پاسخ به:آیه ی مورد نظرتان را ارسال فرمایید.
جمعه 19 فروردین 1401 2:25 PM
(( و من آیاته أن خلق لکم من أنفسکم ازواجا لتسکنوا إلیها و جعل بینکم موده و رحمه ، إنّ فی ذلک لقوم یتفکرون )) روم / 21
سلام
از اینکه آیه مورد نظر خود را ارسال کردید سپاسگزارم و ترجمه و بخشی از پیام های این آیه بشرح زیر میباشد:
ترجمه
و از نشانه هاى او آن است که از جنس خودتان همسرانى براى شما آفرید تا در کنار آنان آرامش یابید و میان شما و همسرانتان علاقه شدید و رحمت قرار داد؛ بى شک در این (نعمت الهى،) براى گروهى که مى اندیشند نشانه هاى قطعى است.
یاد خداوند مایه آرامش دل و روح است، «بذکر اللّه تطمئن القلوب» و همسر مایه آرامش جسم و روان. «أزواجاً لتسکنوا الیها»
پیام ها
۱- آفرینش، هدفدار است. «خلق لکم»
۲- زن و مرد از یک جنس هستند. (بر خلاف پارهاى عقاید خرافى و تحقیرآمیز که زن را موجودى پست تر یا از جنس دیگر مى پندارند.) «من أنفسکم»
۳- همسر باید عامل آرامش باشد نه مایه تشنّج و اضطراب. «لتسکنوا الیها»
۴- هدف از ازدواج، تنها ارضاى غریزهى جنسى نیست، بلکه رسیدن به یک آرامش جسمى و روانى است. «لتسکنوا الیها»
۵ - نقش همسر، آرام بخشى است. «لتسکنوا الیها»
۶- محبّت، هدیه اى الهى است که با مال و مقام و زیبایى به دست نمى آید. «جَعَلَ» (مودّت و رحمت، هدیه خدا به عروس و داماد است.)
۷- هر کس با هر عملى که آرامش و مودّت و رحمت خانواده را خدشه دار کند، از مدار الهى خارج و در خطّ شیطان است. «جعل بینکم ...»
۸ - رابطهى زن و مرد، باید بر اساس مودّت و رحمت باشد. «مودّة و رحمة» (مودّت و رحمت، عامل بقا و تداوم آرامش در زندگى مشترک است.)
۹- مودّت و رحمت، هر دو با هم کارساز است. (مودّت بدون رحمت و خدمت، به سردى کشیده مى شود و رحمت بدون مودّت نیز دوام ندارد.) «مودّة و رحمة»
۱۰- تنها اهل فکر مى توانند به نقش سازنده ازدواج پى ببرند. «لقوم یتفکّرون»
منبع: پایگاه درس هایی از قرآن