همانطور که می دانید پاستیل یکی از محبوب ترین خوراکی ها برای تمامی سنین است که با شکل و طعم ای خارق العاده در بازار وجود دارد و بر اساس اعتقاد برخی از علاقه مندان اعتیاد آور می باشد. احتمالا کسی نیست که تاکنون پاستیل نخورده باشد و همچنین اگر شما نیز از دسته افراد پاستیل خود هستید و به این خوراکی علاقه زیادی نشان می دهید بهتر است چند آگاهی و توصیه را جدی بگیرید. در این مقاله به بررسی خوردن پاستیل در بارداری می پردازیم.
خوردن پاستیل در دوران بارداری
در واقع پاستیل از موادی مانند شکر، ژلاتین و سایر مواد افزودنی تشکیل شده که دارای طعم های مختلف است. البته که از نوعی واکس نیز برای براق کردن پاستیل ها استفاده می کنند که با سلامت فرد هیچ منافاتی ندارد. جالب است بدانید که یک کارگر ساده که تجربه زیادی در شیرینی پزی داشت راز درست کردن پاستیل را کشف نمود و نام آبنبات های خرسی خود را هاریبو گذاشت و به تدریج جهت ایجاد تغییر در مزه و طعم و حتی حالت آن از مقداری طعم دهنده میوه ای و ژلاتین استفاده نمود و موفق به درست کردن آبنبات هایی شد که در عین نرمی، کمی هم سفت بودند و کش می آمدند. اما امروزه پاستیل ها علاوه بر شکل و حالت خرسی در قالب های متعدد دیگری که از شکل حیوانات قورباغه، مرغ و زرافه گرفته تا میوه هایی مانند آلبالو، سیب، توت فرنگی و پرتقال و اشیایی همچون نوشابه و خودرو با تنوع زیادی در مزه و رنگ تولید می شوند. توجه داشته باشید که معمولا پاستیل یکی از محبوب ترین خوردنی ها برای تمامی زنان باردار محسوب می شود زیرا وقتی زنی در انتظار تولد نوزاد خود می باشد بدن او تمایل بیشتری نسبت به خوردنی مواد غذایی شیرین نشان می دهد و از آنجایی که بدن مادران در دوران بارداری بیش از حد فعال خواهد بود بنابراین در چنین مواردی ممکن است آن ها به خوردن پاستیل و دیگر مواد شیرین روی بیاورند. اما بهتر است بدانید که اگر به عنوان یک زن حامله در مورد ایمنی بدن خود هیچ اطلاعاتی ندارید و یا نمی دانید که مصرف این ماده می تواند سلامت و رشد جنین مولد نشده شما را به خطر اندازد مطالعه این مطلب را نباید از دست بدهید.
مزیت های خوردن پاستیل:
همانطور که متوجه شدید این خوراکی خوشمزه در میان تمامی افراد طرفداران زیادی دارد و گروهی از متخصصان تغذیه با مصرف آن موافق می باشند و نه تنها مصرف آن را در حد معمول مضر نمی دانند بلکه کلی خاصیت و فایده هم برای آن ذکر کرده اند که در ادامه به بیان برخی از آن ها پرداخته ایم:
ژلاتین موجود در پاستیل سرشار از پروتئین است که فرد می تواند با مصرف آن بخشی از این ماده معدنی مورد نیاز بدن را به راحتی تامین نماید.
پاستیل معمولا دارای خواص ضد التهابی می باشد که قادر است درد های مفصلی را کاهش دهد و همچنین از ابتلا به پوکی استخوان ها نیز جلوگیری خواهد کرد.
گلایسین موجود در پاستیل موجب تقویت سیستم گوارش و بهینه کردن روند هضم و جذب غذا در بدن خواهد شد.
پاستیل حاوی مقدار زیادی اسید فولیک است که برای زنان باردار مفید خواهد بود.
مصرف پاستیل می تواند به کاهش کلسترول خون کمک زیادی بکند.
با مصرف پاستیل می توانید به نازکی تار موهای خود بپردازید.
آمینواسید های موجود درون پاستیل موجب بهبود بافت های پوستی می شود.
از آنجایی که پاستیل حاوی ویتامین B می باشد برای درمان افسردگی مفید خواهد بود.
مضرات مصرف پاستیل:
بهتر است بدانید که برخی از متخصصان تغذیه با مصرف پاستیل در دوران بارداری مخالف هستند و برای آن دلایلی ذکر کرده اند که در ادامه به بیان آن پرداخته ایم:
تامین نکردن کلسیم مورد نیاز بدن:
بسیاری از افراد معتقد هستند که ژلاتین موجود درون پاستیل تامین کننده مقدار زیادی کلسیم است و انواع میوه ای آن نیز می تواند ویتامین های لازم بدن را تامین کنند و به همین خاطر می توانند جایگزین ایده آلی برای افرادی باشد که علاقه ای به مصرف میوه ندارند اما این تصور کاملا اشتباه است و بهتر است بدانید که ژلاتین موجود در پاستیل از ژلاتین حیوانی که پست ترین نوع پروتئین است تولید شده که حتی پروتئین موجود در آن از پروتئین موجود در گوشت، شیر و تخم مرغ بسیار کمتر است و به همین خاطر ارزش غذایی پایینی دارد و برای دوران بارداری توصیه نمی شود. همچنین توجه داشته باشید که نباید پاستیل و دیگر خوراکی هایی مانند آن را جایگزین وعده غذایی خود بکنید زیرا این خوراکی ها مواد مورد نیاز بدن را تامین نمی کنند.
افزایش وزن بیش از حد:
همانطور که می دانید خوراکی های شیرینی مانند پاستیل برای افرادی که در طی چند ساعت چیزی نخورده اند به دلیل قند زیادی که دارد موجب افزایش ناگهانی قند خون و همچنین احساس سیری می شود البته که این احساس تنها ۳۰ دقیقه پایدار خواهد بود زیرا افزایش ناگهانی قند خون با افزایش ترشح انسولین همراه است و به همین خاطر خیلی سریع حس گرسنگی سراغ فرد خواهد آمد. به همین منظور است که مصرف متداوم شیرینی جات موجب افزایش تعداد دفعات گرسنگی در طول روز شده و فرد مجبور به مصرف کالری بیشتر از نیازش می شود. همچنین که پاستیل هایی با قند و شکر طبیعی تولیده شده اند که به شدت چاق کننده هستند و زیاده روی در خوردن آن ها موجب بالا رفتن میزان قند خون خواهند شد که این امر برای زنان باردار بسیار خطرناک خواهد بود.
خراب شدن دندان ها:
توجه داشته باشید که ترکیبات ژلاتینی موجود درون پاستیل موجب می شود که آن ها به مخاط دهان و دندان ها بچسبند و موجب پوسیدگی دندان ها شوند. پس توصیه می شود که پاستیل را نجویید و اجازه دهید در دهانتان آب شود و بلافاصله پس از میل کردن آن سریع مسواک بزنید.
ارزش غذایی صفر:
پاستیل در واقع جز خوراکی هایی محسوب می شود که پرکالری و ارزش غذای صفر دارد و آنچه که این تهیه این ماده خوراکی به کار رفته عمدتا طعم دهنده و اسانس مصنوعی است که برای سلامتی بسیار مضر می باشد.
مقدار ایده آل برای مصرف پاستیل در بارداری:
بهتر است بدانید که اغلب متخصصان تغذیه توصیه می کنند مصرف هر ماده خوراکی حتی تنقلات پرکالری و بی خاصیت هم اگر در حد عقلانی باشد مشکلی پیش نمی آورد یعنی اگر تعادل را رعایت کنید و به مسائل بهداشتی توجه داشته باشید خطری سلامتی شما تهدید نخواهد کرد. همچنین باید بدانید که پاستیل و سایر شکلات ها را در طول روز نباید بیش تر از ۵۰ گرم مصرف نمایید.