0

خلاصه کتاب شاخص های مکتب شهید سلیمانی به قلم آقای علی شیرازی

 
ravabet_rasekhoon
ravabet_rasekhoon
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1392 
تعداد پست ها : 8838
محل سکونت : اصفهان

خلاصه کتاب شاخص های مکتب شهید سلیمانی به قلم آقای علی شیرازی
پنج شنبه 2 دی 1400  12:49 PM

خلاصه کتاب شاخص های مکتب شهید سلیمانی به قلم آقای علی شیرازی

 

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

برگرفته از کتاب شاخص های مکتب شهید سلیمانی علی شیرازی

امام خامنه ای در ۲۷ دی ماه ۱۳۹۸ در خطبه های نماز جمعه ی تهران فرمودند))  : ما به حاج قاسم سلیمانی، شهید عزیز، به چشم یک فرد نگاه نکنیم؛ به چشم یک مکتب نگاه کنیم. سردار شهید عزیز ما را به چشم یک مکتب ، یک راه ، یک مدرسه ی درس آموز ، با این چشم نگاه کنیم . ))

 مکتب ، یک طرح جامع و منسجم است که با جهان بینی ای که می دهد و با دستورالعمل هایی که ارایه می کند، بشر را به طرف کمال و هدفش راهنمایی می کند. اسلام یک مکتب است .یک مکتب جامع و واقع گرا . مکتب اسلام ، تئوری پیروزی انسانیت بر حیوانیت ، علم برجهل ، عدالت برظلم ، مساوات بر تبعیض ، فضیلت بر رذیلت ، تقوا بر بی بندو باری، و توحید بر شرک است . در این مکتب ، به تمام جوانب نیازهای بشری اعم از دنیایی ، آخرتی ، جسمی ، روحی ، عقلی یا فکری ، احساسی و عاطفی ، فردی یا اجتماعی توجه شده است . مکتب امام صادق (ع) ، مکتب امام حسین (ع) و مکتب امام خمینی (ره) را که شعبه ای از مکتب امام حسین (ع) می دانیم همه از مکتب اسلام الهام گرفته اند . وقتی می گوییم مکتب امام خمینی ، شعبه ای از مکتب امام حسین (ع) است یعنی انقلاب امیدآفرین و نوید بخش امام خمینی (ره) ، نشات گرفته از مکتب سیدالشهداء (ع) و با شعار هیهات منا الذله بوده و براساس قیام امام حسین (ع) شکل گرفته است . مکتب امام خمینی (ره) همان مکتب اسلام ناب محمدی (ص) است . مکتبی که راه خود را به سوی دل ها و فکرها در محدوده ای که برای خود تصویر کرده بود، گشود و با عقبه ی فکری و معنوی قدرتمند و غنی ، دل ها را به خود جذب کرد. مکتب شهید سلیمانی نیز شعبه ای از مکتب امام خمینی (ره) است . یعنی نگاه سردار شهید سلیمانی برگرفته از نگاه مولا و مرادش خمینی کبیر است . مکتب سردار سلیمانی نیز چونان مکتب امام خمینی (ره) ، برای دنیا حرفت تازه دارد و راه تازه پیشنهاد می کند. با شناخت مکتب امام خمینی (ره) ، شاخص های مکتب شهیدسلیمانی نیز شناخته شده است . حاج قاسم سلیمانی ، با مکتب خود توانست پرچم گروه آمریکایی ، صهیونیستی داعش را در منطقه ی غرب آسیا پایین بکشد و پایان سیطره ی                    آن شجره خبیثه ی ملعونه را اعلام کند . آن سردار وارسته و بزرگوار ، در هفته بسیج سال ۱۳۹۷ ، در سخنرانی در جمع پاسداران نیروی قدس گفت : (( وظیفه ای که نیروی قدس در مسئله ی دین برعهده دارد ، استمرار رسالت رسول معظم اسلام است ؛ استمرار رسالت اولیای عظیم الشان بعد از پیامبر (ص) است .)) این همان نگاهی است که مکتب شهید سلیمانی را شکل می دهد و شاخص هایی چون شاخص های مکتب امام خمینی (ره)پیش رو می نهد که جزئیات آن مکتب را           ارایه می کند .در اینجا فقط شماری از شاخص های مکتب سلیمانی و اهم آن هاست ؛

توحید

 

در بیان توحید  ، خداوند در آیه ی ۳۶ سوره ی نحل می فرماید : (( خدای یکتا را بپرستید و از طاغوت اجتناب کنید.))

امام خمینی(ره) در ۲۰ خرداد ۱۳۵۷ فرموده اند: (( پیغمبر بزرگ اسلام ، همه چیزی را فدای اسلام کرد تا پرچم توحید را به اهتزاز در آورد ، و ما به حکم پیروی از آن بزرگوار باید همه چیزمان را فدا کنیم تا پرچم توحید برقرار ماند.))

 در ۵ شهریور ۱۳۶۴ نیز فرموده اند: (( ما باید مردم را با توحید آشنا کنیم .علمای اعلام باید مردم را با توحید آشنا کنند . ))

و در ۳ اسفند ۱۳۶۶ در پیام نوروزی نوشته اند: (( جز خط مستقیم توحید ، هرچه هست منکرات است .))

امام خامنه ای در ۲۳ آبان ۱۳۹۱ فرمودند: ((توحید عبارت است از اعتقاد به خداو کفر به طاغوت ؛ عبودیت خدا و عدم عبودیت غیر خدا .))

سردار شهید حاج قاسم سلیمانی هم بر این باور بود که خواندن قرآن و دعا ، انسان را به توحید می رساند ؛ آن هم توحیدی که شهید ساز است ؛ توحیدی که اعتقاد به خدا و کفر به طاغوت را رقم می زند و عبودیت خدا را ترسیم می کند. حاج قاسم سلیمانی، با این توحید ، در مقابل شاهف صدام ، داعش ، آمریکا و اسرائیل ایستاد، پیروزی های مکرر را رقم زد و برای      عزت مسلمین ، جانش را فدای توحید کرد . سردار سرافراز خدا را خوب شناخت؛ در معرفت الهی غرق شد؛ با همه ی وجود، توحید را یافت ؛ موحد و در خدا محو شد .

عشق به اسلام ناب محمدی (ص)

عشق به اسلام ناب محمدی (ص) به معنی علاقه شدید به دین اسلام ناب و عمل به دستورهای الهی است .                     در آیات ۶ و ۷ سوره ی حمد می خوانیم: (( خداوندا ، ما را به راه راست هدایت فرما ؛ راه کسانی که به آنان نعمت دادی . اسلام ناب محمدی(ص)، راه مستقیم الهی است . راه راست همان راه پیامبر (ص) و ائمه علیهم السلام، و شهداست .         امام خامنه ای در ۱۴ خرداد ۱۳۸۹ در خطبه های نماز جمعه تهران فرموده اند: (( اولین و اصلی ترین نقطه در مبانی امام و نظرات امام ، مسئله ی اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله وسلم است ؛ یعنی اسلام ظلم ستیز، اسلام عدالت خواه ، اسلام مجاهد، اسلام طرفدار محرومان ، اسلام مدافع حقوق پابرهنگان و رنجدیدگان و مستضعفان … فکر اسلام ناب ، فکر همیشگی امام بزرگوار بود.)) فکر سردار رشید اسلام ، حاج قاسم  سلیمانی نیز چون  مراد و امامش ، فکر اسلام ناب محمدی (ص) بود . و بزرگ ترین پیام مکتب سلیمانی پیروی از اسلام ناب محمد (ص) ، پیروی از آن اسلام حقیقی، تبعیت از امام خمینی (ره) و امام خامنه ای (مدظله العالی ) نیز هست . مکتب شهید سلیمانی بر سه پایه ی معرفت اسلامی ، سیرو سلوک ، و احکام دینی استوار است .عرفان و معنویت سردار سلیمانی ، در مکتب توحیدی تکامل یافت . شجاعت او ، ثمره ی تهذیب نفس ،    شکست دادن دشمن درون و اخلاصش بود. آن عزیز بزرگوار ، به تمام معنا ظلم ستیز ، عدالت خواه و مدافع محرومان و مستضعفان جهان بود .

   در بهمن ۲۲ یهمن ۱۳۹۶در اجتماع با شکوه مردم کرمان می گوید: ((ایران امروز ، به دلیل اتکا به اسلام ناب محمدی توانست همه ی توطئه ها را شکست دهد؛ زیرا کسی که عالم به زمان باشد ، فریب دشمن را نمی خورد … دشمن از ما        می ترسد.))

 ترس دشمن از ما و شکست نیرنگ های دشمنان ، نتیجه ی پیروی ما از اسلام ناب محمدی (ص) است ؛ اسلامی که امام بر آن پای فشردند ، و مکتب سلیمانی نیز ما را به پیروی از آن فراخواند .

ارادت به اهل بیت (ع)

 

ارادت ، به معنی دوستی از روی اخلاص است . ارادت به اهل بیت پیامبر گرامی اسلام ، عشق و ارادت خالصانه و توجه وتوسل به ائمه اطهار (ع)  را در وجود فرد ترسیم می کند.

خدای کریم در آیه ی ۲۲ سوره شورا می فرماید: ((    ای پیامبر، به مردم بگو من از شما اجری برای رسالت جز این نمی خواهم که در حق خویشاوندان مودت و محبت کنید . )) فخر رازی در تفسیر خود آورده است: ((همین که آیه مودت نازل شد ، از پیامبر اکرم (ص) پرسیدند : قربی چه کسانی هستند که مودت آنها بر ما واجب است ؟حضرت فرمودند : علی و فاطمه و فرزندانش .))

در تفسیر زمخشری می خوانیم که رسول خدا (ص) فرمودند : (( هر کس که با دوستی آل محمد (ص) از دنیا برود ، با ایمان کامل از دنیا رفته است .))

امام خمینی (ره ) ، دوستدار حقیقی اهل بیت (ع) بودند؛ ایشان با تشرف به قبور امامان معصوم ، چنان محو و مانوس با ائمه      می شدند که گویی این بزرگواران را ناظر و حاضر در مقابل خویش می بینند و با کمال وقار و طمانینه و احترام خاصی         زیارت می کردند.

حجت الاسلام اصغر عسکری ، امام جمعه شهرستان رفسنجان ، می گوید : (( سردار سلیمانی ، اخلاص و عنایت ویژه به حضرت زهرا (س) داشت و ذکر یا زهرا از زبان ایشان نمی افتاد .))

سردار سرتیپ دوم پاسدار رحیم نوعی اقدم می گوید: (( حاج قاسم وقتی به در حرم حضرت زینب (س) می رسید ، زانو به زمین می زد ، آستان حرم را می بوسید و سپس وارد حرم می شد .))

حجت الاسلام یاسین حسین آبادی ، معاون فرهنگی مسجد مقدس جمکران ، می گوید: ((سردار حاج قاسم سلیمانی ، محسوس و نامحسوس ، برای عبادت و انس با امام زمان (عج) ، به مسجد مقدس جمکران مشرف می شد .))

عجیب به اولیای الهی عشق می ورزید و تا پایان عمر ، جلسات روضه اش در بیت الزهرای کرمان در ماه محرم و ایام فاطمیه تعطیل نشد . هر هفته عصرهای جمعه  در خانه اش ، برنامه ی روضه و توسل داشت .

پس وقتی سردار سلیمانی را درحرم ائمه معصومین (ع) و امام رضا (ع) یا در صحن و سرای امیرالمومنین (ع) و امام حسین (ع) می دیدم که مثل باران اشک می ریزد ، به یقین می رسیدیم که مکتب سلیمانی ، نشات گرفته از مکتب خمینی بزرگ است .

معنویت

خلاصه کتاب شاخص های مکتب شهید سلیمانی به قلم آقای علی شیرازی

معنویت ، پایدارترین عنصر دین است که مشخص کننده ی ارتباط خصوصی بین فرد با خداوند محسوب می شود. معنویت اسلامی ، انسان را شایسته ی رسیدن به قرب الهی می داند .

                    هر که با معنویت ها ، سرو کارش باشد            کار آشفته ی خود ، رو به سعادت بکند

امام خامنه ای در ۱۴ خرداد ۱۳۹۰ ، که بیست و دومین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) مظهر معنویت در امام بزرگوار ، در       درجه ی اول ، اخلاص بود . امام کار را برای خدا انجام می داد . … به خاطر تعریف و تمجید کاری نکرد؛ اهل توکل ، اهل تضرع و توسل ، اهل اعتماد به خدا و حسن ظن به پروردگار بود، اهل استمداد از خدا بود؛ … اهل عبادت بود و از گناه ، از تهمت ، سوء ظن ، غیبت ، بددلی و جداسازی دل ها از یکدیگر دوری می کرد؛ به مردم هم سفارش می کرد؛ به مسئولین هم سفارش می کرد .))

همه ی این شاخص های معنوی ، در مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی نمود عینی دارد . وقتی می گوییم معنویت در مکتب     امام خمینی (ره) نمود و وجود دارد ، حاج قاسم سلیمانی که شاگرد مکتب امام است و به امام خمینی عشق می ورزد و خود را پیرو راه و اندیشه و خط آرمان های امام و ارزش های انقلاب اسلامی می داند، تعبد، تعهد ، تقوا ، تواضع ، دنیاگریزی ، آخرت گرایی ، اخلاص ، توسل ، تضرع، ولایت محوری و تکلیف گرایی ، عطر معنویت را با رنگ و بوی خدامحوری بر سراسر مکتبش    می افشاند تا غنچه های عبودیتش ، او و حامیان و پیروان مکتبش را گل افشانی کند. مظهر معنویت آن شهید در درجه اول اخلاص او بود . کاری به مدح مردم نداشت . دنبال این بود که خدا از او چه می خواهد .

دنیا گریزی

خلاصه کتاب شاخص های مکتب شهید سلیمانی به قلم آقای علی شیرازی

دنیا باید وسیله ای برای رسیدن به کمال اخروی باشد . استفاده از لذت های دنیا و پرداختن به امورد مادی در آن ، موجب ترک واجب یا ارتکاب حرامی نشود . خداوند کریم در آیه ی ۷۴ سوره ی نساء می فرماید: (( کسانی که زندگی دنیا را به آخرت فروخته اند ، باید در راه خدا پیکار کنند . وآن کس که در راه خدا می جنگد ، چه کشته شود یا پیروز ؛ پاداش بزرگی به او خواهیم داد .))

دنیا در نگاه مردان الهی ، ناچیز و پست است . آنان به تبعیت از مکتب اسلام و قرآن مجید براین باورند که : زندگی در دنیا ، چیزی جز سرمایه ی فریب نیست !(( و ما الحیاه الدنیا الا متاع الغرور )) . آخرت گرایان ، دنیا گرزیزند . این وصف انبیای الهی و اولیای خداست ؛ وصف حضرت سیدالشهداء(ع)  است ؛وصف امام خمینی (ره) است ؛ وصف شاگرد خمینی کبیر ، سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی ، است .

خانم زینب سلیمانی می گوید : (( روزی که بابا مدال ذوالفقار را از حضرت آقا گرفتند ، به ایشان تبریک گفتم . گفتند: این ها همه دنیوی ست ! دعا کن یک روز مدال اخروی ام را از خدا بگیرم .))  سردار سلیمانی ، راه و روش خویش را از امام خمینی (ره) گرفته بود؛ دنبال کار برای خدا و برحسب تکلیف بود؛ دنیا برایش بی ارزش و ناقابل بود. از آغاز تا پایان ، بر این نگاه بود و با همین نگاه به شهادت رسید .

 

تلفیق معنویت و سیاست

خلاصه کتاب شاخص های مکتب شهید سلیمانی به قلم آقای علی شیرازی

وقتی ازوحدت سیاست و معنویت سخن گفته می شود، منظور آمیختگی قدرت با اخلاق و عرفان اسلامی ست . دو حوزه ی دنیا و آخرت ، پیوند ناگسستنی دارند.

امام خامنه ای در ۱۴ خرداد سال ۱۳۸۳ فرموده اند: (( امام که تجسم مکتب سیاسی خود بود ، سیاست و معنویت را باهم داشت و همین را دنبال می کرد . حتی در مبارزات سیاسی،  کانون اصلی رفتار امام ، معنویت بود .))

وقتی می گوییم در مکتب امام خمینی (ره) ، دین و دنیا ، مکمل یکدیگر و درهم تنیده اند و معنویت و سیاست تفکیک ناپذیرند ، همین شاخص را در مکتب شاگرد امام نیز مشاهده می کنیم . شکل دهی به جبهه مقاومت و حمایت سردار سلیمانی از حکومت مردمی عراق و حمایت از نقش مردم در حاکمیت سایر کشورها ، برگرفته از این نگاه امام خمینی (ره) است .ایشان در          وصیت نامه اش می نویسد: (( هنر خمینی عزیز ، این بود که اول اسلام را به پشتوانه ی ایران آورد و سپس ایران را در خدمت اسلام قرار داد . اگر اسلام نبود و اگر روح اسلامی بر این ملت حاکم نبود ، صدام چون گرگ درنده ای این کشور را می درید . آمریکا چون سگ هاری ، همین عمل را می کرد . هنر امام این بود که اسلام را به پشتوانه آورد؛ محرم و صفر و فاطمیه را به پشتوانه این ملت درآورد . به این دلیل در هر دوره هزاران فداکار ، جان خود را سپر شما و ملت ایران و خاک ایران و اسلام نموده اند و بزرگ ترین قدرت های مادی را ذلیل خود نموده اند . ))

پای بندی به تکلیف شرعی

خلاصه کتاب شاخص های مکتب شهید سلیمانی به قلم آقای علی شیرازی

تکلیف شرعی ، تکلیف برخاسته از احکام و خطاب های شرعی ست که از سوی شارع به منظور تنظیم زندگی انسان ها ، متوجه آن ها شده است .

امام خامنه ای در ۱۵ آبان ۱۳۷۸ فرموده اند : (( امام بزرگوار ما ، مهم ترین نکته در وجودش ، این بود که خود را حذف کرد و نادیده گرفت؛ تکلیف را محور کار و حرکت قرار داد .))و معظم له در ۱۹ دی ۱۳۸۴ فرموده اند : (( امام از روز اول فرمود ما مامور به تکلیف ایم … امام به تکلیف خود که ماموریت او بود ، عمل کرد . خدا هم نتیجه را به او داد .)) در ۱۴ خرداد سال ۱۳۸۹ فرموده اند : (( آنچه امام را به سوی هدف ها پیش می برد ، تکلیف و عمل به وظیفه الهی بود ؛ برای خدا حرکت کردن بود . چون انگیزه ی او این بود ، لذا نمی ترسید ؛ شک نمی کرد ؛ مایوس نمی شد ؛ مغرور نمی شد ؛ متزلزل و خسته هم نمی شد . …)) در مکتب شهید سلیمانی همه ی این حقایق را به زیبایی و روشنی می توانیم بیابیم . شاگرد مکتب امام نیز عمل به تکلیف و عمل به وظیفه ی شرعی برایش مهم بود. در این میدان جنگ ( گاهی جنگ با صدام ، گاهی حفظ امنیت سیستان و بلوچستان ، زمانی جنگ با داعش ) ، تکلیف رعایت احکام شرعی ست . اجرای حدود الهی ست.

سردار آزاده ، محمدرضا حسنی سعدی که از همرزمان شهید بود ، می گوید : (( حاج قاسم ، مسائل شرعی را در اوج درگیری ها و میدان های جنگ رعایت می کرد .))

امام خامنه ای در ۱۸ دی ۱۳۹۸ فرموده اند: (( شهید سلیمانی به شدت مراقب حدود شرعی بود . …مراقب بود به کسی تعدی و ظلم نشود. احتیاط هایی می کرد که معمولا در عرصه نظامی ، خیلی این احتیاط ها را لازم نمی دانند ؛ او احتیاط می کرد . ))

سردار سلیمانی در دوران جنگ با داعش در سوریه ، نامه ای به یک سوری می نویسد که : (( من برادر کوچک شما ، قاسم سلیمانی هستم …. من شیعه و شما سنی هستید … از قرآن و کتاب صحیح بخاری و دیگر کتب  موجود در خانه شما متوجه شدم که  شما انسان های با ایمانی هستید . اولا از  شما عذرخواهی می کنم که خانه شما را  بدون اجازه استفاده کردیم . ثانیا هر خسارتی که به منزل شما وارد شده باشد ، ما آماده ی پرداخت آن هستیم … این شماره ی من در ایران است. امیدوارم تماس بگیرید . من آماده ام برای انجام هر کاری که شما بخواهید .))

عقلانیت

خلاصه کتاب شاخص های مکتب شهید سلیمانی به قلم آقای علی شیرازی

در آموزه های اسلامی ، عقلانیت ، به یکی از واژه های همسو با دین بدل شده ؛ تا جایی که در احادیث و روایات ، به هم سویی عقل و شرع اشاره شده است .

دو بعد مهم واصلی در مکتب امام خمینی (ره) بعد معنویت و عقلانیت است . امام خمینی (ره) درباره عقل معتقد بود که       ارزش انسان و انسانیت او ، به این دارایی ارزشمند و والاست که مایه ی تمایز او از سایر مخلوقات خداوند است .سردار سلیمانی ، این عقلانیت را از مکتب امام خمینی (ره) گرفته بود ؛ و امام برای عقل ، ارج و جایگاه ویژه ای قائل بود و ارزش و جایگاه ممتاز انسان را به برخورداری او از عقل می دانست ؛ زیرا معتقد بود حق تعالی با اعطای عقل به انسان، همه چیز به او عطا فرموده است . انتخاب مردم سالاری ، سرسختی در مقابله با دشمن مهاجم ، عدم اعتماد به دشمنان و مستکبران ، ترزیق روح اعتماد به نفس و تفهیم تعلق کشور به مردم ، از مظاهر عقلانیت امام در مکتب حیات بخش او بود . دقیقا همه ی این مظاهر عقلانیت ،              با به کار گرفتن خرد و تدبیر و فکر و محاسبات ، در مکتب شهید سلیمانی نمود عینی دارد .

امام خامنه ای در ۱۸ دی ۱۳۹۸ فرموده اند : (( شهید سلیمانی هم شجاع و هم با تدبیر بود. بعضی ها شجاعت دارند تدبیر ندارند ؛ بعضی ها اهل تدبیرند اما اهل اقدام و عمل نیستند . دل و جگر کار را ندارند . این شهید عزیز، نه فقط در این حوادث این روزها ، در دوران دفاع مقدس هم در فرماندهی لشکر ثارالله همن جوری بود ؛ هم با تدبیر بود ؛ برای کارهایش منطق داشت. این شجاعت و تدبیر توامان را فقط در میدان نظامی نبود ؛ در میدان سیاست هم همین جور بود .  بارها به دوستانی که در عرصه ی سیاسی فعال اند ، این را گفتم  ، رفتار و کارهای او را . در عرصه ی سیاست،  هم شجاع و هم با تدبیر بود . سخنش اثرگذار بود ؛        قانع کننده بود . ))

اعتقاد صادقانه به نقش مردم

امام خمینی ، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران ، همواره بر نقش مردم در حکومت تاکید می کردند و مردم را یکی از پایه های حکومت اسلامی می دانستند و در بیانات خود همواره بر لزوم اتکای حکومت به مردم تاکید می ورزیدند . امام (ره) معتقد بودند که با حضور مردم و با نظارت مردم می شود در مقابل تمام انحرافات ایستاد و نظام جمهوری اسلامی را حفظ کرد . امام (ره) با مسئول دانستن آحاد جامعه جامعه و لازم شمردن نظارت همگانی مردم در تمامی امور و از جمله عملکرد دولت مردان و نظام سیاسی ، براطلاع رسانی و پی گیری نتایج نظارت های دقیق مردمی حتی در حوزه ی نهادها و سازمان های پای می فشردند و نبود نظارت همگانی را موجب تباهی و نابودی نظام مردم سالاری دینی می دانستند . درمکتب شهید سلیمانی نیز               همین اعتقاد صادقانه به نقش مردم و ارادت به ملت ایران و امت اسلامی می درخشد .

حجت الاسلام رئیسی، رئیس قوه قضائیه ،  در بهمن ۱۳۹۸ در مراسم چهلم آن شهید فرزانه و بزرگوار گفته است :                  (( شهید سلیمانی ، مردم را باور داشت و نگاه و نظر مردم را تشریفاتی نمی دانست و حقیقتا مردم باور بود . او واقعا به مردم و همه ی مظلومان عالم عشق می ورزید ، و این عشق ، مختص کرمانی ، ایرانی ، سوری ، عراقی ، و افغانی نبود .))

امام خامنه ای در ۲۲ تیر۱۳۹۹ فرموده اند : (( مردم در تجلیل از مظهر اقتدار ملی و جهادی ایرانیان ، یعنی شهید سلیمانی ، نشان دادند که به مبارزه و مقاومت در مقابل استکبار ایمان دارند و برای قهرمان ملی خود ، بالاترین ارزش ها را قائل هستند .))

عشق سردار سلیمانی به مردم بود که مردم همه ی شهرها و استان های ایران اسلامی و مردم عراق و لبنان و سوریه و یمن و پاکستان و افغانستان و آذربایجان و نیجریه و روسیه و ترکیه و هند ، در مراسم تشییع و مراسم های عزاداری اش ، برای او سوختند و یکپارچه اشک و ماتم شدند .

این عشق طرفینی شهید سلیمانی به مردم و عشق مردم به شهید سلیمانی ، شاخص بارز مکتب سلیمانی شد . همین عشق را در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ در استقبال مردم از امام خمینی و در ۱۶ خرداد ۱۳۶۸ در تشییع پیکر پاک امام خمینی به خوبی               مشاهده می کنیم .

پاسداری از ارزش ها

خلاصه کتاب شاخص های مکتب شهید سلیمانی به قلم آقای علی شیرازی

ارزش ها ، مهم ترین و اساسی ترین عامل در نظام اعتقادی وبازخوردهای انسان به شمار می آیند. وقتی فرد ، ارزشی را پذیرفت ، آن ارزش ، برای او هدف می شود ودر جهت گیری او نقش تعیین کننده ای پیدا می کند.

در مکتب امام خمینی ، استکبارستیزی ، انقلابیگری ، عدالت طلبی ، دوری از اشرافیگری ،ساده زیستی مسئولان، نفی سکولاریسم اخلاقی و اباحیگری، دفاع از مظلومان جهان ، ایستادگی در برابر دشمن ،رواج اخلاق فاضله ،وحدت ، برابری و برادری، نفی وابستگی سیاسی ، بصیرت ، دشمن شناسی و تقوا ،جزء ارزش های پذیرفته شده ای است که باید آن ها را به کار بندیم و از آن ها پاسداری کنیم . امام خمینی(ره)، مظهر ارزش ها را در تبیین موضوع ((ولایت فقیه )) روشن کرده اند.که همین نگاه نیز در مکتب شهید سلیمانی دیده می شود .سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی معتقد است : (( اگر کسی به اصول انقلاب پای بند بود، ما دست او را می بوسیم . همه با هم دست او را می بوسیم . اصول انقلاب ، توجه به رهبری است ؛ قبول اصل ولایت فقیه است .))

دفاع شهید سلیمانی از ارزش ها ؛ دفاع و پاسداری او از ولایت فقیه ؛ و دفاع از مصداق ولایت ، امام خامنه ای ، برگرفته از مکتب امام خمینی است.

عدالت اجتماعی

خلاصه کتاب شاخص های مکتب شهید سلیمانی به قلم آقای علی شیرازی

در قرآن مجید ، بعد از این که فرموده ما پیغمبران را فرستادیم ، می فرماید ((لیقوم الناس بالقسط))؛ یعنی هدف از ارسال پیامبران الهی ، دست یابی به قسط است . قسط یعنی زندگی عادلانه .

مقام معظم رهبری در خرداد ۱۳۸۳ فرمودند: (( عدالت اجتماعی ، یکی از مهم ترین و اصلی ترین خطوط در مکتب سیاسی امام بزرگوار ماست .)) ایشان عدالت اجتماعی را بارزترین آرمان و هدف نظام اسلامی می دانند . در نگاه سردار سلیمانی ، عدالت اجتماعی وتوجه به مردم و حل مشکلات مردم ، مهم بود ؛ انجام تکلیف ، مهم بود. وی با شاخص عدالت اجتماعی ، دنبال فراهم کردن مقدمات حکومت مهدوی بود تا جهان تشنه ی عدالت شود .

سردار سرتیپ دوم پاسدار مهدی ایران منش می گوید: ((نامه هایی را که مردم به ایشان می دادند، با جدیت دنبال می کرد و می گفت: وقتی کسی به من نامه داده ، جواب نامه را می خواهد . من تکلیف دارم و باید جواب بدهم.))

                  چه دستها که گرفتی ؛ چه شانه ها که تکاندی            چه خنده ها که به لبهای ناامید نشاندی

او با حرکت در مسیر عدالت به مسلمانان و غیرمسلمانان نشان داد که تنها نسخه ی درمان جامعه بشری امروز، اسلام ناب محمدی (ص) است .

جاذبه و دافعه

خلاصه کتاب شاخص های مکتب شهید سلیمانی به قلم آقای علی شیرازی

سردار جاذبه و دافعه را با هم داشت.

مبنای اصلی جاذبه و دافعه ی سرداررشید حاج قاسم سلیمانی ،اسلام ناب محمدی (ص)بود . ایشان  با تکیه برمکتب اسلام و امام و با نیت و عمل خالص و ناب جماعت زیادی از مردم ایران و مسلمانان جهان را جذب کرد وبه علت پایبندی به مبانی و ایستادن پای اصول ، دشمنانی نیز برای خود بوجود آورده بود و برای پاسداری از انقلاب اسلامی و ولایت و رهبری ، در برابر دشمنان یا غافلان می ایستاد ومحکم حرفش را می زد . در دایره مکتب،  جاذبه و دافعه را باقاطعیت اعمال می کرد . هرجا نیاز به دافعه بود ، پا در رکاب بود؛ هرجا هم به جاذبه نیاز داشت، باز هم در میدان بود .

دشمن شناسی

خلاصه کتاب شاخص های مکتب شهید سلیمانی به قلم آقای علی شیرازی

شناخت دشمن و شیوه های دشمنی آن بسیار مهم است . دشمن، مخالف رشد، کمال و سعادت انسان است و از راههای گوناگون ، دشمنی خود را ابراز می کند.

مقام معظم رهبری در ۱۳ خرداد۱۳۷۱ فرموده اند : (( رمز اساسی کار و پیشرفت امام و موفقیت های الهی آن مرد بزرگوار و رهبر استثنایی ، دراین بود که دشمن را شناخت به همه ی قدرت و استقامت ، بدون کمترین اعتماد به و تسلیم در مقابل او ، ایستاد .))

امام خمینی شاه را شناخت ، صدام را شناخت ، آمریکا و اسرائیل را شناخت و با درایت و بصیرت در برابر دشمن و طرح دشمن ایستاد.شهید سلیمانی اذعان داشت که دشمن شناسی ، رکن مهمی از عزت و بالندگی ست ، وخود نیز در مرحله ی والای دشمن شناسی قرار داشت .به معنای واقعی ((اشداءعلی الکفار)) بود .  سردار سلیمانی هم در مکتب امام و ولایت ، طاغوت را شناخت ، دشمن غدار بعثی و استکبار جهانی را شناخت . رزیم غاصب صهیونیستی و منافقین را شناخت. منافقین و داعش و تروریست ها را شناخت .آل سعود و آل خلیفه را شناخت ، و در برابر آنها موضع گرفت و با آن ها مبارزه کرد تا شهید شد . سردار سرلشگر پاسدار سلامی ، فرمانده کل سپاه ، در مراسم معارفه سردار قاآنی به فرماندهی نیروی قدس گفت : ((پوسیدگی که امروز در روح و جسم و جان دشمنان مشاهده می کنیم ، محصول سنت جدیدی ست که حاج قاسم پایه گذاشت . این فرمانده بزرگ کاری کرد که دشمن هزینه می کرد ، و جبهه ی اسلام ، فایده و بهره وری آن را می برد .     سردار سلیمانی ، دشمن را آواره و سرگردان کرده بود .))

نگاه جهانی

خلاصه کتاب شاخص های مکتب شهید سلیمانی به قلم آقای علی شیرازی

نگاه جهانی ، به مراتب فراتر از نگاه منطقه ای و نگاه درون سازمانی ست و با همه ی بشریت کار دارد.

نگاه جهانی مکتب امام خمینی  در پیام بلندی که در سالگرد کشتارخونین مکه و قبول قطع نامه ۵۹۸می آورند : ((ما این واقعیت و حقیقت را در سیاست خارجی و بین الملل اسلامی مان بارها اعلام نموده ایم که در صدد گسترش نفوذ اسلام در جهان و کم کردن سلطه ی جهان خواران بوده و هستیم …ماتصمیم گرفتیم با عنایت و لطف خداوند بزرگ نظام هایی را که بر سه پایه صهیونیزم ، سرمایه داری و کمونیزم استوار گردیده اند ، نابود کنیم و نظام اسلام رسول الله (ص) را در جهان استکبار ترویج نماییم، ودیر یا زود ، ملت های دربند ،شاهد آن خواهند بود . …مسلمانان در یک تشکیلات بزرگ اسلامی ، رونق و زرق وبرق کاخ های سفید و سرخ را از بین خواهد برد .))

امام خامنه ای همچنین می نویسد: (( ما باید در جنگ اعتقادی مان ، بسیج بزرگ سربازان اسلام را در جهان به راه بیندازیم .)) تمام هم وغم سردار سلیمانی این بود که حرفهای امام خمینی و جانشین او را اجرایی کند؛ به دفاع از مظلومان جهان برخیزد؛ جبهه ی مقاومت را تشکیل دهد ؛ بسیج بزرگ سربازان را در جهان راه اندازد .

 در مکتب سلیمانی این حقیقت رخ می نمایاند ، حزب الله تقویت شد؛ حشدالشعبی را بوجود آورد ؛ فاطمیون و زینبیون و علویون و لشکر امام حسین(ع) را ایجاد کرد و از درون آنها حماسه های بزرگ متولد شد . سلیمانی عزیز، تحت زعامت         ولی فقیه زمان ، امام خامنه ای ، در جهان برنامه ریزی کرد که قدرت آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی را در منطقه و جهان، در مسیر شکست قرار داد ونیروهای بسیج جهانی اسلام را تا نزدیک قلب دشمن برد ، تا مرز اسرائیل رفتند . دفاع وطنی سوریه را رونق بخشید . با یک ارتش بین الاسلامی داعش را نابود کرد. تمامی طرح های استکبار جهانی را در منطقه غرب آسیا به شکست کشاند . و نقشه آمریکایی ها را در مورد فلسطین ، عراق ، سوریه و لبنان خنثی کرد.شهید سلیمانی مانع بزرگی در مقابل اهداف آمریکا بود ؛ برای همین آمریکایی ها به دستور مستقیم ترامپ رئیس جمهور ی آمریکا وی را در ۱۳ دی ۱۳۹۸ در فرودگاه بغداد با موشک شهید کردند .انسان های ضعیف و ذلیل ، انسان های قوی را با موشک می زنند .دولت آمریکا دزدانه و بزدلانه ، او را ترور کرد .که این جنایت ، مایه روسیاهی آمریکا شد .او که عاشق شهادت بود؛ به آرزویش رسید ؛اما خون او ، مکتب سلیمانی را پررونق کرد وبه یقین مقدمات سقوط استکبار را ترسیم خواهد کرد.

مقاومت و ایستادگی

خلاصه کتاب شاخص های مکتب شهید سلیمانی به قلم آقای علی شیرازی

مقاومت و ایستادگی ، به معنای پافشاری ، پایداری ، مدافعه وصبر بر مشکلات است .

امام خامنه ای در ۱۴ خرداد ۱۳۷۵ فرمو ده اند : ((حرکت امام (ره) مشابهت های زیادی با نهضت حسینی دارد و تقریبا الگوبرداری شده از حرکت حسینی است . ))

امام خامنه ای در ۱۴ خرداد ۱۳۷۸ فرمو ده اند : ((…همه ی حوادث تلخ و سختی که در زمان ده ساله رهبری ایشان پیش آمد ، هیچکدام از این حوادث؛ جنگ ، حمله آمریکا ، توطئه های کودتا ، ترورهای عجیب و غریب ، محاصره اقتصادی و کارهای عظیم و عجیب و غریبی که دشمنان با شکل های مختلف می کردند ،نمی توانست این مرد بزرگ رت دچار احساس ضعف و شکست کند . او از همه ی این حوادث قوی تر و بزرگ تر بود .))

سردار سلیمانی چونان مرادش ، از تهدیدها و فشارها نترسید؛ در تمامی میدان ها استقامت ورزید ؛ مقاومت و ایستادگی کرد و بردشمنان متعددی پیروز شد .

آقای مصطفی مصلح زاده ، سفیر اسبق ایران در اردن می گوید : ((مهم ترین ویژگی قاسم سلیمانی ، این بود که او از طرف مقابل نمی ترسیدو با تمام تهدیدات وارد میدان می شد . ابتدا پیش روی دشمن را متوقف کرده ، سپس پیروزی هایی را به   آن ها تحمیل می کرد .))

 مردم ایران وجهان ،حاج قاسم سلیمانی را شهید مقاومت و ایستادگی می دانند که خود معتقد بود سرباز پا در رکاب         عبد صالح الهی ،خمینی کبیر، است.و امام خامنه ای عزیز می فرماید : (( او نمونه ی برجسته ای از تربیت شدگان اسلام و مکتب امام خمینی بود . ))

عشق به کتاب و مطالعه

خلاصه کتاب شاخص های مکتب شهید سلیمانی به قلم آقای علی شیرازی

این عشق یکی از امتیازات بارز انسان است .

امام خامنه ای می فرمایند : (( معمار انقلاب اسلامی ، تاریخ نهضت های گذشته را به دقت مطالعه کرده وآنان را مورد بررسی قرار داده بود واز تجربیات برای حفظ انقلاب استفاده می کرد . ))

دوستان امام (ره) می گویند : مکرر اتفاق می افتاد که صبح تا ظهر خدمت ایشان در اتاق می نشستیم و آقا مشغول مطالعه بود ویک کلمه حرف نمی زد… مطالعه را دوست داشت و به قدری مطالعه می کرد که چشمش خسته می شد . گاهی شش ساعت پی در پی مطالعه می کرد .

در مکتب شهید سلیمانی نیز با تاسی به امام بزرگوار ،کتاب خوانی ، یکی از دغدغه های مهم به حساب می آید .سردار خود اهل مطالعه و ترویج کتاب خوانی بود . وی ، مرتب و منظم  از کتابهای تاریخی ، اخلاقی ، دینی وتفسیری تا رمان و داستان و کتاب های حوزوی تاریخ شفاهی جنگ را می خواند ؛ و با یادداشت ها و تقریظ هایش گاه باعث معرفی و رونق فروش این آثار و مطالعه آن کتاب ها می شد . یادداشت ونکته برداری از تفاسیر و ترجمه های قرآن مجید ، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه تا مطالعه کتاب های گابریل گارسیا مارکز ، نویسنده کلمبیایی نشان از  توجه ایشان به کتاب ومطالعه  بود.

یادداشت بر کتاب های رادیو ، گردان ۴۰۹ ، من زنده ام ، وقتی مهتاب گم شد ، و کتاب های کنگره ی شهدا ی استان های کرمان ، سیستان و بلوچستان ، و هرمزگان ، نمونه ای از عشق سردار سلیمانی به کتاب و کتاب خوانی است .              همیشه توصیه می کرد چهل حدیث امام خمینی و اسرارالصلات ایشان را مطالعه کنیم . گران بهاترین هدیه اش به دوستان وفرزندان شهدا ، کتاب بود.

جان نثاری و روحیه ی شهادت طلبی

خلاصه کتاب شاخص های مکتب شهید سلیمانی به قلم آقای علی شیرازی

کسانی هستند که درک زیباتر و والاتری از فلسفه حیات دارند وحاضرندجان خود را در راه آرمان معنوی خویش فدا کنند واز شهادت در راه مکتب و دین استقبال می کنند . به چنین روحیه ای که همراه با رهایی از تعلقات دنیوی ست ، شهادت طلبی گفته می شود .

امام خمینی عاشق شهادت بود و بارها عشق به شهادت را به زبان آورده و شاگردان مکتبش را نیز با همان عشق تربیت کرده بود . سردار حاج قاسم سلیمانی نیز در مکتب امام خمینی ، با همین عشق به شهادت پرورش یافت. درس شهادت و چگونه شهید شدن را از مکتب امام (ره) آموخت و چه زیبا آن درس را عملی کرد و پا در رکاب عشق ، عاشقانه شهادت را به آغوش کشید.ایشان شهادت را فوز عظیم می دانست و معتقد بود که برای شهادت باید شهید بود . او با روحیه شهادت طلبی ،     پشت سرهم پیروزی می آفرید و در همان میدان ها، شهادت را تعقیب می کرد .

                              او که چون مرغ در قفس ، عمری               در به در پی شهادت بود

در آخرین لحظه ی زندگی نیز گفت : (( خدایا ، عاشق دیدارت هستم ، همان دیداری که موسی را ناتوان از ایستادن و      نفس کشیدن نمود . خداوندا، مرا پاکیزه بپذیر ! ))

پیروان مکتب سلیمانی ، با نگاه جهانی برگرفته از نگاه حاج قاسم سلیمانی ، بسیج جهانی اسلام را پر رونق تر خواهند کرد تا یک بار دیگر ، جهان به ابتکار امام خمینی نظر اندازد و عظمت مکتب های خمینی و سلیمانی را نظاره کند .

سردار شهید حاج قاسم سلیمانی پایه گذار مکتبی جاوید شد تا به جهانیان اعلام کند راه ، اندیشه ، فکر و خط امام خمینی ، هرگز کم رنگ نخواهد شد .

 

نهیه شده توسط تیم وب سایت و اپلیکشن همراه ۱۷

نهیه شده توسط تیم وب سایت و اپلیکشن همراه ۱۷

نهیه شده توسط تیم وب سایت و اپلیکشن همراه ۱۷

خلاصه کتاب شاخص های مکتب شهید سلیمانی به قلم آقای علی شیرازی

خلاصه کتاب شاخص های مکتب شهید سلیمانی به قلم آقای علی شیرازی

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها