پاسخ به:مقایسه سبک زندگی ایرانی-اسلامی وسبک زندگی غربی
دوشنبه 20 بهمن 1399 1:22 PM
تحول الگوهای سبک زندگی جوانان در ایران[3]
انسان امروزی ومدرن چنان به استفاده از الکتریسته، اتومبیل شخصی، آرایش در خیابان و مکانهای عمومی، آموزش مدرسهای،ابزارها و روشهای ضدبارداری،موسیقی پاپ،ساندویچ وغذاهای سرد و آماده، تکنولوژیهای خانگی مانند ماشین لباسشویی، تکنولوژیهای بازی و سرگرمی کودکان و بزرگسالان و دیگر محصولات و کالاها و روشهای مدرن خو کرده و در آن غرق شده است که دو نکته مهم درباره آنها را هرگز احساس نمیکند. اول اینکه، این «سبک زندگی» پدیده جوان و نوظهور است و کمتر از نیم قرن از عمر آن نمیگذرد. دوم، ورود هر یک از روشها و تکنولوژیهای فوق، تغییرات بنیادینی در زندگی، احساس، تفکر، شیوه زیست و فرهنگ انسان امروزی بوجود آورده و میآورد.
با این اوصاف شاهد تغییر جهان از جامعهای بزرگسالمحور به جهانی کودکمحور هستیم. بچههایی که در فضای آزادتر رشد یافتهاند به نوجوانان آزادیجو تبدیل شدهاند. این فضا باعث میشود که نوجوانان و جوانان، موسیقی، لباس، ورزش و قهرمانان و به طور کلی سبک زندگی خاص و دلخواه خودشان را خلق کنند. رفتار و الگوهای فرهنگی نوجوانان و جوانان برای پدران و مادران قابل درک نیست. جوانان این مزیت نسبی را دارند که سریعتر یاد میگیرند و فعالترند و در استفاده از وسایل ابتکار و نوآوری هم نشان میدهند.
طولانی شدن دوره جوانی و نوجوانی، رواج شیوههای جدید رفتار اجتماعی برای پر کردن فضای زندگی، فردیشدن و کمرنگشدن شکافهای متداول اجتماعی، اهمیت یافتن سبک زندگی و «سیاست زندگی» برای جوانان، از هم پاشیدگی شبکههای سنتی همسایگی و نوسازی شهری را از جمله زمینههای اصلی است که شرایط جدیدی را پیش روی جوانان قرار میدهد.
باطن فرهنگ غربی
یکى از خصوصیات فرهنگ غربى، عادىسازى گناه است. امروز این وضعیت در خود غرب به فضاحت کشیده شده؛ انحطاط اخلاقى. این فرهنگ غربى است. همچنین فروپاشى خانواده، گسترش مشروبات الکلى، گسترش مواد مخدر.(5)