پاسخ به:سرمایههای اجتماعی و انقلاب اسلامی
پنج شنبه 25 دی 1399 2:27 PM
سهم سرمایۀ اجتماعی در پیروزی انقلاب اسلامی ایران
آنچنانکه در تعریف سرمایۀ اجتماعی گفته شد، سرمایۀ اجتماعی را میتوان حاصل پدیدههای اعتماد متقابل، تعامل اجتماعی متقابل، گروههای اجتماعی، احساس هویت جمعی و گروهی، احساس وجود تصویری مشترک از آینده، کار گروهی در یک نظام اجتماعی دانست.
مرور حضور یکپارچۀ مردم ایثارگر کشور عزیزمان، نشان میدهد در اوج شکلگیری انقلاب اسلامی، همۀ مردم ما در تمام نقاط میهن پهناورمان در سایۀ رهبری هوشمند و عالمانۀ امام خمینی(ره) و فعالیت روحانیان مبارز و آگاه، با اعتماد و تعامل اجتماعی متقابل، دست در دست یکدیگر و با فراموش کردن تمام اختلافات ریز و درشت در همۀ جنبههای حیات اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و مذهبی، یکدل و یکصدا و به صورت «امتی واحده» بودند.
هنوز خاطرۀ خوش اتحاد بیشایبۀ آن روزها از یادمان نرفته که چگونه همه یک شعار را زمزمه میکردند و یک هدف مشترک داشتند و آن سرنگونی رژیم پادشاهی دستنشانده و پیروزی انقلاب اسلامی بود. به اعتراف همۀ مفسران انقلابهای بزرگ دنیا، همین وحدت کلمه و احساس هویت جمعی و گروهی در کنار عوامل مهم دیگر، انقلاب اسلامی سال 1357 را رقم زد. پس این نظام مقدس در پیشزمینۀ خود از سرمایۀ اجتماعی بهرههای فراوان برده است.