پاسخ به:خاگینه تبریزی
پنج شنبه 21 اسفند 1399 9:18 PM
خاگینه قالبی، یکی از انواع مجلسی خاگینه تبریزی است که در فر درست میشود.
آمادهسازی شربت خاگینه: دو پیمانه آب و دو پیمانه شکر را در یک قابلمه بریزید و آنها را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا شکر در آب حل شود و شربت شما کمی شفاف شود. سپس گلاب و زعفران دمکرده را به شربت بیفزایید و شعله گاز را کم کنید تا شربت برای دو دقیقه دیگر بجوشد و کمی غلیظ شود. شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا شربت در دمای اتاق خنک شود.
تخممرغها و وانیل را در یک کاسه با همزن برقی هم بزنید تا تخممرغها کرم رنگ و کشدار شوند و کف کنند. سپس بهترتیب ماست و روغن مایع را در کاسه بریزید و با قاشق مواد را با هم مخلوط کنید. آرد و بیکینگ پودر الک شده را در کاسه بریزید و مواد را با لیسک بهطور دورانی هم بزنید تا یک مایه یکدست داشته باشید. توجه داشته باشید که نباید هیچ گلوله آردی در مایه شما باشد.
قالب مورد نظر خود را چرب کنید. سپس مایه خاگینه را در قالب بریزید؛ بهطوری که دو سوم قالب پر شود. قالب را برای حدود ۱۵ دقیقه در فر از قبل گرم شده در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. برای اطمینان از پخت خاگینه، یک خلال دندان را در مرکز آن فرو کنید؛ اگر خلال دندان تمیز بیرون آمد، خاگینه شما آماده است.
با سیخ چوبی، چند سوراخ روی خاگینه ایجاد کنید تا شربت راحتتر جذب خاگینه شود. شربت خنک شده را روی خاگینه گرم داخل قالب بریزید و آنها را چند دقیقه کنار بگذارید تا شربت، جذب خاگینه شود.
خاگینهها را از قالب بیرون بیاورید و روی آنها را با گردو، پسته، گل محمدی و پودر نارگیل تزئین کنید.