گردو پلو
سه شنبه 3 خرداد 1401 11:45 AM
گردو پلو یکی از غذاهای محلی استان چهارمحال و بختیاری است که بسیار هم مقوی و سالم است.این غذا در بخشهایی از استان چهار محال و بختیاری از جمله سامان پخت می شود .شهرستان سامان به دلیل تولیدات باغی فراوان از جمله گردو و بادام شهرت در سطح کشور است و شاید به علت وفور این محصولات غذاهای این مناطق با استفاده از همین محصولات ویا ترکیبی از آنها پخته می شود گردو پلو از جمله این خوراکها است که در پخت آن از گردو استفاده شده است .
برنج 3 پیمانه
گردوی خورد شده 2 لیوان
گوشت چرخ شده 300گرم
پیاز متوسط 2 عدد
رب انار به میزان تمایل 3 قاشق غذا خوری
نمک ، فلفل، ادویه،روغن به میزان لازم
ابتدا پیاز خورده شده را با مقداری روغن که از قبل داغ شده است حرارت داده تا رنگ طلایی به خود بگیرد سپس گردوی آسیاب شده را اضافه کرده و به همراه نمک ، فلفل، و ادویه خوب تفت داده و مقداری آب اضافه میکنیم واجازه می دهیم که غذا بجوشد ومقداری قوام یابد. سپس برنج را اضافه می کنیم وجوشیدن آن تا وقتی که آب برنج کاملا گرفته شود ادامه پیدا می کند . در این فاصله گوشت چرخ شده را با پیاز رنده شده که آب آن گرفته شده ورز داده شده وبه آن نمک ، فلفل و ادویه می زنیم و به اندازه یگ دانه فندوق گرد کرده و در روغنی که از قبل در ماهی تابه داغ شده است سرخ می کنیم و در پایان بعد از دم کشیدن برنج از این گوشهای سرخ شده در تزئین این خوراک استفاده می شود.