آموزش قدم به قدم تهیه روزنامه دیواری برای دهه فجر و 22 بهمن
شنبه 18 بهمن 1399 4:39 PM
روزنامه دیواری در واقع شامل یک صفحه مقوایی است که در مورد یک موضوع خاص گزارش ها و مطالبی در آن مورد را گردآوری کرده و بر روی مقوا نوشته می شود و بعد هر کس با توجه به سلیقه و استعداش طرح و خلاقیت در آن ایجاد می کند که میتوان برای زیباتر کردن آن از نقاشی های زیبا استفاده کرد.
همچنین برای تزیین از چسب های رنگی استفاده می شود، البته همه ی این ها سلیقه ای است بعد از اتمام هم بر روی دیوار کلاس یا سالن مدرسه نصب می شود روزنامه دیواری در واقع زیر شاخه ی کوچکی از مطبوعات می باشد چرا که دانش آموز شروع به گردآوری مطالبی خاص در مورد یک موضوع خاصی می کند.
این کار بیشتر به صورت گروهی انجام می گردد و دانش آموزان با انجام آن به صورت گروهی اولا با انجام یک کار عملی آشنا میگردند دوما روحیه همکاری و تفاهم در دانش آموزان به نحو احسن تقویت می گردد.
قبل از هر چیز باید بدانید که روزنامه دیواری دهه فجر برای آشنایی سایر دانش آموزان با انقلاب و 22 بهمن است پس بهتر است از تصاویر و مطالب مربوط به انقلاب و پیروزی شکوهمندانه آن استفاده کنید.
یکی از نکات مهم درمورد درست کردن این روزنامه دیواری این است که حتما باید از تصاویر و نقاشی در آن استفاده کنید. روزنامه دیواری دهه فجر بدون عکس، نقاشی و کاریکارتور دلمرده به نظر می رسد و کسی نگاهش نخواهد کرد.
آن چیزی که نظر بقیه را به روزنامه دیواری شما جلب می کند، نقاشی و عکس های خاص و زیبا است، اگر خودتان نقاشی بلدید که چه بهتر روی یک مقوای سفید نقاشی کنید و به دقت ببرید. اما اگر بلد نیستید بروید سراغ اینترنت که بانک تصاویر زیبا و رنگی است. پرینت رنگی بگیرید، ببرید و روی مقوا بچسبانید.
یکی دیگر از ویژگی های روزنامه دیواری دهه فجر این است که نباید در آن از مطالب طولانی استفاده کنید و بکار بردن چند جمله کوتاه کافی است. در ادامه مطالبی که می توانید در این روزنامه دیواری استفاده کنید را تقدیم حضورتان خواهیم کرد.
هر روزنامه دیواری از جمله روزنامه دیواری مخصوص دهه فجر باید یک نقطه توجه بزرگ داشته باشد و بقیه مطالب حول آن چیده شوند. این نقطه توجه بزرگ می تواند یک عنوان با خط خوش یا یک نقاشی زیبا در وسط روزنامه دیواری باشد و بقیه مطالب باید اطراف آن پخش شوند.
چون موضوع این روزنامه دیواری، دهه فجر و 22 بهمن است، پس بهتر است از نقاشی های انقلابی مثل نقاشی امام خمینی (ره)، تصاویر راهپیمایی یا پرچم ایران استفاده کنید. اگر می خواهید به جای نقاشی از عنوان استفاده کنید، باید یک عنوان زیبا مرتبط به 22 بهمن بکار ببرید.
حالا که مرکز روزنامه دیواری شما مشخص شد، نوبت به کشیدن کادر آن می رسد. می توانید از چسب های رنگی برای کادر آن استفاده کنید. همچنین می توانید گل های ریز رنگی دور تا دور روزنامه دیواری تان بکشید و آن را به شکل کادر درآورید.
حالا سراغ نوشتن مطالب روزنامه دیواری دهه فجر بروید. توجه داشته باشید که نباید از مطالب زیاد و طولانی استفاده کنید. همچنین بهتر است از ماژیک یک رنگ استفاده کنید، اگر از ماژیک های رنگارنگ استفاده کنید، نشریه شما خیلی شلوغ می شود.
بهتر است مطالب را روی تکه های مقوا یا کاغذ بنویسید و آن ها را روی مقوای اصلی روزنامه دیواری تان بچسبانید تا اگر مطالب شما خط خوردگی پیدا کرد به نشریه اصلی آسیب وارد نکند.
مقاله برای روزنامه دیواری دهه فجر
12 تا 22 بهمن ۱۳۵۷ دهه فجر انقلاب اسلامی و روزهای سرنوشت ساز ملت به پاخاسته ایران است. در این ایام اتفاقات مهمی افتاد از جمله بازگشت افتخارآمیز امام خمینی به ایران اسلامی، اعلام تشکیل دولت موقت، پیوستن بسیاری از ارتشیان به انقلاب،
بیعت نیروی هوایی با امام بزرگوار، شکست حکومت نظامی با حضور شکوهمند مردم در صحنه به فرمان امام خمینی، فتح مراکز مهمی همچون صدا و سیما و پادگانهای نظامی و سرانجام پیروزی انقلاب اسلامی.
در روز ۲۲ بهمن، آخرین روز از دهه فجر نیز که به عنوان تعطیل رسمی در تقویم رسمی ایران ثبت شده است، راهپیمایی حامیان حکومت ایران در شهرهای مختلف ایران با شکوه هرچه تمام تر برگزار میشود.
مقاله برای روزنامه دیواری 22 بهمن
هر ساله در طول ایام دهه فجر مراسم و یادبودهای زیادی توسط طرفداران نظام جمهوری اسلامی ایران انجام میگیرد. همچنین در سازمانها و ادارات دولتی اقدام به برگزاری سمینارها و همایش ها میشود.
صدا و سیمای ایران نیز غالباً به پخش نماهنگ ها و تصاویر مربوط به روزهای مبارزات و تظاهرات میپردازد. همچنین جشنواره فجر که بزرگترین جشنواره دولتی فیلم، تئاتر و موسیقی ایران است معمولاً در طول دهه فجر برگزار میشود.
در مدارس نیز دانش آموزان کلاسهای درس را با نوارهای رنگی، پرچم و عکس های زیبا از روزهای انقلاب اسلامی تزئین میکنند. در روز دوازده بهمن زنگ مدارس به مناسبت سالگرد ورود هواپیمای امام خمینی به ایران، در حدود ساعت نه و سی دقیقه نواخته میشود.
در این روز بزرگترین استقبال تاریخ در تهران برگزار شد، در حدود ساعت نه و سی دقیقه بامداد روز دوازدهم بهمن ماه هواپیمای حامل امام خمینی در میان تدابیر شدید امنیتی در فرودگاه مهرآباد برزمین نشست.
امام خمینی در میان استقبال گسترده مردم تهران در ساعت یک بعد از ظهر وارد قطعه 17 که مدفن شهدای انقلاب بود، شد و سخنرانی خود را ایراد نمود.
مقاله برای نشریه دیواری دهه فجر
دهه فجر انقلاب اسلامی، سرآغاز طلوع اسلام، خاستگاه ارزش های اسلامی، مقطع رهایی ملت ایران و بخشی از تاریخ ماست که گذشته را از آینده جدا ساخته است. در دهه فجر اسلام تولدی دوباره یافت، دهه فجر انقلاب آئینه ای است که خورشید اسلام در او درخشید.
در روز ۴ بهمن ۱۳۵۷ رژیم مزدور شاه برای جلوگیری از حضور امام خمینی در بین مردم ایران، ارتش فرودگاه مهرآباد را به اشغال درآورد و در ۵ بهمن ۱۳۵۷ دولت بختیار ۳ روز فرودگاه های کشور را بست.
اما در روز ۹ بهمن ۱۳۵۷ فرودگاه برای ورود امام خمینی بازگشایی شد و در پی اعتصابات و تظاهرات و راهپیمایی مردم که خواستار بازگشایی فرودگاه مهرآباد بودند. دولت بختیار فرودگاه مهرآباد را از اشغال نظامی خارج کرد.
مقاله برای نشریه دیواری 22 بهمن
در روز ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ ساعت ۹ و ۲۷ دقیقه و ۳۰ ثانیه حضرت امام خمینی پس از پانزده سال تبعید پای بر خاک ایران گذاشتند. فرمانداری نظامی بر اثر فشار مردم راهپیمایی و تظاهرات را برای ۳ روز آزاد اعلام کرد.
در روز ۲۱ بهمن دولت بختیار زمان حکومت نظامی را افزایش داده و حکومت نظامی را از ساعت ۴ بعدازظهر اعلام نمود ولی حضرت امام خمینی دستور شکستن زمان حکومت نظامی و حضور مردم در خیابان ها را صادر نمودند. در تهران و شهرستان ها بین سربازان گارد و مردم مسلح درگیری های بسیار شدید رخ داد.
روز سرنوشت فرا رسید و در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷، نظام پوسیده ستمشاهی فرو ریخت و ریشه های فاسد دودمان سیاه پهلوی از این کشور اسلامی کنده شد.
در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ تهران صحنه جنگ خونین مسلحانه بین مردم و سربازان طرفدار رژیم پهلوی گردیده است و سرانجام با تسلیم تمامی نیروهای نظامی و پیروزی مردم مسلمان ایران رژیم ستمشاهی پس از ۵۷ سال ظلم و ستم متلاشی گردید.
مبارزه پانزده ساله ملت مسلمان ایران به رهبری امام خمینی (ره) به ثمر رسید و با سرنگونی نظام ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی، انقلاب شکوهمند اسلامی ایران پیروز گردید.