خواص قهوه
جمعه 13 خرداد 1401 12:51 AM
یکی از دلایلی که این روزها خرید قهوه و مصرف قهوه رو به افزایش است خواص ویژه این نوشیدنی است. قهوه برخلاف تصور عموم مردم که مادهای نامناسب برای بدن و سلامتی است؛ بسیار مفید است و خواص بسیار ویژهای دارد.
در زیر برخی از خواص ویژه این نوشیدنی را به اختصار برای شما بیان کردهایم.
اولین خاصیتی که قهوه را از سایر نوشیدنیها متمایز میکند میزان آنتی اکسیدان بالای آن است.
بر اساس تحقیقی که گروهی از محققان اتریشی بر روی دانشجویان داوطلب انجام دادند مشخص شد حافظه کوتاه مدت داوطلبانی که روزانه ۱۰۰ میلی گرم کافئین (میزان کافئین موجود در یک فنجان قهوه) دریافت میکنند عملکرد بهتری نسبت به سایر دانشجویان دارد.
سومین خاصیت انواع قهوه فرانسه، ترک و اسپرسو، کاهش خطر ابتدا به آلزایمر است. بر اساس یک مطالعه انجام شده در کشور فنلاند مشخص شد که مصرف روزانه ۳ تا ۵ فنجان قهوه ۶۵% خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقل در میانسالی را کاهش میدهد.
بر اساس مطالعهی دیگری که در رابطه با مصرف قهوه در کشور هلند بر روی ۳۷،۰۰۰ نفر طی مدت ۱۳ سال انجام شد مشخص شد مصرف روزانه ۲ تا ۴ فنجان قهوه (بدون توجه به نوع اسپرسو، کاپوچینو، امریکانو، فرانسه و ترک) خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را به میزان ۲۰ درصد کاهش میدهد.
قهوه سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان میشود، همچنین بر اساس تحقیقات انجام شده در دانشکده بهداشت هاروارد مشخص شده است که زنانی که در روز حداقل ۴ فنجان قهوه مینوشند به میزان ۲۵ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به انواع سرطان کبد، روده بزرگ، سینه و آندومتر قرار میگیرند. یکی از دلایل این موضوع خاصیت ضد التهابی قهوه است.
بر اساس تحقیقی که در سال ۲۰۰۹ انجام شد مشخص شد مصرف روزانه چهار فنجان قهوه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به میزان ۵۰ درصد کاهش میدهد.
کاهش خطر ابتلا به بیماریهای کبدی و سرطان کبد یکی دیگر از خواص شگفت انگیز قهوههای ترک، فرانسه و اسپرسو است. دانشمندان معتقدند که مصرف روزانه ۴ فنجان قهوه (به طور متوسط) خطر ابتلا به بیماریهای کبد را کاهش میدهد.
مصرف روزانه ۵۰۰ میلی گرم (۵ فنجان قهوه) قهوه (هم قبل از تمرینات ورزشی و هم پس از تمرینات ورزشی) سبب افزایش استقامت، تقویت انقباض عضلات، بهبود عملکرد فیزیکی و کاهش درک درد در عضلات میشود.
مصرف قهوه خطر ابتلا به افسردگی را به میزان ۲۰ درصد کاهش میدهد. دلیل این موضوع کنترل انتقال دهندههای عصبی دوپامین و سروتونین است.
بر اساس تحقیقاتی که در رابطه با مصرف قهوه بر روی حدود ۹۰،۰۰۰ پرستار در طی مدت ۲۶ سال انجام شد مشخص شد افرادی که روزانه بیش از ۴ فنجان قهوه مینوشند ۵۷ درصد کاهش خطر ابتلا به نقرس را داشتهاند. همچنین در این تحقیقات مشخص شد افرادی که روزانه بین ۱ تا ۳ فنجان قهوه مینوشند حدود ۲۲ درصد کمتر خطر ابتلا به نقرس را تجربه کردهاند.
کافئین موجود در قهوه باعث افزایش عملکرد مغز میشود. نحوهی این عملکرد به این صورت است که کافئین با مسدود کردن پیامرسانهای عصبی گیرندههای آدنوزین، باعث افزایش آمادگی مغز برای حرکت و کار میشود. کافئین علاوه بر این بر پیامرسانهای عصبی دیگر شامل نورآدرنالین (Noradrenaline)، دوپامین (ِDopamine) و استیلکولین (Acetylcholine) تاثیر گذار است. این پیامرسانهای عصبی روی روحیه و وضعیت ذهنی انسان تاثیر میگذارند که هم در بهبود عملکرد مغز تاثیر گذار است و هم در بهبود روحیه و خلق و خو
کافئین موجود در قهوه چربیهای بدن را تجزیه کرده و با در دسترس قرار دادن و مصرف اسیدهای چرب موجب کاهش وزن و افزایش متابولیسم میشود.