بلغور پلو، یکی از انواع غذاهای ساده و گیاهی ایرانی است که میتوان آن را به سرعت در خانه آماده کرد. این غذا که شباهت زیادی به استانبولی دارد، با بلغور گندم، پیاز، روغن، آب، زردچوبه، نمک، فلفل و گاهی گوجهفرنگی، رب گوجهفرنگی یا هر دو درست میشود. اصالت این غذای خوشمزه و بسیار مقوی را به استان خراسان جنوبی و شهر بیرجند نسبت میدهند؛ اما بلغور پلو را در شهرهای دیگر ایران مانند گناباد، طبس، اردبیل و همچنین کشور ترکیه نیز با مواد اولیه مختلفی طبخ میکنند.
بلغور در زبان فارسی بهمعنای «هر چیز در هم شکسته و در هم کوفته» است و بهطور خاص به گندم یا جوی پخته شده و خشک شدهای اشاره دارد که با آسیاب، نیمکوب شده باشد. جالب است بدانید که مردم در گذشته، تنها دو یا سه بار در طول سال، برنج میخوردند و قوت غالب آنها، بلغور گندم یا جو بوده است. آنها برای نگهداری طولانی مدت از این غلات، آنها را پوست میگرفتند و با آب یا شیر میپختند. سپس آنها را خشک میکردند و در هاون میکوبیدند. پس از این فرآوری سنتی و به اصطلاح بلغور شدن، آنها میتوانستند جو و گندم را بدون کپک زدن یا رطوبت گرفتن، برای مدت زمان طولانی نگهداری کنند و در مواقع لازم، با آن آش یا پلو درست کنند.
دمی بلغور ساده، جایگزین مناسبی برای برنج است و میتوان آن را با انواع خورش و غذاهای گوشتی نیز سرو کرد. طبع گندم، برخلاف برنج، گرم است و بهدلیل وجود فیبر بالا، شما را برای مدت زمان طولانی سیر نگه میدارد. البته باید بدانید که بلغور پلو در برخی مناطق از ترکیب برنج و بلغور گندم درست میشود. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه بلغور پلو، طرز تهیه پلو با بلغور گندم و انواع آن آشنا کنیم. در برخی شهرها بلغور پلو را با گوشت یا مرغ سرو میکنند تا تبدیل به غذایی مقویتر و سیرکنندهتر شود.
هرآنچه باید درباره بلغور پلو بدانید:
- طرز تهیه بلغور پلو خراسانی
- طرز تهیه گندم پلو گنابادی
- طرز تهیه بلغور پلو با مرغ
- طرز تهیه بلغور پلو با رشته
- طرز تهیه بلغور پلو با گوشت
- طرز تهیه بلغور پلو با سبزیجات
- طرز تهیه بلغور پلو اردبیلی
- فواید بلغور گندم
- طعم بلغور پلو
طرز تهیه بلغور پلو خراسانی
مواد لازم برای چهار نفر
- ۲ فنجان بلغور درشت شسته شده
- ۳ عدد گوجه فرنگی نگینی خرد شده
- ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- ۲ عدد پیاز کوچک پوست کنده و خرد شده
- یک قاشق چایخوری رب فلفل چیلی ترکی
- یک لیتر عصاره مرغ
- نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول:
روغن زیتون را در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا گرم شود. سپس پیاز، گوجه فرنگی، رب فلفل چیلی، نمک و فلفل را در قابلمه بریزید و آنها را تفت دهید تا پیاز و گوجه فرنگی کمی نرم شوند.
مرحله دوم:
بلغور و عصاره مرغ را در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا آب مرغ به جوش آید. پس از جوشیدن، شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را ببندید. بلغور پلو برای پخت به حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارد. پس از این مدت، آب مرغ کاملا جذب میشود و بلغور پلوی شما آماده سرو است.
مرحله سوم:
بلغور پلو را با سالاد شیرازی یا ماست و خیار سرو کنید.
نکات مهم برای تهیه بلغور پلو خراسانی
- در برخی طرز تهیهها از فلفل قرمز خرد شده نیز استفاده میشود. برای این مقدار غذا، دو عدد فلفل قرمز کافی است.
- بهتر است بلغور از از دو ساعت قبل خیس کنید.
- استفاده از رب فلفل چیلی اختیاری است.
- اگر قصد دارید این غذا را بهصورت کاملا گیاهی درست کنید، بهجای آب مرغ از آب استفاده کنید.
- طرز تهیه بلغورپلو با گوجه مشابه بلغور پلو خراسانی است.
طرز تهیه گندم پلو گنابادی
دمی بلغور گندم یا گندم پلو، یکی از غذاهای محلی شهر طبس و گناباد است که از گذشته تا به امروز، بهدلیل ارزش غذایی فراوان، از محبوبیت بالایی برخوردار بوده است. گندم، منبع غنی ویتامین B بهویژه تیامین و همچنین فیتواسترولها است و به همین دلیل، مصرف آن به تقویت سیستم عصبی و پیشگیری از سرطان سینه کمک میکند. این غذا با بلغور گندم، برنج، پیاز و گوجه فرنگی درست میشود و معمولا آن را با بادمجان سرخ کرده سرو میکنند.
مواد لازم برای چهار نفر
- ۲ پیمانه بلغور گندم
- ۲ عدد بادمجان پوست کنده و خرد شده
- ۲ پیمانه برنج
- یک عدد پیاز پوست کنده و نگینی خرد شده
- ۲ عدد گوجه فرنگی ریز رنده شده
- ۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ برای تزئین
- روغن، نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن یه مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول:
آمادهسازی بلغور گندم: بلغور گندم را الک کنید. سپس آن را در تابه بریزید و روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا تفت بخورد و تغییر رنگ دهد. بلغور را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا سرد شود. سپس آن را در یک کاسه آب سرد بریزید و بشویید. به این کار، «ریگ شور» کردن میگویند.
آمادهسازی برنج: برنج را از چند ساعت قبل در آب ولرم و کمی نمک خیس کنید.
مرحله دوم:
در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس پیازهای نگینی خرد شده را در روغن بریزید و تفت دهید تا سبک شوند. در ادامه گوجه فرنگی پوره شده را بههمراه آویشن، فلفل، نمک و زردچوبه در قابلمه بریزید و برای چند دقیقه تفت دهید.
مرحله سوم:
گندم را بههمراه دو لیوان آب در قابلمه بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب به جوش آید. سپس شعله گاز را کم کنید تا گندمها بهآرامی بپزند و آب، کاملا جذب شود. اگر پس از جذب شدن آب، احساس کردید که گندم بهطور کامل نپخته است، یک لیوان آب دیگر اضافه کنید.
مرحله چهارم:
آمادهسازی بادمجان: بادمجانها را به دلخواه خرد کنید. سپس روی آنها نمک بپاشید. بادمجانها را برای نیم ساعت کنار بگذارید تا سیاهی و تلخی آنها از بین برود. سپس آنها را آبکش کرده و کاملا خشک کنید. یک تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود. سپس در تابه روغن بریزید و اجازه دهید تا روغن هم داغ شود. بادمجانها را در روغن داغ سرخ کنید. سپس آنها را روی کاغذ روغنی بگذارید تا روغن اضافه آنها کشیده شود.
مرحله پنجم:
آب برنج را خالی کنید. یک قابلمه آب را روی شعله زیاد گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس برنج را در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا دانههای برنج نرم شوند. برنج را آبکش کنید.
مرحله ششم:
کف قابلمه، کمی روغن بریزید و تهدیگ دلخواه خود را در قابلمه قرار دهید. سپس یک لایه برنج در قابلمه بریزید و روی آن را با یک لایه مخلوط گندم پخته پر کنید. این لایهها را تکرار کنید تا مواد تمام شوند. روی درب قابلمه دمکنی بگذارید و اجازه دهید تا گندم پلو برای ۵۰ دقیقه روی حرارت ملایم گاز دم بکشد.
مرحله هفتم:
در آخرین دقایق پخت، کمی روغن روی پلو بریزید. سپس آن را در دیس بکشید و با بادمجان سرخ شده و پیاز داغ تزئین کنید.
نکات مهم برای تهیه گندم پلو گنابادی
- میزان استفاده از آب برای پخت گندم، بستگی بهاندازه گندم دارد و ممکن است به آب بیشتری احتیاج پیدا کنید.
- در برخی طرز تهیهها از قارچ سرخ شده نیز در این غذا استفاده میشود.
- شما میتوانید بهجای گوجه فرنگی از رب گوجه فرنگی نیز استفاده کنید.
- برخی افراد، از کمی گوشت چرخکرده نیز در تهیه این غذا استفاده میکنند.
طرز تهیه دمی بلغور گندم
دمی بلغور گندم، سادهترین نسخه این غذای خوشمزه محلی و جایگزینی برای برنج است که با برنج، بلغور گندم، پیاز داغ و ادویه درست میشود. دمی بلغور گندم را میتوان با انواع خورش سرو کرد.
مواد لازم برای چهار نفر
- ۲ پیمانه برنج خیسکرده
- یک پیمانه بلغور گندم
- ۲ قاشق سوپخوری پیازداغ
- آب، روغن، نمک و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول:
مقداری روغن را در تابه روی شعله متوسط گاز داغ کنید. سپس بلغور گندم را در روغن بریزید و آن را کمی تفت دهید تا طلایی رنگ شود. بلغورها را کنار بگذارید.
مرحله دوم:
یک قابلمه آب را روی حرارت گاز به جوش آورید. سپس پیاز داغ، بلغور تفت داده شده و برنج از قبل خیس شده را در آب بریزید و اجازه دهید تا آب، روی شعله متوسط گاز، تبخیر شود و به خورد مواد برود. پس از تبخیر کامل آب، شعله گاز را کم کنید و دمکنی بگذارید تا دمی بلغور، برای ۴۰ دقیقه دم بکشد.
طرز تهیه بلغور پلو با مرغ
مواد لازم برای ۶ نفر
- یک عدد پیاز پوست کنده و نگینی خرد شده
- زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم
- عصاره مرغ به مقدار لازم
- ۲ عدد گوجه فرنگی ریز خرد شده
- ۳ عدد فیله مرغ مکعبی خرد شده
- ۴ پیمانه بلغور گندم خیس کرده از چند ساعت قبل
- ۲ عدد فلفل قرمز خرد شده
- یک حبه سیر پوست کنده و ریز خرد شده
- رب فلفل به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول:
روغن را در یک تابه روی حرارت متوسط گاز داغ کنید. سپس پیازهای نگینی خرد شده را در تابه بریزید و آنها را تفت دهید تا کمی نرم شوند. در ادامه زردچوبه و سیر را در تابه بریزید و مواد را برای چند دقیقه دیگر تفت دهید.
مرحله دوم:
فیله مرغ خرد شده را در تابه بریزید و آنها را خوب تفت دهید تا طلایی شوند. سپس رب فلفل را در تابه بریزید و آن را سرخ کنید تا بوی خامی آن گرفته شود و رنگ رب، باز شود.
مرحله سوم:
فلفل قرمز خرد شده را در تابه بریزید و تفت دهید تا طعم تندی آن به خورد مواد برود. سپس گوجه فرنگیها را در تابه بریزید و سرخ کنید. در انتها نمک و فلفل را در تابه بریزید و همه مواد را خوب هم بزنید.
مرحله چهارم:
عصاره مرغ را در تابه بریزید و صبر کنید تا به جوش آید.
مرحله پنجم:
بلغورهای از قبل خیس کرده را همراه با مواد داخل تابه و پنج پیمانه آب در یک قابلمه بریزید و آن را روی شعله زیاد گاز قرار دهید تا به جوش آید و آب، تبخیر شود. سپس شعله گاز را کم کنید و دمکنی بگذارید تا بلغور پلو برای ۴۰ دقیقه دم بکشد.
نکات مهم برای تهیه بلغور پلو با مرغ
- اگر طعم تندی شما را اذیت میکند، بهجای رب فلفل از رب گوجه فرنگی استفاده کنید.
طرز تهیه بلغور پلو با رشته
رشته پلو، یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه در میان ایرانیان است. در برخی شهرهای ایران، این غذا را بهجای برنج با بلغور گندم میپزند. به شما پیشنهاد میکنیم که حتما بلغور پلو با رشته را در خانه درست کنید و از فواید بیشمار آن بهرهمند شوید.
مواد لازم برای دو نفر
- یک پیمانه رشته پلویی خرد شده در اندازههای ۲ سانتیمتری
- یک پیمانه بلغور
- یک عدد پیاز بزرگ پوست کنده و خرد شده
- زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- ۲ قاشق غذاخوری کره
- یک قاشق غذاخوری روغن مایع
- ۴ پیمانه آب جوش
طرز تهیه
مرحله اول:
کره و روغن مایع را در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شوند. سپس پیاز خرد شده را در قابلمه بریزید و آن را تفت دهید تا سبک و طلایی شود. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و برای چند ثانیه دیگر تفت دهید.
مرحله دوم:
رشتهها را در قابلمه بریزید و همراه با پیاز کمی تفت دهید. سپس بلغور و آب جوش را در قابلمه بریزید. پس از تبخیر کامل آب، شعله گاز را کنید و بلغور پلو را مانند برنج کته، دم کنید.
مرحله سوم:
بلغور پلو با رشته را با ماست و سیر یا سالاد سرو کنید.
نکات مهم برای تهیه بلغور پلو با رشته
- برخی افراد از یک پیمانه برنج هم برای تهیه این غذا استفاده میکنند.
- شما میتوانید به این غذا، گوجه فرنگی یا رب گوجه فرنگی نیز اضافه کنید.
طرز تهیه بلغور پلو با گوشت
بلغور پلو در کشور ترکیه نیز از محبوبیت بالایی برخوردار است و تقریبا میتوان آن را در منوی هر رستورانی در این کشور پیدا کرد. این غذا در ترکیه با نام «یارما پلو» نیز شناخته میشود. بلغور پلو ترکی، طرز تهیههای مختلفی دارد و معمولا با طعم بسیار تند سرو میشود. در ادامه شما را با طرز تهیه بلغور پلو با گوشت چرخکرده بهشکل کوفته قلقلی آشنا خواهیم کرد.
مواد لازم برای چهار نفر
- ۲ پیمانه بلغور گندم
- یک پیمانه لپه
- یک قاشق غذاخوری کره
- یک عدد قرص عصاره گوشت
- یک عدد پیاز پوست کنده و رنده شده
- ۲۵۰ گرم گوشت چرخکرده
- نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- ۲ عدد سیبزمینی پوست کنده و حلقه شده
طرز تهیه
مرحله اول:
بلغور گندم و لپه را از چند ساعت قبل بهصورت جداگانه در آب خیس کنید.
مرحله دوم:
آب لپه را خالی کنید و آن را همراه با کره در یک قابلمه روی حرارت متوسط گاز تفت دهید. سپس عصاره گوشت را بههمراه مقداری آب جوش در قابلمه بریزید.
مرحله سوم:
آمادهسازی کوفته ریزه: پیاز رنده شده، گوشت چرخکرده، نمک، فلفل و زردچوبه را با هم در یک کاسه مخلوط کنید و ورز دهید. سپس از آن، کوفته ریزههایی بهاندازه فندق درست کنید. کوفته ریزهها را در کمی کره در یک قابلمه دیگر تفت دهید.
مرحله چهارم:
رب گوجه فرنگی را به کوفته ریزهها در قابلمه اضافه کنید و آن را کمی تفت دهید تا رنگ رب باز شود. سپس لپه و آب آن را بههمراه نمک و در صورت تمایل، زعفران دمکرده در قابلمه بریزید. شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا مواد با هم بپزند.
مرحله پنجم:
در یک قابلمه جداگانه، مقداری آب و کمی نمک بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. سپس بلغورها را در آب جوش بریزید و آنها را برای ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزید. بلغورها را پس از پخت، آبکش کنید.
مرحله ششم:
کف قابلمه تهدیگ سیبزمینی بچینید و سپس بلغورهای آبکششده و مواد گوشتی را بهصورت لایه لایه در قابلمه بریزید. شعله گاز را کم کنید و روی درب قابلمه دمکنی بگذارید تا غذا دم بکشد.
مرحله هفتم:
غذا را در دیس بکشید و همراه با ترشی سرو کنید.
نکات مهم برای تهیه بلغور پلو ترکی
- برخی افراد بهجای لپه از نخود استفاده میکنند.
- شما میتوانید از سیر و هویج نیز در تهیه این غذا استفاده کنید.
طرز تهیه بلغور پلو با سبزیجات
بلغور پلو با سبزیجات، یک غذای فوقالعاده خوشمزه و مقوی است که گیاهخواران عزیز نیز میتوانند آن را در رژیم غذایی خود قرار دهند. برای تهیه این غذا به بلغور گندم، ادویههای مختلف و انواع سبزیجات مانند فلفل، فلفل دلمهای، هویج، گوجه فرنگی و پیاز نیاز دارید.
مواد لازم برای چهار نفر
- ۲ عدد فلفل سبز متوسط خرد شده
- یک عدد فلفل قرمز دلمهای خرد شده
- یک عدد پیاز متوسط پوست کنده و ریز خرد شده
- یک عدد هویج کوچک پوست کنده و نگینی خرد شده
- ۳ عدد گوجه فرنگی نگینی خرد شده
- ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- یک قاشق غذاخوری کره
- ۲ لیوان بلغور پلویی خیس شده
- ۲ لیوان آب داغ
- یک قاشق مرباخوری رب گوجه فرنگی
- یک قاشق چایخوری نمک
- نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
- نصف قاشق مرباخوری نعنا
- جعفری خرد شده برای تزئین
طرز تهیه
مرحله اول:
روغن زیتون و کره را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا گرم شوند. سپس هویج نگینی خرد شده را در روغن بریزید و آن را برای دو تا سه دقیقه سرخ کنید تا رنگ آن تغییر کند.
مرحله دوم:
پیاز و گوجه فرنگی نگینی خرد شده را در قابلمه بریزید و آنها را برای چند دقیقه تفت دهید. سپس فلفل و فلفل دلمهای خرد شده را به مواد داخل قابلمه بیفزایید و تفت دادن را ادامه دهید تا آب اضافه سبزیجات کشیده شود.
مرحله سوم:
بلغور پلویی از قبل خیس کرده را بههمراه رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و نعنا در قابلمه بریزید و مواد را برای سه دقیقه با هم تفت دهید.
مرحله چهارم:
آب داغ را در قابلمه بریزید و بلغور را برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزید تا آب آن کاملا کشیده شود. سپس شعله گاز را کم کنید و روی درب قابلمه دمکنی بگذارید تا غذا برای ۱۰ دقیقه دیگر دم بکشد.
مرحله پنجم:
بلغور پلو را با جعفری خرد شده تزئین کنید. نوش جان!
طرز تهیه بلغور پلو اردبیلی
«دمی یارما» یا بلغور پلو اردبیلی، یکی از غذاهای محلی این خطه است که با بلغور گندم، هویج، سیبزمینی، رب گوجه فرنگی، گوشت چرخکرده، پیاز، روغن، نمک، زردچوبه و فلفل درست میشود و طعمی بینهایت لذیذ دارد. «یارما» در زبان ترکی بهمعنای «بلغور گندم» است.
مواد لازم برای دو نفر
- یک پیمانه بلغور گندم
- ۲ عدد سیبزمینی کوچک پوست کنده و نگینی خرد شده
- ۲ عدد هویج کوچک پوست کنده و نگینی خرد شده
- ۱۰۰ گرم گوشت چرخکرده
- یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- ۲٫۵ پیمانه آب
- یک عدد پیاز پوست کنده و ریز رنده شده
- یک عدد پیاز پوست کنده و خلالی خرد شده
- نمک، زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیه
مرحله اول:
مقداری روغن در یک تابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس پیاز خلالی خرد شده را در تابه بریزید و آن را تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
مرحله دوم:
گوشت چرخکرده، پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه را در یک کاسه با هم مخلوط کنید. سپس مخلوط گوشت را در تابه بریزید و همراه با پیازهای سرخ شده کمی تفت دهید.
مرحله سوم:
رب گوجه فرنگی و زردچوبه را به مواد داخل تابه اضافه کنید و مواد را کمی با هم تفت دهید. سپس هویج و سیبزمینی نگینی خرد شده را در تابه بریزید و آنها را برای چند دقیقه تفت دهید. درب تابه را ببندید و اجازه دهید تا مواد برای هفت تا هشت دقیقه روی حرارت ملایم گاز بپزند.
مرحله چهارم:
بلغور را بههمراه آب و نمک در تابه بریزید، شعله گاز را زیاد کنید و صبر کنید تا آب به جوش آید و کاملا تبخیر شود. سپس شعله گاز را کم کنید، دمکنی بگذارید و بلغور پلو را دم کنید.
نکات مهم برای تهیه دمی یارما
- شما میتوانید این غذا را بدون گوشت هم درست کنید.
- دمی یارما را با ترشی سرو کنید.
- برخی افراد، بخشی از هویج، پیاز داغ، سیبزمینی و گوشت چرخکرده را کنار میگذارند تا با آنها بلغور پلو را تزئین کنند.
فواید بلغور گندم
«بلغور گندم» یا «گندم شکسته» نوعی از دانه کامل «گندم دوروم» است و منبعی غنی از ویتامینها، مواد معدنی، فیبر، آنتیاکسیدانها و ریزمغذیها به شمار میآید. هر کیلوگرم بلغور پخته شده حاوی ۸۰ میلیگرم کلسیم، ۴۰۰ میلیگرم فسفر، ۱۰ میلیگرم آهن و ۶۰۰ میلیگرم پتاسیم است و حدود ۳۰۰ کالری انرژی دارد. این ماده غذایی همچنین دارای فیبر فراوانی است و با مصرف تنها یک پیمانه از آن، میتوانید ۲۵ درصد نیاز روزانه خود به فیبر را تامین کنید.
بلغور گندم، جایگاه ویژهای در آشپزی ایران، هند، ترکیه و آسیای میانه دارد و در غرب بیشتر بهعنوان ماده اصلی «تبوله» شناخته میشود. در ادامه شما را با برخی از خواص شگفتانگیز بلغور گندم آشنا خواهیم کرد. توجه داشته باشید که بلغور دارای گلوتن است و اگر به گلوتن حساسیت دارید، باید مصرف آن را فراموش کنید.
- محافظت از قلب: با مصرف بلغور گندم، میتوانید از قلب خود محافظت کنید. پتاسیم موجود در بلغور گندم باعث کاهش فشار در رگها میشود و فشار خون را کم میکند.
- بهبود گوارش: بلغور با دارا بودن فیبر فراوان، به تنظیم حرکات رودهای و سمزدایی بدن کمک میکند. فیبر با حرکت در طول مسیر گوارش و جذب آب به خود، مواد دفعی و تکههای اضافه کلسترول را از بدن خارج میکند.
- مقابله با دیابت: بلغور گندم شاخص گلیسمی پایینی دارد و ترشح قند خون در رگها را کاهش میدهد.
- کاهش وزن: بلغور گندم، بسیار سیرکننده است و با وجود ویتامین و مواد معدنی میتواند وزن شما را کاهش دهد.
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- سرعت بخشیدن به رشد
- استحکام استخوان
- بهبود خواب
- تنظیم سطح PH بدن
طعم بلغور پلو
مقاله مرتبط:
- غذاهای محلی استان خراسان جنوبی
بلغور پلو، یک غذای ساده، خوشمزه و مقوی است که به سرعت در آشپزخانه درست میشود. شاید تاکنون نام این غذا هم به گوشتان نخورده باشد؛ اما باید بدانید که بلغور پلو، جایگزین فوقالعادهای برای برنج است و شما میتوانید آن را با هر نوع خورش، مرغ و سبزیجاتی سرو کنید. بلغور پلو، یکی از غذاهای محلی استان خراسان جنوبی و همچنین یکی از غذاهای سنتی کشور ترکیه است و نسخه ساده آن با گوجه فرنگی، شباهت زیادی به استانبولی دارد.
بلغور پلو را همراه با انواع ترشی، سالاد، ماست و خیار و سیر سرو کنید و مطمئن باشید که همه حتی بچهها عاشق آن خواهند شد. این غذای لذیذ بهدلیل دارا بودن بلغور گندم از فواید و خواص فراوانی برخوردار است و قرار دادن آن در رژیم غذایی، کمک شایانی به سلامتی شما میکند.