طرز تهیه رب آلوچه
جمعه 13 خرداد 1401 11:39 PM
مواد لازم برای رب آلوچه :
آلوچه یا آلو | 2 کیلوگرم |
آب | 1 لیوان |
نمک | 1 قاشق مرباخوری |
برای تهیه ی رب آلوچه و یا رب آلو، باید از آلوچه های سبز خیلی رسیده استفاده کنید. اگر آلوچه های شما شیرین باشد رب آلوچه ی شما شیرین می شود. و اگر آلوچه های شما ترش بود رب آلوچه ی شما ترش می شود. استفاده از آلوچه های مخلوط، رب آلوچه ی شما ملس می شود.
ابتدا آلوچه ها را تمیز کنید به این صورت که ساقه و برگ آن ها را جدا کنید و آن ها را تمیز بشویید. پس از شستن آن ها را داخل آبکش بریزید و روی آن ها آب بریزید. اجازه بدهید آب اضافی آن ها خارج شود.
سپس آلوچه ها را داخل قابلمه ای مناسب بریزید، اگر آلوچه ها آبدار هستند می توانید آب داخل آن نریزید زیرا خودشان آب می اندازند. در غیر اینصورت آب را اضافه کنید. سپس نمک را هم اضافه کنید و هم بزنید. قابلمه را روی شعله ی گاز قرار بدهید و اجازه بدهید آلوچه ها خوب بپزند و له شوند. کف روی آن ها را بردارید.
پس از له شدن آلوچه ها، اجازه بدهید خنک شوند. سبد مناسبی را روی در قابلمه ای هم اندازه ی سبد بگذارید و آلوچه ها را با دست فشار بدهید تا پوست و هسته ی آن جدا شود و گوشت های آلوچه به داخل قابلمه بریزد.
پس از تمام شدن آلوچه ها، قابلمه را روی گاز قرار بدهید. و حرارت را کم کنید تا با حرارت ملایم رب شما سفت شود. آن را دائم هم بزنید تا ته نگیرد. زمانی که رب شما سفت تر شد می باشد می توانید آبکش فلزی روی در قابلمه قرار بدهید تا مانع از پاشیدن رب به اطراف شود. هرگز در قابلمه را نگذارید زیرا عرق می کند و داخل رب شما می ریزد و در نهایت سبب کپک زدن رب شما می شود.
زمانی که رب شما مانند رب گوجه فرنگی سفت شد. شعله را خاموش کنید. آبکش را از در آن بردارید و پارچه ای تمیز روی در قابلمه بیندازید تا رب خنک شود. سپس آن را داخل شیشه های تمیز و در داری قرار بدهید. و در یخچال نگهداری کنید. اگر آن را در فریزر قرار بدهید می توانید به مدت 1 سال آن را نگهداری کنید