پاسخ به:حکم شرعی ارز دیجیتال، بیت کوین و اتریوم
سه شنبه 7 بهمن 1399 8:34 AM
سلام.خوب هستید.نظر شما و مثال که زدید درسته و یک قاعده داریم که در مثل مناقشه ای نیست. ولی موضوعات در وجه عرفی.قانونی. شرعی...با هم متفاوت هستند. یعنی یک مثل می تواند درست باشد. ولی در همه جا نمی توانیم این قیاس را انجام دهیم .ظاهرا تا جاییی که اطلاع دارم در موارد شرعی. قیاس کردن را مجتهدین شیعه از ملاک های استنباط حکم قرار نمیدهند.
اینکه رهبر انقلاب حکم آن را تابع قوانین جمهوری اسلامی قرار دادند.معلوم هست قانون گذار هم وجهی الزامی در تکالیف ما انسانها دارند..که این هم از استثنائاتی هست که برای خودم منم مجهول هست.
اما فلسفه حرمت این موارد از طرف علما برای خود منم فقط یک امر تعبدی است ،یعنی جایی که من نمیدانم فلسفه حرمت چی هست قاعدتا چون اطلاعی از واقعیت ندارم باید سکوت کنم و تابع حکم باشم .
ولی اینکه پای حرمت بوجود می آید .بستگی دارد به آثار و اهداف این موضوع .یعنی کسانیکه به هر جهتی مخالفت هستند در ابتدای امر علما نیستند. بلکه کسانی هستند که شرح ما وقع را طوری برای مجتهدین بیان می کنند .که مجتهد با توجه به شرایط حکم صادر می کند.
مثلا اینکه بیت کوین مصرف برق بسیاربالایی دارد و با این شرایط مملکت سازگار نیست.قاعدتا مجتهد هم برای استباط حکم دلایل را کنار همدیگر قرار می دهد.