طرز تهیه آب پنیر خانگی
مواد لازم
- ۴ لیتر شیر کامل. (هرچقدر چربی شیر بیشتر باشد، ماست بیشتر میشود)؛
- ۵۰۰ میلیلیتر ماست.
طرز تهیه
- شیر را درون ظرف بریزید و بگذارید در دمای ۹۰ درجه سانتیگراد بجوشد. مراقب باشید که دما بیشتر نشود.
- شیر را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود و دمایش به ۴۰ درجه سانتیگراد برسد. سپس ماست را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
- ماست را تا ۱۲ ساعت در دمای اتاق قرار دهید. (اگر میخواهید این فرایند آهسته انجام شود، میتوانید ظرف را داخل یخچال بگذارید.)
- بعد از ۱۲ ساعت آن را بچشید و اگر خواستید طعم تندتری داشته باشد، بگذارید بیشتر بماند.
- وقتی از طعم ماست راضی بودید، محتویات ظرف را در پارچهای کتان بریزید و زیر آن ظرفی بگذارد تا آب پنیر جدا شود. این کار ممکن است کمی زمان ببرد. با توجه به میزان چربی شیر ممکن است به مقدار مساوی ماست و آب پنیر داشته باشید. (چربی شیر ممکن است در طول سال و با توجه به منطقه پرورش گاو تغییر کند.)
موارد استفاده از آب پنیر
- تخمیر سبزیجات، ترشیها، چاشنیها؛
- خیساندن غلات؛
- استفاده بهعنوان محصول مراقبتی مو؛
- اضافهکردن به آب گیاهان.
با آب پنیر چی درست کنم
از آبپنیر میتوانید در تهیه خوراکیها و نوشیدنیهای زیر استفاده کنید:
- تهیه پاستا، سیبزمینی، بلغور جوی دوسر، برنج؛
- اضافهکردن به سوپ و خورش؛
- اضافهکردن به اسموتیهای خانگی؛
- کیک (بهجای آب یا شیر)؛
- تهیه لیموناد.