برای متاهل شدن، ما باید با فردی ازدواج کنیم که الان هست، نه فردی که قرار است در آینده بشود. باور غلطی وجود دارد مبنی بر اینکه من بعد ازدواج، همسرم را تغییر خواهم داد.
نویسنده : دکتر هادی غلاممحمدی | مشاور خانواده
مردی 35 سالهام. یک سال پیش با اصرار خانوادهام که گفتند باید حتما ازدواج کنی، با گزینه پیشنهادیشان که مخالفش هم نبودم، ازدواج کردم. زنم خوشاخلاق است اما یک مشکل دارد که من توان تحملش را ندارم. او در مراسم خواستگاری قول داد سیگارش را ترک میکند اما الان یک سال میشود که نتوانسته است. من هم خیلی از بوی سیگار بدم میآید. به من میگوید تو هم بکش تا راحت بشی! چه کنم؟
برای متاهل شدن، ما باید با فردی ازدواج کنیم که الان هست، نه فردی که قرار است در آینده بشود. باور غلطی وجود دارد مبنی بر اینکه من بعد ازدواج، همسرم را تغییر خواهم داد. هم مرد و هم زن، ممکن است چنین باوری داشته باشند. وقتی در ابتدای آشنایی یا در جلسات اولیه و مراسم خواستگاری متوجه نکاتی در فرد مدنظر میشویم که یا آنها را نادیده میگیریم یا از کنار آنها عبور میکنیم یا اینکه تغییر را به آینده موکول میکنیم و با خود میگوییم او را تغییر خواهم داد و از عشق و رابطهام استفاده خواهم کرد تا او آن عادت و رفتار را کنار بگذارد، یکی از بزرگترین اشتباهات زندگی مشترکمان را انجام دادهایم. امیدوارم این قسمت را دختر و پسرهای در آستانه ازدواج هم بخوانند تا اهمیت تصمیمگیری نهایی برای انتخاب همسر را بیشتر درک کنند. اما شما مخاطب گرامی باید بدانید تغییر عادتهای رفتاری همسر، خیلی سخت اتفاق میافتد و نیازمند توجه به نکاتی است که برخی از آنها را برایتان در ادامه توضیح خواهم داد. قبل از هر چیز توجه داشته باشید قطعا رفتار ایشان برای مصرف سیگار اشتباه است و توصیهشان به شما هم اشتباهتر.
حواستان باشد که ترک عادتهای رفتاری به آسانی صورت نمیگیرد و نیاز به زمان و برنامه دارد
از خانمتان طلبکار نباشید
جملاتی مثل این که «تو قول دادهای و حالا حتما باید سیگار را کنار بگذاری» را به کار نبرید و با استفاده از توصیهها و نصیحتها به دنبال تغییر در خانمتان نباشید زیرا این حالت میتواند منجر به شکلگیری حالت تدافعی در همسرتان شود و انگیزهاش برای تغییر را کمتر کند. تنها کسی که میتوانیم او را کنترل کنیم، خودمان هستیم. بنابراین به جای آن، با روش غیرمستقیم و با بیان احساسات خود درباره مصرف سیگار ایشان و اینکه چه احساسی در این زمینه به شما دست میدهد، وارد عمل شوید؛ البته اشاره به نکات مثبت از جمله اخلاق خوب ایشان نیز بسیار کمک کننده است.
توقع نداشته باشید یک باره ترک کند
کمی حوصله به خرج دهید و به دنبال این نباشید که ایشان یک باره مصرف سیگار را کنار بگذارد بلکه در ابتدا به دنبال این باشید که ایشان مصرف را کم کند و به مرور به این کار ادامه دهد. حواستان باشد که ترک عادتهای رفتاری به آسانی صورت نمیگیرد و نیاز به زمان و برنامه دارد. در صورت موفقیت ایشان به کم کردن مصرف سیگار جایگزینهایی را ایجاد کنید از جمله اینکه توجه عاطفی بیشتری به ایشان کنید، وقت بیشتری برایشان بگذارید، رابطه جنسیتان را پرشورتر کنید، هدیه بخرید برای او و ... .
این مشکل را جدی بگیرید
توجهتان را به این نکته جلب میکنم که باید هرچه زودتر تکلیف این موضوع را مشخص کنید. بالاخره شما در آینده نزدیک قصد پدر شدن خواهید داشت و ... و این مشکلتان میتواند تاثیرات بدی بر آینده زندگیمشترکتان داشته باشد.
در صورتی که پیاده کردن توصیههای مطرح شده برایتان سخت است یا اینکه همسرتان در این مسیر همراهی نمیکند و این موضوع باعث عدم نتیجهگیری شما به رغم تلاشتان میشود، مراجعه به مشاور و روان شناس متخصص زوجدرمانی را در برنامه خود داشته باشید.