راهکارهایی برای کاهش تهوع، استفراغ و اشتهای ضعیف
شنبه 27 فروردین 1401 9:40 AM
FacebookTwitterWhatsAppTelegram
حالت تهوع، استفراغ و اشتهای ضعیف از جمله شایعترین مواردی است که افراد مبتلا به اختلالات وستیبولار از آن شکایت میکنند. این علائم به طور قابل توجهی روی فعالیتهای کاری، اجتماعی، رانندگی وخانهداری شخص تاثیر میگذارد. اغلب این موارد مانند یک چرخه به هم متصل هستند. استراتژیهای مختلفی وجود دارند که با کمک آنها حالت تهوع، ستفراغ و بیاشتهایی کاهش پیدا خواهدکرد.
استراحت دادن به معده و جلوگیری از کمبود آب بدن در زمان بروز حالت تهوع و استفراغ بسیار مهم است. در ابتدا از مصرف غذا صرف نظر کنید و تنها مایعات مصرف کنید. زمانی که احساس کردید؛ حالتان رو به بهبود است؛ کمکم به غذاهای جامد روی بیاورید.
زنجبیل به کنترل حالت تهوع کمک میکند. مطالعات نشان میدهد که زنجبیل در تسکین حالت تهوع و استفراغ در بیمارانی که تحت شیمی درمانی قرار میگیرند و زنان باردار موثر است. زنجبیل ممکن است در انواع مکمل، پاستیل، شکلات سفت، آبمیوه، چای و آدامس وجود داشتهباشد. توافق نظر واضحی در خصوص میزان زنجبیل مناسب وجود ندارد اما اکثر مطالعات استفاده از 0.5 تا 1.5 گرم از زنجبیل خشک در روز را پیشنهاد میکنند. اگر دچار کمخونی یا فشار یا قند خون پایین هستید؛ در خصوص استفاده از زنجبیل با پزشک خود مشورت کنید.
اشتهای ضعیف مصرف غذا به میزان کافی را دشوار میکند و در کاهش وزن و کمبود مواد مغذی بدن تاثیر میگذارد. در ادامه چند ایده جهت رفع این مشکل پیشنهاد میشود:
چند سال است که روغنهای ضروری در این خصوص محبوبیت پیدا کردهاند. اسانسهای همچون نعناع و پونه اثرات حالت تهوع و استفراغ را در افرادی که تحت شیمیدرمانی قرار دارند؛ کاهش میدهد. در ضمن اضافه کردن چند قطره نعناع یا اسطوخودس به یک دستمال و استنشاق آن موجب آرامش میشود. اسانس لیمو نیز به کاهش حالت تهوع و استفراغ در زنان باردار کمک میکند.
تنفس دیافراگمی یک تکنیک رایج جهت درمان بیمارانی که اختلال تنفسی همچون COPD یا بیماری انسداد مزمن ریوی دارند؛ است ولی جهت حفظ آرامش یا کاهش حالت تهوع نیز موثر است. این نوع از تنفس شامل تنفس از طریق بینی و تلاش برای انبساط دیافراگم به جای قفسه سینه و بازدم است. تنفس دیافراگمی تاثیرات مثبت خود را روی کاهش علائم بیماری حرکتی روی افراد سالمی که در حال تجربه حقیقت مجازی هستند؛ ثابت کردهاست.
پزشکان معمولا توصیه میکنند؛ داروهای بدون نسخهای همچون Bonine (مکلزین) به شکل محدود و تنها در مواقع بروز حالت تهوع و سرگیجه شدید استفاده شوند. خوابآلودگی از اثرات جانبی این داروها است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با پزشک خود مشورت کنید.