🌼 پرسش: خطورات شيطان در نماز
پنج شنبه 24 تیر 1400 8:28 AM
خلاق و عرفان_مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🌼 پرسش:
سلام.بنده بين خطورات شيطان و ريا موندم سر نماز هي صدايي در قلبم منو دچار ربا ميکنه همون لحظه کمي خوشم مياد که يکي از نحوه نماز خوندم توجه کنه و ميگم داره مي بينه چند ثانيه بعد به خودم ميگم واي اصلا به بقيه چه منبراي رضا خدا ميخونم و پشيمون ميشم.نميتونم صددرصد بگمخطورات شيطانه چون نفسم بعد گفتن يه کلمه زيبا در نماز بعدش کيف ميکنه کسي شنيده اما سريع پشيمون ميشم مدام نماز تو مي شکنم.تا ميخوام نماز بخونم ميگم الله اکبر اگ يکم غليظ و خوب بگم حواسم ميده که کسي شنيد! کار چند ثانيه بعد ميگم عه به بقيه چه برا خدا ميخونم... خسته شدم هرچي آروم ميخونمکسي نشونه ولي باز ريا مياد به سمتم کمکم کنيد بفهمم خطورات و توجهي نکنم! يا ريا هست و نمازم باطله و قطع کنم از نو بخونم؟
🌸☘️☘️☘️☘️☘️🌸
🌼 پاسخ:
سلام عليکم
پرسشگرگرامي چنين افکاري وسوسه شيطان است تا شما را از نماز زده کند و به شک و ترديد بيندازد. بنابراين به هيچ عنوان به اين افکار توجه نکنيد و نماز خود را نشکنيد که شکستن نماز گناه است.
اخلاص يک نيت و توجه دروني است که بايد با مراقبت و تمرين بيشتر آن را تقويت کنيد و از بروز انگيزه ريا در قلب و ذهن خودداري کنيد. شما بايد به مرحله اي برسيد که ديدن و نديدن ديگران، بودن و نبودن ديگران و تعريف کردن و نکردن آنها براي شما يکسان شود. به اين منظور بايد معرفت خود را نسبت به فضيلت اخلاص و رذالت ريا بالا ببريد. چه کسي جز خدا ميتواند مزد و پاداش اعمال خير را بدهد؟ در قيامت به فرد رياکار گفته ميشود برو و مزد عبادات خود را از مردم بگير!
اين واقعيت را در ذهن خود مرور کنيد که قلوب مردم در دست خداوند است. کسيکه خدا بخواهد محبوب مردم ميشود. بنابراين اگر براي خدا کار کرديد اقبال و اعتناي مردم هم نصيبتان ميشود اما اگر براي ريا عمل کرديد نه رضايت خداوند را داريد و نه توجه مردم را.
اعمال خيرتان را به خاطر وسوسه ريا ترک نکيند اما تا جايي که امکان دارد سعي کنيد آن ها را مخفيانه و دور از چشم مردم انجام دهيد تا به تدريج وسوسه ريا از شما دور شود. به هيچ عنوان از بر ملا شدن عمل خير خود خوشحال نشويد و حداقل خودتان از کارهاي خود تعريف نکنيد.
موفق باشيد.
🌺
☘️🌺
🌺☘️🌺☘️🌺☘️