اختلالات روانی رایج در کودکان
یک شنبه 29 خرداد 1401 1:23 PM
اختلالات سلامت روان در بچهها یا اختلالات رشدی که در حیطهٔ کار متخصصان سلامت روان است، میتواند شامل موارد زیر باشد:
اختلالات اضطرابی: اختلالات اضطرابی در بچهها شامل ترسها، نگرانیها یا اضطراب مداومی است که توانایی آنها را برای شرکت در بازی، حضور در مدرسه یا موقعیتهای اجتماعی متناسب با سنشان مختل میکند. تشخیصهای پزشکان شامل اضطراب اجتماعی، اضطراب فراگیر و اختلالات وسواس فکری-عملی است.
اختلال کمتوجهی-بیشفعالی (ADHD): بچههای مبتلا به اختلال کمتوجهی-بیشفعالی در مقایسه با بیشتر بچههای همسال خود، در توجه کردن، رفتارهای تکانشی، بیشفعالی یا ترکیبی از آنها مشکل دارند.
اختلالات خوردن (Eating disorders): اختلالات خوردن به عنوان مشغولیت ذهنی به نوعی بدن ایدهآل، تفکر ناسالم و مخرب در مورد کاهش وزن، و عادتهای غذایی و رژیمی غیرایمن تعریف میشود. اختلالات خوردن، شامل بیاشتهایی عصبی، پراشتهایی عصبی یا بولیمیا و اختلال پرخوری افراطی میتواند منجر به سوءعملکرد عاطفی و اجتماعی و عوارض جسمی تهدیدکنندهٔ زندگی شود.
افسردگی و سایر اختلالات خلقی (Depression and other mood disorders): افسردگی عبارت است از احساس غم و اندوه مداوم و بیعلاقگی که توانایی کودک برای عملکرد مناسب در مدرسه و تعامل با دیگران را مختل میکند. اختلال دوقطبی (Bipolar disorder) منجر به نوسانات خلقی شدید بین افسردگی و اوجهای شدید احساسی یا رفتاری؛ اصطلاحاً دورههای شیدایی، میشود که ممکن است محافظتنشده، خطرناک یا غیرایمن باشند.
اختلال استرس پس از سانحه (PTSD): اختلال استرس پس از سانحه، پریشانی عاطفی، اضطراب، خاطرات پریشانساز، کابوسها و رفتارهای مخرب درازمدت در پاسخ به خشونت، سوءاستفاده، جراحت یا سایر حوادث تروماتیک و آسیبزاست.