🌺فرق جهاد با دشمن با زني که زير زايمان ميميره ؟
سه شنبه 21 دی 1400 9:05 AM
پرسش:
کسي که در جهاد با دشمن شهيد ميشه با زني که زير زايمان ميميره هر 2 شهيد حساب ميشن ولي مقام اين 2 يکي هست فرق بين اين ها را بگويد
🌸☘️☘️☘️☘️☘️🌸
پاسخ:
سلام علیکم
شهادت در فرهنگ اسلام دو معنای متفاوت دارد:
معنای خاص: کشته شدن در معرکه جنگ در راه خدا که احکام خاص در فقه اسلامی دارد، از جمله عدم نیاز شهید به غسل و کفن، بلکه با همان لباس خونین دفن می شود.
معنای گسترده و عام: معنای وسیع شهادت آن است که هر مومنی که در مسیر انجام وظیفه الهی کشته شود، یا بمیرد، همانند سربازی که در درگیری با اشرار و یا با منافقان به درجه رفیع شهادت رسیده است ثواب شهادت را خواهد برد اما احکام آن را ندارد. یعنی مانند مردگان دیگر نیاز به غسل و کفن و ..... دارد.
در روایات اسلامی آمده است که چند گروه به خاطر داشتن چند خصوصیت شهید از دنیا می روند:
تحصیل علم: از پیامبر گرامی (ص) نقل شده: کسی که در طریق تحصیل علم از دنیا برود، شهید مرده است.(1)
معرفت حق و رسول: حضرت علی (ع) میفرماید: کسی که در بستر از دنیا رود، اما معرفت حق پروردگار و معرفت واقعی پیامبر (ص) او و اهل بیتش (ع) را داشته باشد، شهید از دنیا رفته است. (2)
دفاع از مال: در حدیث دیگری از امام صادق (ع) می خوانیم: کسی که برای دفاع از مال خود در برابر مهاجمان ایستادگی کند و کشته شود، شهید است. (3)
در برخی روایات نیز کسانی که در راه تامین معاش خانواده قدم بر می دارند به عنوان مجاهد فی سبیل الله معرفی شده اند. از این تشبیه میتوان نتیجه گرفت که مرگ آنان نیز در حین کار و کسب معاش مرگی شهادت گونه است.
مرگ در هنگام زایمان: امام صادق علیه السلام در ضمن روایتی اجر و مقام زنان را از زبان خداوند به حضرت حوا بیان مینماید : يَا حَوَّاءُ أَيُّمَا امْرَأَةٍ مَاتَتْ فِي وِلَادَتِهَا حَشَرْتُهَا مَعَ الشُّهَدَاء؛ هر زنی که در حال زایمان از دنیا برود اجر شهید برای او خواد بود.(4)
شهادت به این معنا نیست که هر گناهی که فرد انجام داده است به یکباره نادیده گرفته شود و بدون حساب وارد بهشت شود. همانطوری که در روایات آمده شهید میدان جنگ نیز اگر حق الناسی بر عهده داشته باشد مورد حسابرسی و عقوبت قرار میگیرد.
موفق باشید.
..........................................
(1) سفینه البحار، ج ۱، ماده شهد ص ۷۲۰ چاپ قدیم
(2) نهج البلاغه، خطبه ۱۹، آخر خطبه
(3) سفینةالبحار، ج اول، ماده شهد چاپ قدیم
(4) مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل، ج15، ص 214
🌺
☘️🌺
🌺☘️🌺☘️🌺☘️