0

آشنایی با ۱۰ مسجد در مدینه منوره

 
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

آشنایی با ۱۰ مسجد در مدینه منوره
شنبه 24 مهر 1400  7:13 AM

 

آشنایی با ۱۰ مسجد در مدینه منوره

مساجد مدینه منوره بیش از ۲۱ عدد هستند که دیدن بعضی از آن‌ها در زمان حج واجب می‌باشد و از سوی دیگر مساجد مدینه بسیار متفاوت از مساجد مکه هستند. 10 مسجد در مدینه را در این مطلب ببینید.

آخرین به روز رسانی: شهریور 27, 1400

ت

ستاره | سرویس گردشگری – مدینه جایگاه ارجمند و متعالی نزد مسلمانان دارد. مقصد هجرت پیامبر خدا (ص) نخستین پایتخت اسلام و جایگاه دعوت و انتشار این دین مبین در جهان است. آنجا محل تشعشع نور درخشنده آن، میان بشریت بوده به طوری که خداوند متعال با نور اسلام انسانها را از شرک و گمراهی نجات داد و آنها را به توحید و هدایت رهنمون ساخت. از سوی دیگر بسیاری از حجاج در مدینه بیشتر به دیدار مساجد مختلف می‌روند از این رو نگاهی به مهم‌ترین مساجد مدینه انداخته‌ایم.

 

۱. مسجد النبی (ص)

مسجدالنبی، مسجد پیامبر اکرم(ص) در شهر مدینه در کشور عربستان سعودی که مرقد پیامبر نیز در آن جای دارد. این مسجد پس از مسجدالحرام دومین مسجد از مقدس‌ترین مساجد اسلام است و پیامبر اکرم (ص) در سال اول هجرت آن را ساخته است. خانه پیامبر(ص) و خانه علی(ع) و فاطمه(س) نیز در کنار این مسجد بوده که در توسعه‌های مسجد، به آن ملحق شده است.

 

مسجد النبی- عکس مسجد النبی- مسجد النبی مدینه

نمای داخل مسجد النبی در مدینه منوره

 

۲. مسجد قبا

منطقه قبا در فاصله شش کیلومتری جنوب مسجدالنبی قرار دارد و از نقاط خوش آب و هوای اطراف مدینه به شمار می‌رود. بنا به نقل روایات بسیار، مسجد قبا مصداق آیه «لمسجد أسس علی التقوی من أول یوم أحق أن تقوم فیه» می‌باشد. مسجد قبا نخستین مسجدی است که رسول خدا صلی الله علیه و آله آن را بنا کرده است. در حدیثی از پیامبر آمده کسی که در خانه‌اش، خود را پاکیزه و طاهر کند و سپس به مسجد قبا بیاید و در آن نماز بخواند، پاداش یک عمره خواهد داشت.

 

مسجد قبا- عکس مسجد قبا- مسجد قبا مدینه

مسجد قبا در مدینه منوره

 

۳. مسجد علی (ع)

اين مسجد در شمال غربي «مسجد الغمامه» و در فاصله تقريباً  ۹۰ متري آن واقع است. در برخي از كتاب هاي مربوط به تاريخ مدينه آمده است: پيامبر يك يا دو سال در اين مسجد نمازگزارده است. برخي از شاعران ابياتي درباره اين مسجد سروده و نسبت به سكونت در خانه هاي اطراف آن اشتياق پيدا كرده اند. اكنون مساحت اين مسجد بزرگتر از مساحت مسجد اصلي است و به  تازگي تجديد بنا شده است.

 

مسجد علی-عکس مسجد علی- مسجد علی مدینه

مسجد علی در مدینه منوره

 

۴. مسجد شجره

مسجد شجره در مسير خروج از مدينه به طرف مکه، و در منطقه ابيار علي مي باشد و محل احرام و ميقات كساني است كه از مدينه عازم حج يا عمره مي شوند. پيامبر گرامي اسلام بارها از اين مسجد، محرم شدند و به طرف مکه رفتند.

 

مسجد شجره- عکس مسجد شجره- مسجد شجره مدینه

مسجد شجره یکی از مساجد مدینه

 

۵. مسجد جمعه

پیامبر(ص) در ادامه مسیر از قبا به یثرب، در میان قبیله بنی سالم برای نخستین بار نماز جمعه را اقامه کرد و همین مسئله سبب شد تا محل نماز خواندن رسول خدا (ص) به عنوان مسجد الجمعه شناخته شود.

 

مسجد جمعه- عکس مسجد جمعه- مسجد جمعه مدینه

مسجد جمعه در مدینه

 

۶. مسجد عتبان بن مالک

مسجد عتبان بن مالک نیز یکی از مساجد منطقه قبا بوده است. ابن عتبان که از نقبای انصار بود، از رسول خدا(ص)خواست تا به منزل وی بیاید تا او برای حضرت محلی برای نماز درست کند. علت این درخواست این بود که گاهی اوقات، سیل میان او و مسجد محل فاصله می‌انداخت. رسول خدا(ص) به منزل وی رفته، و در قسمتی از خانه‌اش نماز خواند و همان مکان به عنوان مسجد شناخته شد.

 

مسجد عتبان بن مالک- عکس مسجد عتبان بن مالک- مسجد عتبان بن مالک مدینه

گنبد مسجد عتبان بن مالک

 

۷. مسجد العمره

مسجدی با نام مسجد العرفات یا مسجد العمره در طرف قبله مسجد قبا بوده است. گفته شده این نامگذاری به این جهت بوده که زمانی در روز عرفه رسول خدا(ص) در اینجا ایستاده بود، زمین آن چنان صاف شد که حضرت از آنجا مردمانی را که در عرفات ایستاده بودند را مشاهده کرد.

 

مسجد العمره- عکس مسجد العمره- مسجد العمره مدینه

دورنمایی از مسجد العمره

 

۸. مسجد فضیخ

در جریان غزوه بنی نضیر رسول خدا (ص) در این محل خیمه‌ای داشته و به مناسبت برکت حضور پیامبر (ص) در آن مکان مسجدی ساخته شد. درباره نام‌گذاری این مسجد گفته شده است که در این مکان درخت فَضِیخ قرار داشته است که نام درخت نخل بوده است (فضیخ به نوعی شراب که از درخت نخل گرفته میشد نیز اطلاق شده است). این مکان به مسجد ردّ الشمس نیز شناخته می‌شود و در چند روایت از ائمه(ع) از آن به عنوان مسجدی یاد شده که باید آن را زیارت کرد.

 

مسجد فضیخ- عکس مسجد فضیخ- مسجد فضیخ مدینه

مسجد فضیخ در مدینه منوره

 

۹. مساجد هفت گانه (سبعه)

محل جنگ خندق يا احزاب مي باشد كه مسجدعلي(ع)، مسجد فاطمه (س)، مسجد فتح و مسجد سلمان در آن منطقه است. در سالهاي اخير، حکومت سعودي، دست به تخريب اين مساجد زده، تا يک مسجد جديد در آن منطقه احداث نمايد.

 

مساجد هفت گانه- عکس مساجد هفت گانه- مساجد هفت گانه مدینه

مساجد هفت گانه در مدینه منوره

 

۱۰. مسجد ذوقبلتین

يهوديان، مسلمانان را سرزنش مي كردند كه پيامبر شما بر قبله يهود، بيت المقدس نماز مي خواند. پيامبر اسلام سر به آسمان بلند كردند و از خدا خواستند كه مسلمانان را از سرزنش يهود و دشمنان اسلام نجات دهد. تا اينكه در روز دوشنبه ۱۵ رجب سال دوم هجري، زماني كه پيامبر نماز ظهر را در اين محل به جا مي آوردند، آيات تغيير قبله بر آن حضرت نازل شد و اين فرمان باعث خوشنودي پيامبر و مسلمانان گرديد و از آن به بعد مسلمين رو به كعبه نماز خواندند.

 

مسجد ذوقبلتین- عکس مسجد ذوقبلتین- مسجد ذوقبلتین مدینه

مسجد ذوقبلتین در مدینه منوره

 

پیشنهاد ستاره

در زمان حج واجب به دلیل ازدیاد جمعیت در مساجد بهتر است چندین ساعت قبل از اذان به مسجد انتخابی (مخصوصا مسجد النبی) بروید تا بتوانید فضیلت الهی را کسب کنید. سفرتان قبول حق.

تشکرات از این پست
aftabm
دسترسی سریع به انجمن ها