به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، یکی از اصلیترین وجهههای شخصیتی حضرت زینب (س) صبر همراه با متانت و شجاعت آن حضرت است. ما در ماه محرم به مدت محدودی گوشهای از وقایع عاشورا را میشنویم یا میخوانیم و به همان اندازه بیتاب میشویم. اما آن بانوی گرامی همه رویدادها و فجایع را در طول یک روز با چشم خود مشاهده کرد و در آخر هم خیمهها را آتش زدند و زنها و بچهها را به اسارت بردند. با این وجود نهتنها صبور بود، بلکه حتی سخنرانی کوبنده و شجاعانهای کرد.
غیرت و رشادت بانوی بزرگ کربلا
غیرت حضرت زینب سلام الله علیها مثالزدنی است. صبر همراه با مدیریت خانواده و 84 زن و کودکی که اسیر شدهاند سخت است، اما آن حضرت به خوبی و به بهترین وجه آن را انجام دادند.
حضور اجتماعی حضرت زینب سلامالله علیها نمونه ای از الگو شدن آن حضرت برای زنان است. این حضور، حضور قدرتمندانه، همراه با حفظ حیا و حجاب، صبورانه و با رشادت است. به طوری که همه مردمی که مخاطب آن حضرت بودند میگفتند گویا حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام سخن میگوید. این غیرت و این شجاعت را از پدر گرامی خود داشت و مانند مادر خود از امام زمان خود دفاع کرد.
بیشتر بخوانید
نمونه کامل سبک زندگی در کربلا رقم خورد/ ماجرای فرزندانی که پدران خود را تا اوج سعادت یاری کردند
سبک زندگی شخصیتی غیر معصوم با زیارتنامه مخصوص/ چرا به حضرت عباس (ع) ابوالفضل و باب الحوائج گفته میشود؟
سبک زندگی مسنترین شهید کربلا/ نقش همسر و فرزند حبیب بن مظاهر در حقطلبی او چه بود؟
بررسی مسیرهای احتمالی کاروان حضرت زینب (س) بعد از واقعه عاشورا
حتی وقتی دشمنان متعرض جان امام سجاد علیه السلام در آن بستر بیماری شدند، حضرت زینب سلامالله علیها خود را سپر امام زمان خود کرد و اجازه نداد به آن حضرت آسیبی برسانند. این اندازه شجاعت و صبر برای بانویی که عهدهدار آن جمعیت زنان و کودکان داغدیده است، الگوی خوبی است تا زنان در سختیها و مشکلات مقاوم بوده و صبر و غیرت زینبی داشته باشند. هرچند اینها تنها نمونهها و گوشههایی از زندگی آن بانوی گرامی است و اگر بخواهیم ابعاد شخصیتی ایشان را بررسی کنیم، باید مدتها درباره ایشان تحقیق و پژوهش شود.
اسارت عزتمندانه حضرت زینب سلامالله علیها
رزمندهای که به اسارت میرود، گاهی ذلیلانه از موضع خود برمیگردد. اما گاهی میبینیم اسیری عزتمندانه بر موضع خود پای بر جا مانده است. حضرت زینب سلامالله علیها هر چند که به اسارت رفت و همه عزیزان خود را از دست داد، اما چنان با عزت و غرور دینی از حق دفاع کرد که یزید هم ترسید.
عبارت «ما رأیت الا جمیلا» آنقدر کوبنده بود که کاخ یزید را لرزاند. این اسارتی نیست که اسیر را در موضع ضعف قرار بدهد. در حالی که سخنرانی کوبنده و آگاهکننده حضرت زینب سلامالله علیها، نشان داد که یزیدیان چه جنایت بزرگی مرتکب شدهاند و ضعف آنها را برای همه آشکار کرد.