0

راهنمای کامل کاشت سبزیجات خانگی در گلدان

azmwork
azmwork
کاربر جدید
تعداد پست ها : 7

یک شنبه 28 شهریور 1400  11:04 AM

آپارتمان نشینی، زندگی بسیاری از ما را چه از لحاظ روحی و چه از لحاظ جسمی، تحت تأثیر قرار داده است. این سبک زندگی، باعث شده است تا دیگر از بسیاری از غذاهای تازه و سالم، خبری نباشد و بچه های نسل جدید، با طعم میوه و سبزی تازه، نان خانگی، گوشت و شیر تازه و ... بیگانه هستند. شاید در برخی از موارد، امکان بازگشت به سبک زندگی قدیم وجود نداشته باشد. اما جالب است بدانید که هنوز هم می توانید با کمترین زحمت، لذت چشیدن طعم سبزی های تازه و خانگی را به خود هدیه دهید.

من قصد دارم در چند پست، راهنمای کامل کاشت سبزیجات خانگی به علاوه فوت و فن کوزه گری را به شما آموزش دهم. 

این قسمت: کاشت ریحان 

ریحان گیاهی خشبی و چند شاخه است که در هوای 26 تا 32 درجه بسیار سریع رشد می کند. کاشت ریحان، از این لحاظ محبوب است که در تهیه بسیاری از سس ها، مانند سس پستو، همراه غذا و در سالادها، کاربرد زیادی داشته و طعم شگفت انگیری به غذا می دهد. هنگام رشد ریحان ، توجه داشته باشید که دو یا سه شاخه گیاه مقدار زیادی برگ تازه برای یک خانواده چهار نفره تولید می کند - مگر اینکه قصد تهیه پستو را داشته باشید که به حدود 1 کیلوگرم ریحان برای 2-3 وعده سس پستو نیاز دارید. کاشت ریحان در گلدان بسیار ساده است و به راحتی می توانید انواع ریحان سبز یا بنفش را در گلدان بکارید. 

راهنمای سریع پرورش ریحان

ریحان برای رشد نیاز به یک نقطه گرم و آفتابی دارد. 6 تا 8 ساعت نور مستقیم خورشید برای رشد گیاه عالی است ، اگر در آب و هوای واقعا گرم زندگی می کنید ، برای گیاه ریحان خود باید سایه بعد از ظهر را تأمین کنید. برای بلند شدن ریحان ها، خاک و هوا باید نسبتاً گرم باشند ، بنابراین در بیرون گذاشتن گلدان گیاهان خود در بهار عجله نکنید. 

انتخاب گلدان مناسب

تقریباً در هر ظرف و گلدانی می توانید ریحان پرورش دهید. ریحان، فضای اتاق و داخل خانه را دوست دارد، بنابراین هوا می تواند در اطراف گیاهان گردش کند. همچنین این گیاه نباید کاملاً خشک شود ، بنابراین باید از گلدان بزرگ استفاده کنید. برای اینکه جوانه های ریحان فضای کافی برای رشد داشته باشند، هر شاخه را با فاصله 30 تا 45 سانتی متر از یکدیگر قرار دهید. فاصله 12 تا 15 سانتی متری بین هر بوته مناسب است. با این حال ، ریحان مستعد قارچ است ، بنابراین حفظ جریان هوا بین گیاهان مهم است.

مطمئن شوید که گلدان شما مقدار زیادی زهکشی دارد و از مخلوط خاک گلدان با کیفیت بالا استفاده می کنید. ریحان دوست ندارد خیلی خیس باشد ، بنابراین خاک خود را مرطوب نگه دارید ، نه خیس. من از گلدان سفالی با یک زهکش استفاده کردم و نتیجه خوبی گرفتم. 

انتخاب بذر مناسب

ریحان به راحتی با کاشت بذر رشد می کند و نیازی به نشاء ندارد. ریحان برای جوانه زدن به کمی نور احتیاج دارد ، بنابراین بذرها را خیلی عمیق نکارید، عمق 6 میلیمتری برای کاشت بذر مناسب است.. دمای حدود 20 درجه سانتیگراد عالی است ، اما ریحان نسبت به تغییرات درجه حرارت، نسبتاً مقاوم است. . بذرها به مدت پنج تا 10 روز جوانه می زنند. سعی کنید از بذرهای مقاوم و ضدعفونی شده استفاده کنید. من از سری بذر سبزیجات هوگر استفاده کردم، زیرا با قارچ کش ضدعفونی شده و حاوی 8 بسته بذر با مقدار مناسب برای کاشت در منزل بود. 

همچنین می توانید بذر ریحان را در آب ریشه دار کنید. ساقه یک گیاه را بردارید و آن را در یک گلدان یا لیوان آب شفاف قرار دهید. هنگامی که ریشه ها ظاهر می شوند ، می توانید (بعد از سفت شدن) در گلدان خود قرار دهید.

آبیاری گیاه

ریحان نسبت به آب حساس است. دوست ندارد خیلی خشک یا خیلی مرطوب باشد. برای اینکه بدانید آیا باید آب را به گلدان خود اضافه کنید ، انگشت خود را تا حدود بند دوم در خاک فرو کنید. اگر خاک خشک شد ، آب اضافه کنید.

کود مناسب ریحان

هنگام کاشت ، کود آلی را با خاک گلدان مخلوط کنید. قبل از انجام این کار ، برچسب روی خاک گلدان خود را بخوانید تا مطمئن شوید کود آلی در آن وجود ندارد. هر دو هفته یکبار کود مایع رقیق شده اضافه کنید.

برداشت و نگهداری ریحان 

باید گیاه ریحان خود را اغلب جمع کنید تا بجای بلند و ضخیم شدن حالت بوته ای پیدا کند. پس از اینکه ارتفاع گیاه به حدود 10 سانتی متر رسید، برگ های بالایی را بچینید. 

برای نگهداری ریحان ، می توانید پستو درست کنید و آن را در شیشه در فریزر کنید. همچنین می توانید ریحان را با کمی روغن زیتون مخلوط کنید و به صورت قطعات مکعبی یخ درآورید.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها