💟 گنجى از گنجهاى عرش 💟
جمعه 1 بهمن 1400 11:06 AM
💟 گنجى از گنجهاى عرش 💟
💧 رسول الله صلى الله علیه و آله: لَمّا فَرَغتُ مِمّا أمَرَنِی اللّهُ بِهِ مِن أمرِ السَّماواتِ وَ الأَرضِ، قُلتُ: یا رَبِّ، إنَّهُ لَم یکن نَبِی قَبلی إلّا و قَد کرَّمتَهُ؛ جَعَلتَ إبراهیمَ خَلیلًا،
🌼 و موسى کلیما، و سَخَّرتَ لِداوُدَ الجِبالَ، و لِسُلَیمانَ الرّیحَ وَ الشَّیاطینَ، و أحییتَ لِعیسَى المَوتى، فَما جَعَلتَ لی؟
💧 قال: أ وَ لَیسَ قَد أعطَیتُک أفضَلَ مِن ذلِک کلِّهِ؟ أنّی لا اذکرُ إلّا ذُکرتَ مَعِی، و جَعَلتُ صُدورَ امَّتِک أناجیلَ یقرَؤونَ القُرآنَ ظاهِرا، و لَم اعطِها امَّةً،
🌼 و أعطَیتُک کنزا مِن کنوزِ عَرشی: لا حَولَ و لا قُوَّةَ إلّا بِاللّهِ العَلِی العَظیمِ.
💧 پیامبر خدا صلى الله علیه و آله: چون از مأموریتى که خداوند در باره آسمانها و زمین به من داده بود، فراغت یافتم، گفتم: خداوندا! هیچ پیامبرى پیش از من نبود، مگر آن که او را کرامتى بخشیدى: ابراهیم علیه السلام را دوست خود قرار دادى
🌼 و موسى علیه السلام را همسخن خود، براى داود علیه السلام کوهها را مسخّر ساختى و براى سلیمان علیه السلام باد و دیوان را، و براى عیسى علیه السلام مُردگان را زنده ساختى. براى من، چه قرار دادى؟
💧 خداوند فرمود: «آیا نه این است که بهتر از همه اینها را به تو دادهام؟ از من یاد نمىشود، مگر آن که در کنار من، از تو نیز یاد شود، سينههاى امت تو را وسيع و گشاده قرار داديم [تا قرآن را بتوانند حفظ كنند].
🌼 قرار دادهام که قرآن را از بَر مىخوانند، در حالى که چنین چیزى را به هیچ امّتى ندادهام، و گنجى از گنجهاى عرشم را به تو دادهام [و آن عبارت است از]:" لاحول و لاقوة الا بالله" هیچ نیرو و توانى نیست، مگر به یارى خداى والا و بزرگ».
📚 محمدی ری شهری ؛ نهج الذکر ، ج 3 ؛ حدیث 1693.
👌 مستحب است هنگامی که مؤذن می گوید حی علی الصلاة، حی علی الفلاح، حی علی خیرالعمل شنوندگان آهسته بگویند «لا حول ولا قوة الا بالله». گفتن این ذکر در تعقیبات نماز نیز سفارش شده است.