0

راز فال ورق ( The solitaire mystery): یاستین گوردور

 
savin125125
savin125125
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 5409
محل سکونت : بوشهر

راز فال ورق ( The solitaire mystery): یاستین گوردور
دوشنبه 27 دی 1389  10:40 PM

نوشته: مهشید اسماعیلی از http://www.fantasy.ir

نویسنده: یاستین گوردور

نام اصلی : The solitaire mystery

مترجم : عباس مخبر

قیمت : 3500 تومان

تعداد صفحات:386

نشر مرکز[1]

داستان راز فال ورق، درباره پسری به نام هانس توماس است که مادرش سال‌ها پیش ترکش کرده و پدرش فرزند نامشروع یک سرباز آلمانی است. تنها دلیل مادر برای ترک خانواده، تلاش برای پیدا کردن شخصیت خودش بوده و هانس هم یک پسر دوازده ساله است که بر اثر بحث‌های فلسفی پدرش خیلی بیشتر از سنش می‌فهمد. وقتی در مجله مانکن‌ها عکس مادرش را میبیند، متوجه می‌شود که او در یونان زندگی می‌کند و یک مانکن مشهور است. پدر هانس تصمیم می‌گیرد به جست‌وجوی همسرش برود. به‌طور تصادفی برنده بلیط بخت‌آزمایی می‌شوند و پول لازم را برای سفر به دست می‌آورند. در مسیر حرکت به سمت یونان یک سلسله حوادث اسرارآمیز برای آن‌ها پیش می‌آید، که مهم‌ترین آن پیدا شدن هویت گم شده‌ی این خانواده‌ی نفرین شده است.

یکی از شخصیت‌های داستان که با او آشنا خواهیم شد، فرود[2] نام دارد. فرود بعد از گیر افتادن در یک جزیره ی متروک، به ناچار با چند ورق پاسور به بازی می‌پردازد تا جایی که بعد از چند سال ورق‌ها تبدیل به شخصیت می‌شوند و حیات پیدا می‌کنند‌. داستان در نهایت سادگی و تخیلی بودنش به بیان سوال‌های مهم فلسفی و راز جهان هستی می پردازد. در واقع ورق‌ها انسان‌هایی معمولی می‌باشند که هر کدام خصوصیتی منحصر به فرد دارند و جوکر داستان موجودی متفاوت است و به گفته‌ی نویسنده با این نقطه ضعف به دنیا آمده است که می تواند خیلی زیاد و بسیار عمیق به اطرافش بنگرد! سرانجام روزی جوکر همه چیز را رو می‌کند و این روز مصادف با مرگ فرود و پایان بازی آن‌ها می‌شود و بعد از آن یک دست فال یا بازی دیگری شروع می‌شود و این بازی ادامه دارد...

در واقع در این داستان انسانیت به یک فال بزرگ ورق تشبیه شده است. در طول داستان پدر و هانس توماس بر سر مسائل فلسفی با همان زبان ساده با هم بحث می کنند چرا که آن‌ها هم نوعی جوکرند که دیدی عمیق به اطراف خود دارند.

کار جالب دیگر گوردور شباهت دادن جوکر به سقراط یا هر کسی که به این جمله اعتقاد دارد «یک چیز می‌د‌انم و آن اینکه هیچ نمی‌دانم!»

خواندن این داستان را به هر کسی که به پی بردن به خودش علاقه دارد، پیشنهاد می‌کنم.



[1] نشر کیمیا این کتاب را با ترجمه‌ی مهرداد بازیاری منتشر کرده است. و.

[2] نویسنده اشاره‌ای به نام فروید روان شناس و فیلسوف معروف داشته است. و.

 

 

اللهم العن اول ظالم ظلم حق محمد وآل محمد وآخر تابع له علی ذلک  اللهم العنهم جمیعا
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها