ژان پل بلموندو، «تکتاز» سینمای موج نوی فرانسه درگذشت
سه شنبه 13 مهر 1400 12:59 PM
تهران- ایرنا- «ژان پل بلموندو» هنرپیشه فیلم های معروفی چون «از نفس افتاده» و «تکتاز» و از چهرههای سرشناس سینمای موج نوی فرانسه در سن ۸۸ سالگی درگذشت.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ان پی آر، ژان پل بلموندو ستاره سینمای موج نوی فرانسه که با بازی در فیلم کلاسیک از نفس افتاده به شهرت جهانی رسید، در سن ۸۸ سالگی به مرگ طبیعی چشم از جهان فروبست.
بلموندو در سال ۱۹۳۳ میلادی در یک خانواده هنرمند متولد شد و پس از آن که در رشته بوکس تعلیم دید، در سنین نوجوانی به عرصه بازیگری قدم گذاشت و به هنرستان ملی هنرهای دراماتیک فرانسه راه یافت. بلموندو کار بازیگری را در دهه ۱۹۵۰ میلادی و با بازی در نقشهای کوتاه و فیلمهای بلند آغاز کرد. ژان لوک گدار فیلمساز مطرح فرانسوی-سوئیسی در سال ۱۹۶۰ از این بازیگر جوان در فیلم جنایی از نفس افتاده (Breathless) در نقش مقابل بازیگر آمریکایی معروفی چون جین سبرگ استفاده کرد. موفقیت گسترده این فیلم در داخل و خارج از فرانسه بلموندو را به چهره سرشناس سینمای موج نوی فرانسه تبدیل کرد.
بلموندو در دوران حیات خود همیشه درخواست کارگردانان هالیوودی را که میخواستند او را به آمریکا بکشانند رد میکرد و میگفت: چرا زندگیم را پیچیده کنم. من استعداد یادگرفتن زبان انگلیسی را ندارم و افتضاح به بار خواهم آورد.
با این حال منتقدان همیشه او را با بازیگران آمریکایی بزرگی چون هامفری بوگارت، مارلون براندو و جیمز دین مقایسه میکردند.
بلموندو در فرانسه یک ستاره بزرگ باقی ماند و در فیلمهای کمدی و اکشن معروف دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی در مقابل ستارههایی چون سوفیا لورن و کاترین دونو بازی کرد. این هنرپیشه مطرح فرانسوی تا قرن ۲۱ پرکار بود تا این که در سال ۲۰۰۱ براثر سکته نیمی از بدنش فلج شد و به مدت شش ماه نتوانست صحبت کند. وقتی سرانجام سلامت خود را بازیافت در سال ۲۰۰۸ در آخرین فیلم خود با عنوان مرد و سگش (A Man and His Dog) بازی کرد و در سال ۲۰۱۷ وقتی جایزه سزار برای یک عمر دستاورد هنری را دریافت میکرد، حضار به مدت دو دقیقه او را ایستاده تشویق کردند. جایزه سزار در فرانسه معادل جایزه اسکار در آمریکا در نظر گرفته میشود.
امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه با اشاره به خبر درگذشت این بازیگر معروف در توییتر از او با عنوان یک گنجینه ملی یاد کرد که برای همیشه «فوق العاده» ( اشاره به فیلم Le Magnifique محصول ۱۹۷۳ فرانسه) باقی خواهد ماند.