تره کوهی چیست و چه فوایدی برای بدن دارد؟
پنج شنبه 1 اردیبهشت 1401 5:14 AM
خواندن این مطلب 3 دقیقه زمان میبرد
تره کوهی (نام علمی: allium ampeloprasum var iranicum) گیاهی علفی است که طعم بسیار تند شبیه به سیرو پیاز دارد و ظاهر خودش شبیه تره است. می توان آن را خام ، مثل سبزی همراه با خوراک مصرف کرد. در پخت کلانه نیز استفاده می شود. اگر در دشت ها رشد کند به آن «کورایه» می گویند و اگر درون کوه ها رشد کند، «کنیوال» نامیده می شود. در برخی مناطق تره کوهی را پیازکوهی نیز می نامند.
تره کوهی در کشور ما در مناطق آذربایجان، کردستان، لرستان، فارس، ، کهگلویه و بویراحمد، اصفهان، چهار محال و بختیاری یافت می شود. همانطور که از اسمش مشخص ، در کوه ها می روید. تره کوهی از خانواده تره فرنگی است که طعم قوی تری نسبت به پیاز و تره فرنگی دارد. به همین دلیل در میان آشپزها طرفداران بسیاری دارد.
فهرست مطالب
در مورد ارزش غذایی این گیاه آمده است که این گیاه حدود ۲۰٪ نیازبدن را به ویتامین C برآورده می کند. وجود اسید فولیک در تره کوهی منجر به ساخت سلول های جدید می شود. . ویتامین A ازسلامت پوست، استخوان ها و بافت های نرم محافظت می کند. علاوه بر این، با تولید رتینول به تقویت قدرت بینایی کمک می کند. این گیاه غنی از آهن است؛ آهن اکسیژن را به سلول ها انتقال می دهد، به سیستم ایمنی بدن کمک می کند و انرژی بدن را افزایش می دهد. ازخواص دیگر این گیاه می توان به وجود کمپفیرول اشاره کرد .این گیاه از دیواره رگ های خونی محافظت می کند و به کبد در دفع کلسترول کمک می کند.
کرم معده: مصرف این گیاه با روغن حیوانی می تواند در دفع کرم معده بسیار موثر باشد.
سردرد: جوشانده یا پخته شده این گیاه می تواند برای سردرد، درد قفسه سینه و تنگی نفس بسیار مفید باشد. فراموشی: اگر ریشه این گیاه را با گل پامچال (هر کدام صد گرم) بجوشانید و پنج روز آن را مصرف کنید، برای درمان فراموشی مفید است.
کبد: پرورده این گیاه با سرکه گرفتگی کبد و طحال بهبود می بخشد
باد بدن: برای دفع بادهای بدن مخلوط آب ریشه این گیاه با آب نعناع و نوشیدن یک لیوان به مدت ۳ روز ناشتا تاثیر خوبی دارد و بادهای بدن را دفع خواهد کرد.
مصرف بیش از حد هر خوراکی، حتی ارگانیک ترین، به هیچ وجه توصیه نمی شود. باید گفت که خوردن بیش از حد شب تره کوهی باعث اختلالات خواب می شود و افرادی که پریشان خوابی دارند، و افرادی که طبع سودایی دارند، بهتر است از مصرف انواع تره کوهی بپرهیزند.
طبع گرم و خشک تره برای افراد گرم مزاج مناسب نیست. و به عنوان آخرین نکته، تره کوهی دارای انواع مواد مغذی و ترکیبات مفید است. خواص تره کوهی شامل بهبود هضم غذا، کاهش وزن، کاهش التهاب جلوگیری از بیماری قلبی, مبارزه با اکثر سرطان ها و تقویت سیستم بینایی اشاره کرد. راه استفاده از این گیاه برای هردرمان ها متفاوت است، با این حال، همانطور که اشاره شد، آن را بیش از حد مصرف نکنید.
کلام آخر