0

رونمایی از کتاب‌ «درمان شناختی، رفتاری برای زندگی روزمره»

 
aftabm
aftabm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 25059
محل سکونت : اصفهان

رونمایی از کتاب‌ «درمان شناختی، رفتاری برای زندگی روزمره»
چهارشنبه 8 تیر 1401  10:40 AM

رونمایی از کتاب‌ «درمان شناختی، رفتاری برای زندگی روزمره» 

رونمایی از کتاب‌ «درمان شناختی، رفتاری برای زندگی روزمره» 

ایسنا/اصفهان کتاب‌ «درمان شناختی، رفتاری برای زندگی روزمره» نوشته جیسون.ام.ساترفیلد با ترجمه‌ای از محسن لعلی و ایمان محمدی، از سوی انتشارات جهاد دانشگاهی استان اصفهان منتشر و رونمایی شد.

در ابتدای آئین رونمایی از این کتاب که بعدازظهر سه‌شنبه هفتم تیرماه برگزار شد، سمیرا قاسمی، مدیر انتشارات جهاد دانشگاهی استان اصفهان این نشست را نشست رونمایی از نورسیده نشر معرفی کرد و توضیح داد: به نظر من هر کتاب برای مؤلف یا مترجم و برای ناشری که فرآیند را از زمان دریافت یک فایل word تا تبدیل آن به کتاب مدیریت می‌کند حکم فرزند را پیدا می‌کند و برای من نیز همین‌طور بوده است.

امیدواریم فضای کتاب روزگار خوش‌تری را پیدا کند

محمدرضا رهبری، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی اصفهان نیز با بیان اینکه در این وانفسای فعالیت فرهنگی و به‌ویژه کتاب، دست‌تنها گذاشتن مؤلف بسیار ناجوانمردانه است، گفت: در گام اول تلاش کردیم وقتی کتابی منتشر می‌شود رسانه‌ها را به کار بگیریم تا نشر کتاب جنبه خبری خوبی پیدا کند و در گام دوم از دیگر ابزارها ازجمله پادکست استفاده کنیم، همچنین تلاش این است که از مسیرهایی که می‌توانیم ازجمله نشست‌های روزهای سه‌شنبه که هر هفته به‌طور مستمر در کتاب‌فروشی جهاد دانشگاهی برگزار می‌شود درباره کتاب سخن بگوییم و کتاب را بررسی کنیم و امیدواریم فضاهای فرهنگی پررونق‌تر شود و فضای کتاب روزگار خوش‌تری را پیدا کند.

او با ابراز خرسندی از انتشار کتابی دیگر با ترجمه محسن لعلی افزود: علاوه بر تغییر در رویکردهای انتشارات جهاد دانشگاهی اصفهان برای افزایش کیفیت کتاب‌ها چه ازنظر وضعیت ظاهری کتاب‌ و چه ازنظر کیفیت علمی آن به‌گونه‌ای که مخاطب به‌راحتی اعتماد کند، گام دیگری نیز برداشتیم و تمام ابزارهای خود را بکار گرفتیم تا بتوانیم کتاب را به جامعه فرهنگی و علاقه‌مند معرفی کنیم و واسطه خوبی برای پیوند دادن کتاب و مخاطب نیازمند آن باشیم.

رقیب بلامنازع درمان، درمان شناختی رفتاری است
در ادامه این آئین محسن لعلی، یکی از مترجمان کتاب «درمان شناختی، رفتاری برای زندگی روزمره» گفت: اولین کتابی که با جهاد دانشگاهی کار کردم و چاپ شد کتاب «راهبردهای درمان شناختی رفتاری کودکان و نوجوانان مضطرب و افسرده» بود که آن را با همراهی خانم نفیسه فرخی ترجمه کردم که بر اساس آن، شناخت درمانی را می‌توان حتی برای کودک که تفکر انتزاعی ندارد نیز استفاده کرد و خوشحالم که اکثر درمانگرها از این کتاب در پیش‌دبستانی‌ها و دبستان‌ها استفاده کرده‌اند. 

او ادامه داد: کتاب دیگری که ترجمه آن را لازم دانستم «فنون شناخت درمانی» بود که پروتکل‌های درمانی آن بسیار راحت نوشته‌شده است، در ادامه، کتاب‌های «درمان شناختی رفتاری برای کمال‌گرایی» و «افکار منفی» ترجمه شدند و کتاب «هر احساسی را باور نکن» نوشته رابرت لیهی نیز یکی از زیباترین کتاب‌ها بود که آن را برای ترجمه انتخاب کردم و هم برای درمانگر و هم مراجعان قابل‌استفاده است، ضمن اینکه «همبودهای اختلال نقص توجه و بیش فعالی در کودکان و نوجوانان» کتاب دیگری بود که شد.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه فرهنگیان تأکید کرد: من در انتخاب کتاب برای ترجمه چند اصل را در نظر می‌گیرم که یکی از آن‌ها کاربردی بودن و دیگری توانایی مشکل‌گشایی کتاب است.

لعلی با بیان اینکه کتاب «درمان شناختی، رفتاری برای زندگی روزمره» که امروز رونمایی می‌شود در راستای همان کتاب‌های درمان شناختی رفتاری برای زندگی روزمره است، افزود: هنوز رقیب بلامنازع درمان، درمان شناختی رفتاری است یعنی رفتار، طرح‌واره، درمان‌های هیجان مدار و سایر موارد همگی بعد از درمان شناختی رفتاری قرار می‌گیرد به‌طوری‌که در تمام کتاب‌های منبع انگلیسی و روان‌پزشکی بعد از دارو از درمان شناختی رفتاری به‌عنوان مهم‌ترین درمان یادکرده‌اند. رویکرد کتاب «درمان شناختی، رفتاری برای زندگی روزمره» نیز بیشتر برای درمان است و هم برای درمانگر و هم برای مراجعان قابل‌استفاده است.
درمان شناختی رفتاری برای شروع پایان زندگی
همچنین ایمان محمدی، دیگر مترجم کتاب «درمان شناختی، رفتاری برای زندگی روزمره» با بیان اینکه این کتاب هم درمان است و هم شناخت در آن دخیل است و هم در آن تغییرات رفتاری انجام می‌شود و برای زندگی روزمره همه ما راهکارهایی را ارائه می‌دهد، اظهار کرد: فصل‌های اول این کتاب به بحث تشخیص و سنجش مشکل پرداخته‌شده و در ادامه بحث هدف‌گذاری درمان را ارائه کرده و با توجه با مشکل و هدف، پنل درمان چیده می‌شود و در مرحله آخر تکنیک‌هایی برحسب نیاز هر فرد مطرح می‌شود.

او افزود: این کتاب برای درمان نگرانی، اضطراب، درمان افسردگی، بیمناکی و نشخوارهای فکری تکنیک‌های ساده‌ای ارائه کرده و یکی از نکات مثبت این کتاب ساده بودن یعنی قابل‌فهم آن است البته یادگیری و اجرای آن در زندگی بسیار دشوار است.

این مترجم با بیان اینکه کتاب «درمان شناختی، رفتاری برای زندگی روزمره» برای روانشناسان و حتی عموم مردم قابل‌استفاده است، بیان کرد: فردی که نتوانسته به‌تنهایی مشکلات کوچک یا بزرگ خود را برطرف کند و مشکل خود را قبول و برای درمان مراجعه کرده است همراه با یک درمانگر ماهر و یک کتاب همیار در زمینه درمان‌های شناختی رفتاری می‌تواند باعث بهبود شود.

محمدی اضافه کرد: مزیت این کتاب نسبت به سایر کتاب‌های درمان شناختی رفتاری این است که یکی از فصل‌های آن «درمان شناختی رفتاری برای شروع پایان زندگی» نام دارد یعنی دوره سالمندی را هم نوعی شروع می‌داند و در این فصل درباره درمان سالمندی صحبت شده و تکنیک‌هایی را برای دوران سالمندی ارائه کرده است.

انتهای پیام

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها