کیک زرد!
پنج شنبه 12 خرداد 1401 12:01 AM
کیک زرد نامی است که به اکسید اورانیوم تغلیظ شده (با فرمول U3O8) داده شده است. از کیک زرد برای تهیه اورانیوم غنی شده استفاده میشود.
ابتدا سنگ معدن با دستگاه های مخصوصی خرد و آسیاب می شود، پس از آن برای جداسازی اورانیم و بالابردن خلوص خاک سنگ، آن را در حمامی از اسید سولفوریک، آلکالاین و یا پراکسید میخوابانند؛ این عمل برای به دست آوردن اورانیوم خالص تر صورت میشود.سپس این محصول به دست آمده را خشک و فیلتر میکنند و نتیجه آن چیزی خواهد شد که به «کیک زرد» معروف است.
امروزه روشهای جدیدی برای تهیه این پودر اورانیوم وجود دارد که محصول آنها بیش از آن که زرد باشد به قهوهای و سیاه نزدیک است، در واقع رنگ ماده به دست آمده به میزان وجود ناخالصیها در این پودر بستگی دارد. نهادن این نام بر روی این محصول به گذشته بر میگردد که کیفیت روشهای خالصسازی سنگ معدن مناسب نبود و ماده به دست آمده، زرد رنگ بود. قسمت بیشتر کیک زرد (معادل ۷۰-۹۰ درصد وزنی) شامل اکسید های اورانیوم با فرمول شیمیایی U۳O۸ - و یا سایر اکسید ها - است، و مابقی آن از دیگر موادی تشکیل شده است که مهمترین آنها عبارتند از:
کیک زرد عمومآ برای تهیه سوخت رآکتورهای هسته ای بکار برده می شود، در واقع این ماده است که پس از انجام پردازشهایی به UO2 تبدیل شده برای استفاده در میله های سوختی بکار برده می شود.
این ماده همچنین میتواند برای غنی سازی تبدیل به گاز هگزا فلوراید اورانیوم یا UF6 تبدیل شود، چرا که در اینصورت می تواند چگالی ایزوتوپهای اورانیوم 235 را در آن افزایش داد.