لوکس، نوساز و بدون بار ملکه نتونه از دست سپاه پاسداران فرار کنه، دیگه چه انتظاری از سایر کشتیها هست؟
یک تحلیلگر کهنه کار اسرائیلی در تحلیل رفتارشناسی «احمق درجه یک» با اشاره به قدرت بازدارندگی و مقابله به مثل ایران مینویسد: وقتی ترامپ چرتکه میاندازد و میبیند که قرار است ناوهای هواپیمابر همراه با دهها فروند جنگنده گران قیمتش با یک موشک هرمز دو (یک موشک بالستیک ضد کشتی با سرعتی حدود پنج برابر سرعت صوت) غرق شود، یاد گلوبال هاوک میافتد و داغ دلش تازه میشود و گزینه اش را زیر میز میگذارد.
اگر هم احیانا بولتون اخراجی اصرار بر قمار کرد، تصویر صدها معلول ذهنی عین الاسد را که نتیجه هدف گیری دقیق فاتح ۳۱۳ هستند به او نشان میدهند تا مغز فندقی اش را درگیر مبارزه با ویروس کوچک کرونا کند.
این تحلیلگر چندین سند ارئه کرد تا ثابت کند، اگر کسی در میدان مین، قایم باشک بازی کرد و اشتباهی یک دکمه را فشار داد، فکر حمله به ۵۰ نقطه را با خودش به گور میبرد.
یکی از سندها این بود: تارنمای آمریکایی intpolicydigest.org در تاریخ نوزدهم نوامبر ۲۰۱۹ از سند ۱۳۰ صفحهای پنتاگون پیرامون تواناییهای نظامی نیروهای مسلح ایران خبر داد.
براساس این سند، سپهبد «رابرت پی. اشلی جونیور» مدیر «آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا» از موشکهای بالستیک به عنوان «عنصری اصلی در بازدارندگی راهبردی» یاد کرده و میگوید: «ایران بزرگترین و متنوعترین زرادخانه موشکی را در خاورمیانه در اختیار دارد، از جمله ذخیره بزرگی از موشکهای بالستیک برد نزدیک، موشکهای بالستیک کوتاهبرد و موشکهای بالستیک میانبرد که میتوانند اهدافی تا فاصله ۲۰۰۰ کیلومتری از مرزهای ایران، یعنی تا اسرائیل و جنوب شرق اروپا را هدف قرار دهند.»
توان موشکی ایران، کابوس دشمنان
قدرت نظامی ایران جزو برترینهای جهاندر گزارش روز پایانی رزمایش، نویدسالم زاده خبرنگار این گزارش، هنر جوانان انقلابی را به نمایش گذاشت (همان افرادی که سنشان به تازگی دو رقمی شده، ولی نتیجه عمر بابرکتشان از عاقبت ژنرالهای خسته و سه رقمی بیشتر است)؛ از حرفهایش این را متوجه شدم که: فرزندان خمینی کبیر از راه فروش موشکهای کروز، برای سربلندی ایران ارزآوری میکنند.
آنقدر هم بی نقص عمل میکنند که هیچ خریداری در دادگاههای بین المللی از معاملهای که با ایران کرده، شکایت نمیکند و میلیاردها دلار خسارت از بیت المال مسلمین هدر نمیرود.
همه میدانند که شرکت نفتی آرامکو در حمله موشکهای یمنی به عربستان به فنا رفت و قبل از سوختن قطعات آن، چاشنی موشکهای ضد موشک پاتریوتهای آمریکایی سوختند که تنها هنرشان، تماشای غرش کروزهای ناشناس بود.
قدیمیها گفتند: مشک آن است که ببوید نه آنکه عطار بگوید! آرامکو که هیچ، پاتریوت نه در دیرالزور، نه عین الاسد و نه حتی در منطقه سبز بغداد هم نتوانست برای تروریستهای آمریکایی سنتکام امنیت را فراهم کند!
جالب اینجاست که غربیهای تروریست همیشه از قدرت نظامی ما تعریف میکنند.
بر اساس پژوهش موسسه آمریکایی GFP با موضوع مقایسه قدرت دفاعی ایران و آمریکا که سایت خبری مشرق به آن پرداخت، مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در خصوص صنعت دفاعی، در حوزههایی از جمله «ساخت انواع پهپادهای پیشرفته بومی»، «ساخت انواع ناوچه، تانک و بالگرد بومی»، «ساخت انواع موشک (کروز و بالستیک)»، «ساخت سلاحهای سبک نظامی»، «قرار گرفتن جزو هفت کشور موشکی دنیا»، «قرار گرفتن جز دو کشور سازنده اژدرهای حبابساز» و «قرار گرفتن جزو پنج کشور سازنده زیر دریایی دنیا» دستهبندی میشود.
هر چه بیشتر در مورد قدرت نظامی کشورمان مطالعه می کنم بیشتر دچار غرور و افتخار میشوم، غرور و افتخاری که حاصل تلاش همه مردان و زنان انقلابی این سرزمین است؛ غرور و افتخاری که همه مردمان انقلابی و مسلمان کشورمان برای آن از جان مایه گذاشتند تا ایران اسلامی را بر نوک قله قدرت و افتخار نظامی بنشانند.
اکنون دیگر ایران کشوری نیست که برای دفاع از خود نیازمند تسلیحات غربی باشد، بلکه کشوری است که با دانش خود و با دستاوردهای نظامی خود همه جهان شرق و غرب را به لرزه انداخته است و فقط نمونه کوچکی از این افتخارت را در رزمایشهای نظامی خود به نمایش گذاشته است.
به قدرت ایران افتخار میکنیم - We are proud of Iran
: روزنامه رای الیوم در یادداشتی به قلم فوزی بن یونس بن حدید، نویسنده تونسی تحت عنوان" پاسخ ایران پس از توقف نفتکش در جبل الطارق؛ این همان قدرتی است که امروز می خواهیم" نوشت: بعد از اینکه ایران اعلام کرد یک نفتکش انگلیسی را توقیف کرده است، انگلیس بسیار خشمگین شد و یادش رفته بود که یک نفتکش ایرانی را در تنگه جبل الطارق متوقف کرده است. این اتفاقات پس از انجام برخی اقدامات در تنگه هرمز به منظور تحریک ایران رخ داد، ایران نیز اقدام متقابل انجام داد؛ مساله ای که امروز در جهان اسلام،جهانی که هر روز شکست دیگری را متحمل می شود به ندرت دیده می شود. اکنون پس از توقیف نفتکش انگلیس توسط ایران معلوم شد که برخلاف باور بولتون و نتانیاهو ایران کشور آسانی نیست بلکه در برابر کشورهای بزرگی چون آمریکا، انگلیس و فرانسه بر اساس مقتضای حال مقابله به مثل انجام می دهد. این همان قدرتی است که می خواهیم ، این همان معامله ای است که باید به کار گیریم تا کشورهای غربی بفهمند یک قدرت اسلامی در منطقه وجود دارد که نمی توانند در آن بی ثباتی ایجاد کنند.
در ادامه این یادداشت آمده است: این رفتار عقلانی ایران رئیس جمهور آمریکا را مجبور کرد تا از طریق دیپلماسی با ایران تعامل کند زیرا زبان تهدید آمیزی که رئیس جمهور آمریکا در توییتر و در منابر رسانه ای به کار می گرفت هیچ تاثیری بر روی ایران نداشت بلکه تنها ایران را برای مقابله مستقیم و غیر مستقیم با تهدیدات مستحکم کرد. ایران اکنون سیاست دندان در برابر دندان را به کار گرفته است بنابراین اقدامات مشکل ساز در منطقه و مشخصا تنگه هرمز انجام نمی دهد بلکه اوضاع را بررسی می کند و با دیگر کشورها همانند خودشان تعامل می کند به همین دلیل هیچ کس ایران را به خاطر اقداماتی که آمریکا و انگلیس آنها را تحریک آمیز می دانند ، سرزنش نمی کند.
نویسنده با اشاره به اینکه ما امروز به قدرت ایران افتخار می کنیم زیرا با آمریکا، انگلیس و اروپا رقابت می کند نوشت: ایران امروز از منطق قدرت وارد مذاکره می شود و تلاش می کند که دیدگاه خود یعنی احترام متقابل را پیاده کند نه متهم کردن دیگران و وضع تحریم های اقتصادی. چیزی که غربی ها متوجه آن نشده اند این است که ایران یک کشور قدرتمند است و اجازه نمی دهد که هیچ قدرتی در جهان به آن اهانت کند و یا به حقوقش تعرض کند، این مساله در جریان پهپادی که ترامپ مدعی شد آن را سرنگون کرده اند نمایان شد زیرا ایران این ادعا را رد کرد و تصاویری برای رد ادعای ترامپ منتشر کرد. بنابراین این معادله میان ایران و غرب باقی خواهد ماند تا زمانی که هر دو طرف به یک توافق نهایی برسند؛ توافقی که می تواند آتش جنگ ویرانگر منطقه که به سود هیچ کس نیست را خاموش کند. باید در رابطه با کشتیرانی بین المللی باجدیت تفکر کرد زیرا تمام دنیا به وسیله کشتی هایی زندگی می کنند که از یک تنگه کالا منتقل می کنند؛ تنگه ای که ایران به راحتی می تواند بر آن سیطره یابد که در آن صورت هیچ جایگزینی در دنیا برای آن وجود نخواهد داشت.
در این یادداشت آمده است: در برابر این کشمکش های سیاسی اگر مذاکرات حقیقی میان ایران و آمریکا انجام نشود منطقه پرتنش خواهد ماند البته برخی نمایندگان آمریکا که اغلب آنها دموکرات هستند دولت کنونی آمریکا را به مذاکره با ایران و پایان تنش با آن تشویق می کنند زیرا ایران نشان داد که وزنه سنگینی در منطقه است و نمی توان به آسانی با آن تعامل کرد به خصوص اینکه روسیه نیز به سوی ایران متمایل است و خروج واشنگتن از برجام را دلیل اصلی تنش های کنونی میداند بنابراین اگر آمریکا طلسم توافق هسته ای ایران را باز نکند هشدار جنگ همچنان باقی خواهد ماند.
در پایان این یادداشت آمده است: ایران امروز قدرت خود را در برابر دنیا ثابت کرد؛ ایران ثابت کرد که یک قدرت اسلامی بزرگ در منطقه و جهان است که هیچ قدرت دیگری نمی تواند با آن مقابله کند زیرا با دشمن خود مقابله به مثل می کند. این سیاستی است که دشمن به خوبی آن را می داند به همین دلیل اقدام به مقابله مستقیم نمی کند زیرا اگر حماقتی مرتکب شود حتما شکست خواهد خورد. آیا ممکن است شاهد ائتلاف های جدید در منطقه باشیم؛ ائتلافی که از کشتی های تجاری حفاظت کند و ائتلافی که نظاره گر باشد و ائتلاف ایران که اوضاع را در دست گرفته است و اجازه هیچ گونه تجاوز هوایی و دریایی را ندهد یا اینکه شاهد توافق جدید میان ایران و آمریکا باشیم که منجر به کاهش تنش می شود و به سود هر دو طرف است.
مقایسه قدرت نظامی ایران و اوکراین
ایران چهاردهمین نیروی نظامی برتر دنیا است و اوکراین رتبه بیست و دوم را در اختیار دارد. این خود نشان می دهد که قدرت نظامی ایران به طور کلی بیشتر از اوکراین است، اما در جزئیات چه خبر است؟
حمله روسیه به اوکراین باعث شد بسیاری از افراد از جهات مختلف درباره توان نظامی ارتش اوکراین اظهار نظر کنند. برخی تا آنجا پیش رفتند که ضعف نظامی اوکراین را علت حمله پوتین به این کشور دانسته و معتقدند اگر ارتش اوکراین توان بیشتری داشت شاید روسیه جرات نمی کرد به این کشور حمله کند چرا که مقاومت هر چه بیشتر ارتش اوکراین در برابر روسیه منجر به افزایش احتمال حمایت جهانی از اوکراین شده و شرایط را برای پوتین و ارتشش سخت می کند.
در دکترین نظامی عامل بازدارندگی اصلی ترین عامل در رابطه با افزایش توان نظامی است. بسیاری از کشورها قدرت نظامی و توان دفاعی خود را بالا می برند تا جلوی حمله به کشور خود را بگیرند چرا که می دانند انداختن ترس در دل دشمن اصلی ترین عامل جهت جلوگیری از جنگ است.
به همین دلیل بد نیست مروری بر توان نظامی ایران داشته و قدرت دفاعی کشور خودمان را با قدرت دفاعی اوکراین که مورد حمله قرار گرفته مقایسه کنیم. بررسی قدرت نظامی دو کشور شاید به ما نشان دهد تفاوت قدرت نظامی ما با اوکراین در چیست و آیا کشور ما همانند اوکراین می تواند مورد هجوم دشمنان قرار بگیرد یا نه.
در لیست قدرت های نظامی دنیا، ایران رتبه 14 را دارد و اوکراین رتبه 22 را در اختیار دارد. این خود نشان می دهد که قدرت نظامی ایران به طور کلی بیشتر از اوکراین است.
جمعیت ایران هم بیشتر از اوکراین است. ایران بیش از 85 میلیون جمعیت دارد اما اوکراین 43 میلیون جمعیت دارد. نتیجه این تفاوت جمعیت این است که تعداد سربازان فعال و رزرو دو کشور هم متفاوت است. ایران بیش از 40 میلون جوان آماده رزم دارد اما اوکراین حدود 15 میلیون شهروند آماده رزم دارد. ایران 575 هزار سرباز فعال و اوکراین 200 هزار سرباز فعال دارد. همچنین، نیروهای رزرو (ذخیره) نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران 350 هزار سرباز است و نیروهای رزرو ارتش اوکراین 250 هزار سرباز است.
در زمینه نیروی هوایی و جنگنده ها اختلاف دو کشور زیاد است. ایران 543 هواپیمای جنگی آماده رزم دارد و اوکراین 318 هواپیمای آماده دارد. تعداد جنگنده های ایران 197 فروند است و تعداد جنگنده های اوکراین 69 فروند. ایران 126 هلیکوپتر دارد و اوکراین 112. همچنین، هلیکوپتر مخصوص و جنگنده ایران به 12 فروند می رسد ولی اوکراین 34 هلیکوپتر مخصوص در اختیار دارد.
در زمینه تجهیزات زمینی وضعیت ایران بهتر است. ایران 2.831 تانک دارد اما اوکراین 2.596 تانک در اختیار دارد. تعداد خودروهای زرهی اوکراین بیشتر از ایران است. نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران 7.600 خودرو زرهی دارند اما ارتش اوکراین 12.303 خودرو زرهی دارد. همچنین، تعداد توپخانه خود کششی اوکراین بیشتر از ایران است. ایران 1.030 توپخانه خود کششی دارد و اوکراین 1.067 توپخانه خود کششی دارد. همچنین، تعداد توپخانه دو طرف تقریبا برابر است. ایران 2.108 و اوکراین 2.040 توپخانه در اختیار دارند. تعداد راکت اندازهای ایران هم به مراتب بیشتر از اوکراین است. ایران 2.485 و اوکراین 490 راکت انداز دارند.
اما قدرت ناوی دو طرف؛ ایران به مراتب در دریا قدرت بیشتری از اوکراین دارد. تعداد کل ناوها و کشتی های نظامی ایران به 142 عدد می رسد اما اوکراین تنها 38 ناو در اختیار دارد. هر دو طرف هیچ نوع ناو هواپیمابری در اختیار ندارند اما ایران 7 ناوچه دارد در حالیکه اوکراین هیچ ناوچه ای در اختیار ندارد. همچنین، ایران 19 زیردریایی در اختیار دارد در حالیکه در نیروی دریایی ارتش اوکراین هیچ گونه زیردریایی یافت نمی شود.
در زمینه مسائل لوجستیکی هم ایران دست برتر را دارد. کشور ما 319 فرودگاه دارد در حالیکه اوکراین 187 فرودگاه دارد (البته باید تفاوت مساحت دو کشور را نیز در نظر گرفت). تعداد بنادر و اسکله های بازرگانی ایران به 893 عدد می رسد در حالیکه اوکراین فقط 409 بندر دارد. تعداد نیروی کار (کارگران) ایران دو برابر اوکراین است. ایران بیش از 30 میلیون نیروی کار دارد اما اوکراین نزدیک به 18 میلیون نیروی کار دارد. همچنین، منابع نفتی و گازی ایران بیشتر از اوکراین است و از این جهت، کشورما دست برتر را دارد.
این شرایط به خوبی نشان می دهد توان نظامی ایران تا کنون باعث شده علی رغم وجود دشمنان مختلف، هیچ ارتش خارجی به مرزهای ما حمله نکند و سرنوشت ما به سرنوشت اوکراین شبیه نشود.
منابع:
https://donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86-62/3848359-%D9%85%D9%82%D8%A7%DB%8C%D8%B3%D9%87-%D9%82%D8%AF%D8%B1%D8%AA-%D9%86%D8%B8%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D9%88%DA%A9%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D9%86
https://asemooni.com/we-are-proud-of-iran-45852
https://www.yjc.news/fa/news/8072607/%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%87%D9%81%D8%AA%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D8%B4-%D9%82%D8%AF%D8%B1%D8%AA%D9%85%D9%86%D8%AF-%D8%AF%D8%B1-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D8%B5%D9%88%DB%8C%D8%B1
https://www.iribnews.ir/fa/news/2829275/%D9%82%D8%AF%D8%B1%D8%AA-%D9%86%D8%B8%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AC%D8%B2%D9%88-%D8%A8%D8%B1%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86