مصرف روزانه تخم مرغ مفید است یا مضر؟
یک شنبه 8 اسفند 1400 11:03 PM
۵ اسفند ۱۴۰۰
کارشناسان پایگاه آلمانی در گزارشی به ویژگیهای مثبت و منفی تخممرغ و نیز پیامدهای مصرف روزانه آن از نگاه دانشمندان پرداخت.
پایگاه آلمانی در گزارش خود در خصوص تخممرغ نوشت: مدتها تصور بر آن بود افرادی که تخممرغهای زیادی میخورند، در معرض خطر حملات قلبی و کلسترول قرار دارند؛ اما پژوهشهای کنونی نشان میدهد تخم مرغ بهعکس میتواند مانع چنین مشکلاتی شود. با مجله دلتا همراه باشید تا به سوال چند روز در هفته تخم مرغ بخوریم تا سالم بمانیم، بپردازیم.
در ادامه گزارش آمده است: تخممرغ هنوز تصویر نسبتا بدی را با خود به همراه دارد. علت این امر هم آن است که شماری از پژوهشها، تخم مرغ را به دلیل دارا بودن کلسترول زیاد، در رده غذاهای عامل نگرانی دستهبندی کردهاند. میدانیم که کلسترول مانند چربیخون، منجر به رسوب در رگهای خونی شده و میتواند سبب حمله قلبی و سکتهمغزی شود.
اما با این حال پژوهشهای جدید نشان میدهند که تخم مرغ میتواند بهواقع خطر سکته مغزی و حمله قلبی را کاهش دهد. بر اساس این تحقیقات، پژوهشگران دریافتند افرادی که در هفته تا ۵ عدد تخم مرغ مصرف کردند، حدود ۱۰ درصد خطر پایینتری در زمینه ابتلا به این بیماریها به نسبت افرادی داشتند که تنها در موارد استثنایی، تخم مرغ در منوی غذایی آنها قرارگرفته بود.
این پایگاه آلمانی در ادامه نوشت مصرف سه تا ۴ تخم مرغ در هفته برای افراد سالم مشکلی ایجاد نمیکند. به نوشته این پایگاه، متخصصان تغذیه موافقت کردهاند که نه تنها نباید بر بدی تخم مرغ اصرار کرد؛ بلکه باید آن را بهعنوان بخشی از رژیم غذایی سالم توصیه کرد؛ تا جایی که انجمن تغذیه آلمان نیز قوانین خود در زمینه مصرف تخم مرغ را تسهیل کرده است؛ بنابراین برای افرادی که بیماریهای قلبی ندارند و یا از چربی خون و یا دیابت رنج نمیبرند، مصرف ۳ تا ۴ تخم مرغ در هفته توصیه میشود.
چهار نکته برای طبخ تخم مرغ فوقالعاده سالم عبارتاند از:
اگر شما در حال تلاش برای کاهش کالری هستید تخم مرغ جوشانده و یا آبپز را انتخاب کنید.
تخم مرغ با سبزیجات واقعا خوب هستند. برخی از ایدههای ساده شامل اضافه کردن سبزیجات به یک تخم مرغ املت یا نیمرو است.
نمونههایی از انتخابهای خوب شامل روغنزیتون، کره و روغن نارگیل همچنین یک انتخاب خوب برای پختوپز با حرارت بالا است اما برخی از افراد ممکن است طعم و مزه آن با تخممرغ را دوست نداشته باشند.
در طبخ تخم مرغها با حرارت بالا مواد مغذی بیشتری از دست میرود با حرارت بالاتر ممکن است میزان کلسترول اکسیدشده آنها از بین برود.