شات پاناکوتا
چهارشنبه 3 دی 1399 8:37 PM
شات پاناکوتا یک دسر اصیل ایتالیایی و برخاسته از شهر پیمونت است که از خانواده پودینگ ها به حساب می آید. خود کلمه پاناکوتا یک کلمه ایتالیایی به معنی خامه پخته شده است.این دسر نسبتا جوان حدود ۶۰ سال دارد و از حوالی سال ۱۹۶۰ به وجود آمده است.
دسر پاناکوتا از مواد اولیه ای مثل شیر، خامه صبحانه، پودر ژلاتین، وانیل، شکر یا پودر قند، پودر ژله، میوه ی تازه یا فریز شده، شکلات و نسکافه درست شده تا یک طعم به یاد ماندنی داشته باشد.
البته این دسر در اوایل عمر خود از مخلوط سفیده تخم مرغ و عسل و خامه تهیه می شده اما به مرور و پس از ورودش به منوی رستوران ها و هتل ها و البته ورودش به کشورهای دیگر از موادی مثل خامه و شیر و پودر ژلاتین درست می شود.
دسر پاناکوتا طعم های مختلفی دارد که باعث شده توی سفره های مردم ایران، زود جایگاه خودش را پیدا کند. از طعم های مختلف این دسر میتوان به طعم های شکلاتی، وانیلی، قهوه ای ، نسکافه ای و طعم های میوه ای اشاره کرد.
برای تهیه فینگر فود پاناکوتا در ۶ مرحله، دستور العمل زیر را دنبال کنید:
در مرحله اول باید یک قابلمه را روی شعله معمولی گاز قرار بدید.
در مرحله بعد باید شیر را درون قابلمه بریزید و قبل از جوش آمدن شیر، به آن شکر قهوه ای، شکلات تخته ای و پودر کاکائو اضافه کنید و آن ها را هم بزنید تا در شیر حل بشوند.
در مرحله بعد پودر ژلاتین را اضافه کنید و انقدر هم بزنید تا کامل حل و یک دست بشوند.
در مرحله چهارم باید به مواد خامه را اضافه کنید تا روی شعله ملایم گاز، ترکیب بشوند و عمل هم زدن را تا یک دست شدن مواد ادامه بدهید.
در مرحله پنجم باید به سراغ مرحله قالب ریزی برویم و مواد رو داخل قالب های سیلیکونی یا فلزی بریزیم.
و در مرحله آخر باید دسر پاناکوتا را به مدت دو تا پنج ساعت در یخچال قرار بدید تا خودش را کامل بگیرد. نهایتا آن ها را از قالب خارج کنید و در ظرف سرو کنید.
برای تهیه دسر پاناکوتا می توانید از شکلات هایی که سفت شده اند استفاده کنید و از خراب شدن آن ها جلوگیری کنید؛ چون شکلات ها روی شعله حرارت می بینند آب می شوند و دیگر مشکلی نیست!
اگر برای تهیه این دسر، دسترسی به شکر قهوهای نداشتید می توانید از شکر سفید هم استفاده کنید؛ البته طرز تهیه اصیل و بین المللی آن با شکر قهوه ای است.
شکلات تکه ای را حتما خورد یا رنده کنید تا زود حل بشود. اگر این کار را نکنید ممکن است دیر حل شود یا شیر بجوشد که باعث می شود دسر خراب شود.
برای قالب دسر پاناکوتا بهتر است از قالب سیلیکونی استفاده کنید اما اگر خواستید از قالب فلزی استفاده کنید بهتر است آن را داخل آب گرم و سرد قرار بدهید تا دسر به آن نچسبد.
https://fingerfood.ir/%D9%81%DB%8C%D9%86%DA%AF%D8%B1-%D9%81%D9%88%D8%AF/%D8%AF%D8%B3%D8%B1/%D9%BE%D8%A7%D9%86%D8%A7%DA%A9%D9%88%D8%AA%D8%A7?cityid=