0

خاگینه تبریزی

 
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:خاگینه تبریزی
پنج شنبه 21 اسفند 1399  9:18 PM

خاگینه قالبی تبریزی

خاگینه قالبی تبریزی

خاگینه قالبی، یکی از انواع مجلسی خاگینه تبریزی است که در فر درست می‌شود.

مواد لازم برای سه نفر

  • ۳ عدد تخم‌مرغ
  • یک چهارم قاشق چای‌خوری وانیل
  • ۴ قاشق سرپر سوپ‌خوری آرد سفید قنادی
  • یک قاشق مرباخوری بیکینگ پودر
  • ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع
  •  ۲ قاشق سوپ‌خوری ماست سفت
  • ردو، پسته، گل محمدی و پودر نارگیل برای تزئین

مواد لازم برای شربت

  • یک و نیم پیمانه شکر
  • سه چهارم پیمانه آب
  • یک چهارم پیمانه گلاب
  • زعفران دم‌کرده به مقدار لازم

طرز تهیه خاگینه قالبی تبریزی

طرز تهیه خاگینه قالبی تبریزی

مرحله اول:

آماده‌سازی شربت خاگینه: دو پیمانه آب و دو پیمانه شکر را در یک قابلمه بریزید و آن‌ها را روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا شکر در آب حل شود و شربت شما کمی شفاف شود. سپس گلاب و زعفران دم‌کرده را به شربت بیفزایید و شعله گاز را کم کنید تا شربت برای دو دقیقه دیگر بجوشد و کمی غلیظ شود. شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا شربت در دمای اتاق خنک شود.

مرحله دوم:

تخم‌مرغ‌ها و وانیل را در یک کاسه با همزن برقی هم بزنید تا تخم‌مرغ‌ها کرم رنگ و کشدار شوند و کف کنند. سپس به‌ترتیب ماست و روغن مایع را در کاسه بریزید و با قاشق مواد را با هم مخلوط کنید. آرد و بیکینگ پودر الک شده را در کاسه بریزید و مواد را با لیسک به‌طور دورانی هم بزنید تا یک مایه یکدست داشته باشید. توجه داشته باشید که نباید هیچ گلوله آردی در مایه شما باشد.

مرحله سوم:

قالب مورد نظر خود را چرب کنید. سپس مایه خاگینه را در قالب بریزید؛ به‌طوری که دو سوم قالب پر شود. قالب را برای حدود ۱۵ دقیقه در فر از قبل گرم شده در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید. برای اطمینان از پخت خاگینه، یک خلال دندان را در مرکز آن فرو کنید؛ اگر خلال دندان تمیز بیرون آمد، خاگینه شما آماده است.

مرحله چهارم:

با سیخ چوبی، چند سوراخ روی خاگینه ایجاد کنید تا شربت راحت‌تر جذب خاگینه شود. شربت خنک شده را روی خاگینه گرم داخل قالب بریزید و آن‌ها را چند دقیقه کنار بگذارید تا شربت، جذب خاگینه شود.

مرحله پنجم:

خاگینه‌ها را از قالب بیرون بیاورید و روی آن‌ها را با گردو، پسته، گل محمدی و پودر نارگیل تزئین کنید.

نکات مهم برای تهیه خاگینه قالبی تبریزی

  • برای تهیه خاگینه قالبی تبریزی، می‌توان از هر قالب دلخواهی با هر جنسی استفاده کرد. شما می‌توانید خاگینه‌ها را در قالب‌های یک نفره درست کنید تا ظاهر جذابتری برای سرو داشته باشند.
  • اندازه قالب روی زمان پخت شما تاثیر دارد؛ مثلا اگر از قالب بزرگ‌تر استفاده می‌کنید، زمان پخت زیادتر خواهد شد.
  • برای تهیه خاگینه کنجدی، کافی است کمی کنجد در قالب بریزید و سپس مایه خاگینه را روی آن بریزید.
  • مایه خاگینه را در یک ظرف پارچ مانند بریزید تا ریختن آن در قالب، راحت‌تر باشد.
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها