0

کشف «شهر طلایی گمشده» با قدمت سه ‌هزار سال در مصر

 
aftabm
aftabm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 25059
محل سکونت : اصفهان

کشف «شهر طلایی گمشده» با قدمت سه ‌هزار سال در مصر
یک شنبه 22 فروردین 1400  1:34 PM

کشف «شهر طلایی گمشده» با قدمت سه ‌هزار سال در مصر

 

 

باستان‌شناسان از کشف بزرگ‌ترین شهر باستانی در مصر که برای هزاران سال زیر شن و ماسه دفن شده بود، خبر می‌دهند. متخصصان می‌گویند که این کشف، یکی از مهم‌ترین یافته‌ها پس از کشف مقبره توت‌عنخ‌آمون (Tutankhamun) است.

مصرشناس مشهور، «زاهی حواس» خبر کشف این «شهر طلایی گمشده» را اعلام کرد و گفت که این محوطه در نزدیکی شهر اقصر(Luxor) – منطقه‌ای که دره پادشاهان در آن قرار دارد- کشف شده است.

تیم باستان‌شناسی می‌گوید که: «هیئت مصری، تحت نظر دکتر زاهی حواس، این شهر را که زیر شن و ماسه مدفون بود، کشف کرد.» و اضافه می‌کند که:« این شهر سه ‌هزار سال قدمت دارد و به دوران پادشاهی آمنهوتپ سوم (Amenhotep III) بر می‌گردد، همچنین استفاده از آن در دوران سلطنت توت‌عنخ‌آمون و آیی(Ay)  ادامه پیدا کرد.»

این یافته را بزرگ‌ترین شهر باستانی، موسوم به آتن (Aten) نامیدند که تاکنون در مصر کشف شده است.

Betsy Bryan، استاد باستان‌شناسی و هنر مصر در دانشگاه جان‌هاپکینز گفته: «این یافته دومین کشف مهم باستان‌شناسی پس از مقبره توت‌عنخ‌آمون است.»

در این محوطه، جواهراتی چون انگشتر، همراه با ظروف سفالی رنگی و خشت‌هایی با مهر آمنهوتپ سوم نیز کشف شده‌اند. حواس، وزیر پیشین آثار باستانی مصر اعلام کرده: «هیئت‌های خارجی بسیاری در جست‌وجوی این شهر برآمدند و هرگز آن را پیدا نکردند.»

 

مصر

گروه کاوش، حفاری‌ها را در ماه سپتامبر سال ۲۰۲۰، بین معابد رامسس سوم و آمنهوتپ سوم در نزدیکی اقصر (پانصد کیلومتری جنوب قاهره) آغاز کردند.

در بیانیه آمده است که : «در عرض چند هفته و در کمال تعجب گروه، ساختارهای خشتی در تمام جهات نمایان شدند. آن‌ها محوطه شهری بزرگ در یک شرایط حفاظتی خوب، با دیواره‌هایی تقریباً کامل و اتاق‌هایی پر از ابزارهای زندگی روزمره را کشف کردند.»

پس از گذشت هفت ماه از کاوش‌ها، چندین محله دیگر، ازجمله یک نانوایی همراه با اجاق و ظروف سفالی و همچنین مناطق اداری و مسکونی کشف شد. به گفته باستان‌شناسان، آمنهوتپ سوم وارث امپراتوری‌ از فُرات تا سودان بود و حدود سال ۱۳۵۴ قبل از میلاد درگذشت.

او تقریباً به مدت چهار دهه فرمانروایی کرد. سلطنتی که بخاطر بزرگی و عظمت بناهایش، از جمله دو مجسمه مِمنون (Colossi of Memnon) (تندیس‌های بسیار بزرگی از آمنهوتپ سوم و همسرش که در نزدیکی اقصر ساخته شده‌اند) شناخته می‌شود.

در بیانیه گروه آمده است که: «لایه‌های باستان‌شناسی برای هزاران سال دست‌نخورده باقی مانده ‌بودند، انگاری که ساکنانش، همین دیروز آن را رها کرده باشند.»

Bryan می‌گوید: «این شهر نگاه و دیدی نادر به زندگی مصریان باستان در ثروتمندترین زمان این امپراتوری ارائه می‌کند.»

 

کشف «شهر طلایی گمشده» با قدمت سه ‌هزار سال در مصر

گروه باستان‌شناسی اعلام کرده که خوش‌بین است تا یافته‌های مهم دیگری را نیز کشف کند و اضافه می‌کند که مجموعه‌ای از مقبره‌هایی را پیدا کرده که راه رسیدن به آن‌ها از طریق «پله‌هایی است که درون صخره‌ها تراشیده شده‌اند». ساختاری مشابه آنچه که در دره پادشاهان هم می‌بینیم.

هیئت کاوش انتظار دارد تا مقبره‌هایی دست‌نخورده به همراه گنجینه‌هایی درون آ‌ن‌ها را کشف کند.

پس از سال‌ها بی‌ثباتی سیاسی مرتبط با شورش مردمی در سال ۲۰۱۱ که ضربه سختی به بخش اصلی گردشگری مصر وارد کرد، این کشور به دنبال آن است تا گردشگران را با ارتقای میراث باستانی خود، به مصر بازگرداند.

هفته گذشته، مصر بقایای مومیایی هجده شاه و چهار ملکه را از موزه مصر به موزه جدید ملی تمدن مصر تحت عنوان «رژه طلایی فراعنه» منتقل کرد. در بین این ۲۲ مومیایی، پیکر آمنهوتپ سوم و همسرش - ملکه تیه (Queen Tiye) - نیز قرار داشتند.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها