بزرگترین درخت دنیا با وسعت 8000 متر مربع
پنج شنبه 20 آذر 1399 1:40 PM
در هر کشوری حداقل یک جاذبه وجود دارد که حرف و حدیث های زیادی پیرامونش گفته شود و در جاهای دیگر به عنوان یک بلوف و دروغی اغراق آمیز یاد شود. این مکان در برزیل به درخت کاشویی (بادام هندی) تعلق دارد که در ایالت ریو دِ گرانده شمالی واقع شده است. این درخت که Cashew of Pirangi (کاشوی پیرنجی) یا «بزرگ ترین درخت کاشو جهان» نام دارد در سال 1994 به عنوان بزرگ ترین درخت کاشو جهان در گینس به ثبت رسید.
اما این درخت 140 ساله تفاوت اساسی با سایر درختان عظیم الجثه و حتی سکویا، بزرگ ترین درخت جهان دارد و آن عرض پهناورش است که از دور و نمای بالا بیشتر شبیه به یک پارک جنگلی است تا یک درخت تنها! در ادامه با لست سکند همراه باشید تا حقایقی جالب از این درخت اعجابآور کشف کنید.
قطعا بزرگترین سوالی که ذهن آدم را به خود مشغول میکند سایز این درخت است. این کاشوی برزیلی حدود 8361 متر مربع بزرگی دارد و محیطی را اشغال کرده است که جای آن میتوان 70 درخت بادام هندی معمولی را پرورش داد. اما چطور ممکن است که یک درخت چند ده برابر از سایز عادی خود بزرگ شود؟
پاسخ این سوال به ژنتیک منحصر به فرد این گیاه باز میگردد. در این درخت، دو مورد ژنتیکی غیرمعمول دیده میشود که در دیگر درختهای بادام هندی وجود ندارد.
- نخست اینکه درخت Maior Cajueiro به صورت افقی رشد میکند و این ویژگی سبب میشود که نیروی جاذبه شاخههایش را به خاک نزدیک کند. پس از برخورد ساقه به خاک، این درخت کاشو در زمین ریشه میکند و شاخه های دیگری از آن میروید. این اولین ناهنجاری ژنتیکی این درخت است که موجب شده همانند یک زمین فوتبال بزرگ شود.
- دومین دلیل که از ناهنجاری نخست نیز نشأت میگیرد این است که، انتظار میرود با ریشه کردن شاخه ها در زمین، درخت مذکور به رشد افقی خود ادامه دهد، اما پس از ریشه کردن در خاک یک درخت دیگر با شرایط معمول رشد میکند و دوباره با همان ناهنجاری ژنتیکی نخست (رشد به صورت افقی) بزرگ میشود و این چرخه را ادامه میدهد.
در آخر بد نیست بدانید حیات و رشد این درخت در معرض خطر است. به گفته مسئولین پارک Maior Cajueiro do Mundo حجم بالای بازدید کنندگان در طول سال سبب شده ریشه و شاخه های این درخت عظیم الجثه در معرض خشک شدن قرار بگیرد. در واقع همانطور که اشاره شد. بخش اصلی این پارک تنها متشکل از یک درخت است و این امر کار نگهداری ومراقبت از این مکان را سخت تر میکند. چرا که در صورت خشک شدن این درخت، دیگر جاذبهای به نام Cashew of Pirangi در برزیل وجود نخواهد داشت.