خاگینه زنجانی
پنج شنبه 21 اسفند 1399 9:20 PM
قیقاناخ یا قیقاناق، نوعی خاگینه نازک است که در زنجان و تبریز طبخ شده و بهعنوان صبحانه در کنار چای سرو میشود. این دسر خوشمزه، طعم شیرینی دارد و بهدلیل وجود هل و دارچین، با عطر خود، هوش از سر شما خواهد برد. تفاوت خاگینه زنجانی با دیگر خاگینهها در عدم استفاده از شربت است. در واقع، شکر از ابتدا به مایه خاگینه اضافه میشود تا به آن، طعم شیرینی بدهد.
تخممرغها را در یک کاسه با چنگال هم بزنید تا یکدست شوند. سپس شکر، آرد، گردوی خرد شده، زعفران دمکرده و هل را در کاسه بریزید و مواد را با هم مخلوط کنید.
یک تابه را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس کمی روغن در آن بریزید و صبر کنید تا روغن هم داغ شود. مایه خاگینه را در تابه بریزید و آن را سرخ کنید. خاگینه را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود.
خاگینه را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با پودر دارچین و در صورت تمایل پسته و مغز گردو تزئین کنید.