خشک کردن فلفل تازه در خانه
یک شنبه 29 خرداد 1401 1:16 PM
خشک کردن فلفل در خانه باعث حفظ خواص ارگانیک آن شده و به سادگی امکان پذیر است. هر کس با توجه به امکاناتی که دارد می تواند به راحتی اقدام به خشک کردن فلفل کند.
۱. در ابتدا فلفل های کاملا رسیده را انتخاب کرده و توجه کنید که سالم و بدون سوراخ و خرابی باشند.
۲. فلفل ها را بشویید و بگذارید تا کاملا آب آن گرفته شود. ساقه های همراه فلفل را جدا کنید و فقط یک فلفل یکدست داشته باشید.
۳. به کمک چاقویی تیز فلفل ها را به طور عمودی از وسط به دو قسمت کرده و دانه های آن را جدا نمایید. در این مرحله از دستکش و عینک استفاده کنید تا تندی فلفل در شما ایجاد حساسیت و سوزش نکند.
۴. اگر فلفل شما از نوع دلمه ای است آن را به صورت حلقه حلقه ریز کنید.
۵. فلفل های آماده شده را بر روی یک پارچه نخی پاکیزه یا سینی کاملا تمیر پهن کرده و در جایی که گرد و خاک و آلودگی نداشته باشد قرار دهید. هر روز فلفل ها را زیر و رو کرده تا کاملا خشک شوند.
۶. فلفل قرمز ها را در هنگام شب به محیط خانه برگردانید چون در هوای بیرون مجددا رطوبت را به خود جذب می کنند و پلاسیده می شوند. یا بر روی ان پارچه ای بیاندازید.
. برای مطمئن شدن از خشک شدن فلفل هل با دست یک تکه را فشار داده اگر به سادگی خرد شد یعنی کاملا خشک شده اند. بعد آن ها را با آسیاب پودر نموده و استفاده نمایید.
. برای مطمئن شدن از خشک شدن فلفل هل با دست یک تکه را فشار داده اگر به سادگی خرد شد یعنی کاملا خشک شده اند. بعد آن ها را با آسیاب پودر نموده و استفاده نمایید.
برای خشک کردن فلفل در فر مثل روش قبل عمل کرده (مرحله ۱ تا ۴) فلفل های برش زده را در داخل فر با دمای ۱۲۰ درجه به مدت ۶ تا ۸ ساعت قرار دهید. زمان قرار دادن فلفل ها در فر به نوع و اندازه و درجه حرارت فر وابسته است. برای خشک کردن فلفل دلمه ای در فر باید آنها را با فاصله روی سینی فر یا کاغذ آلومینیومی بگذارید. فلفل دلمه ای ها را روی هم قرار ندهید تا راحت تر خشک شود.
برای این کار مثل روش های قبل فلفل های سالم و بدون سوراخ و خرابی را انتخاب کنید.فلفل ها را کاملا شسته و بر روی پارچه ای تمیز قرار داده و خشک کنید. در این روش بهتر است تا فلفل ها کمی ساقه داشته باشند. حال با استفاده از یک نخ و سوزن پاکیزه و بلند فلفل ها را یک به یک به نخ بزنید. این کار را با آرامش و دقت انجام دهید تا به فلفل ها صدمه نرسد.
بین فلفل ها کمی فاصله بگذارید تا هوا جا به جا شده و به تمام قسمت های فلفل برسد. فلفل های آماده شده را در مکانی سایه، خنک و به دور از تابش مستقیم نور خورشید آویزان کرده و چند روز صبور کنید تا کاملا خشک شوند. آویز فلفل ها را در محیط آشپز خانه هم می توان قرار داد. حدود سه هفته طول می کشد تا کاملا خشک شوند. در زمان جمع آوری فلفل های خشک شده از خشک بودن مغز آن مطمئن شوید.