طرز تهیه خیارشور | فوت کوزهگری درست کردن خیارشور در خانه
جمعه 15 مرداد 1400 10:12 PM
خیارشور همیشه چاشنی دلپذیر غذاهای فستفودی بوده است؛ انواع و اقسام آن هم در سایزها و کیفیتهای مختلف در بازار هست اما قطعا درست کردن آن در خانه به پای نمونههای بازاری و کارخانهایاش نمیرسد. در این مطلب با طرز تهیه خیارشور در خانه آشنا میشوید.
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، خیارشور همیشه چاشنی دلپذیر غذاهای فستفودی بوده است؛ انواع و اقسام آن هم در سایزها و کیفیتهای مختلف در بازار هست اما قطعا درست کردن آن در خانه به پای نمونههای بازاری و کارخانهایاش نمیرسد. فوتوفنهای مخصوص به خودش را دارد اما وقتی فوت کوزهگریاش را یاد بگیریم دیگر رهایش نمیکنیم.
خیار تازه: ۲ کیلو
ترخون: ۴ الی ۵ ساقه
سیر: ۵ حبه
آب جوشیده خنک: به مقدار لازم
نمک و فلفل: به مقدار لازم
سرکه: نصف لیوان
۱. خیار را کاملا شسته و داخل شیشههای بزرگ میریزیم.
۲. سپس چند ساقه ترخون و ۳ حبه سیر را در شیشه میریزیم و بعد آب جوشیده خنک را با نمک و فلفل مخلوط کرده و به میزان دلخواه و نصف لیوان سرکه، بر روی خیارهای داخل شیشه میریزیم.
۳. آنگاه در شیشه را محکم میبندیم.
۴. سپس یک قابلمه برداشته و شیشه را در وسط آن قرار میدهیم و تا کمر قابمله را پر از آب میکنیم،و قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم تا به جوش آید.
۵. توجه کنید پس از به جوش آمدن آب، به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت باشد و بجوشد.
۶. سپس شیشه را از قابلمه خارج کرده و میگذاریم تا خنک شود.
۷. وقتی کاملا سرد شد آن را به مدت ۲۴ ساعت درون یخچال میگذاریم تا قابل مصرف شود.
- این خیارشور شبیه همان خیارشورهای شرکتی و با همان طعم و مزه میشود و مهمتر از همه اینکه بدون مواد نگهدارنده و خیلی تازه است.
- برای اینکه رنگ خیارشور تغییر نکند و سبز بماند در این یک هفته آن را در محیطی که سایه دارد قرار دهید و برعکس برای روشن شدن رنگ خیارشور آن را در نزدیکی پنجره یا محیطی که نور خورشید میتابد قرار دهید.
- مقدار نمک بستگی به خودتان دارد اما به طور معمول برای هر ۱۵ لیوان آب یک لیوان نمک مناسب است. برای ترد شدن خیار شور میتوانید از تکه کوچکی زاج سفید درون خیارشور استفاده کنید.
- حتما توجه داشته باشید که در بطری را محکم ببندید وگرنه خیارشور کپک میزند.
- خیارها را بعد از شستوشو حتما خشک کنید.