آش دوغ چهار محال و بختیاری
دوشنبه 20 بهمن 1399 11:54 AM
حبوبات را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شود. سپس نخود را با آب تازه برای ۴ ساعت و ۳۰ دقیقه بپزید. حدود ۹۰ دقیقه پس از پخت نخود، لوبیا سفید را در قابلمه بریزید تا همراه با نخود بپزد. در یک ساعت پخت نخود و لوبیا، عدس و برنج از قبل خیس شده را در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا مواد با هم بپزند؛ اما له نشوند.
در نیم ساعت آخر پخت، سبزی و دوغ را در قابلمه بریزید و مرتب آش را هم بزنید تا آش جا بیفتد.
پیاز خلالی خرد شده را در روغن در یک تابه روی حرارت ملایم گاز تفت دهید تا نرم و شیشهای شود. سپس سیر و زردچوبه را در تابه بریزید و تفت دهید تا طلایی شوند.
آرد برنج را با یک پیمانه از آش داغ رقیق کنید. سپس آن را بههمراه نیمی از مخلوط سیر و پیاز داغ و نمک و فلفل سیاه در آش بریزید. آش را برای ۱۰ دقیقه دیگر بپزید.
آش دوغ را در ظرف بکشید و روی آن را با بقیه سیر داغ و پیاز داغ و نعنا داغ تزئین کنید.