0

فرهنگ صحیح آپارتمان نشینی از منظر اسلام

 
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:فرهنگ صحیح آپارتمان نشینی از منظر اسلام
شنبه 4 بهمن 1399  11:09 AM

ج)ساختار شهری

مسجدمحوری

مجتمع های آپارتمان را با محوریت مساجد بسازیم طوری که دسترسی همه اعضای مجتمع های آپارتمانی به مسجد به آسانی صورت بگیرد. مسجد کارکردهای فراوانی دارد که در صورت محوریت دادن به آن به آبادی خانه ها و پویایی مجتمع های آپارتمانی کمک شایانی می شود.[17] مسجدمحوری می تواند نشاط، آرامش،[18] مهارت، سعادت، امید، وحدت، آگاهی، معنویت، کرامت، صمیمیت و مسئولیت پذیری را بر محلات و مجتمع های آپارتمانی حاکم سازد.

1.تداعی محله

مجتمع ها را طوری بسازیم که محلات قدیمی را برای اعضای آن تداعی کند؛ تا صمیمیت ها گسترش یافته، همکاری ها بهتر صورت بگیرد. برای این کار می توان مسجد یا نمازخانه ای که تأمین کننده مسجدمحوری نیز باشد، در یکی از طبقات در نظر گرفت. ایجاد کتابخانه، ورزشگاه، آموزشگاه و... در داخل مجتمع های آپارتمانی نیز می تواند محله بودن مجتمع های آپارتمانی را برای ساکنان تداعی کند.

2.دسترسی آسان به امکانات شهری

بسیاری از مشکلات آپارتمان ها زمانی ظاهر می شود که آپارتمان نشینان مجبور برای استفاده از خدمات شهری به مناطق دیگر مراجعه کنند. مدرسه، ادارات، فروشگاه ها و مراکز خرید، محل کار، کتابخانه، ورزشگاه، پارک های بازی و مسائلی از این دست نوعاً دور از مجتمع های آپارتمانی قرار دارند؛ در حالی که با توجه به تراکم جمعیت در مجتمع های آپارتمانی این گونه امکانات باید نزدیک مجتمع ها باشد. این کار باعث می شود ساکنین آپارتمان در حل مشکلات موجود همکاری کنند و با حضور بیشتر (به جای رفت و آمد بیشتر) از مشکلات فرهنگی مجتمع بکاهند. دیدارهای زیاد در این اماکن صمیمیت ها را گسترش می دهد و بر محبت ها می افزاید.

3.تدوین قانون برای ساختمان و ساختار شهری

نهادهای قانونگذار می توانند با تدوین قوانین، آیین نامه های اجرایی و پیوست های فرهنگی آسیب های اجتماعی، فرهنگی، تربیتی و دینی را کاهش دهند. تعیین حداقل متراژ، تعیین نقشه های اسلامی، محدودسازی برخی بناها از جمله آشپزخانه و سرویس بهداشتی به تبعیت از یک الگوی صحیح (بدون محدودسازی خلاقیت ها و سلایق شخصی در کل نقشه)، تعیین محدوده تعداد طبقات و تعداد واحدهای هر طبقه، تعیین الگوی عملی پوشانندگی در ورودی واحد آپارتمان و... از جمله وظایف مهم نهادهای کلان نظام است. در صورت عمل این نهادها به وظایف خود در مورد آپارتمان نشینی بسیاری از آسیب های آن در کوتاه مدت و بلندمدت از بین می رود. با انجام این اقدامات می توانیم امیدوار باشیم که کارکردهای اصلی خانه که مورد تأکید آموزه های اسلامی است در واحدهای آپارتمانی نیز تداوم داشته باشد.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها