نرم افزارهای مختلف طراحی لوگو
سه شنبه 25 شهریور 1399 11:11 AM
ساخت لوگو و یا اصطلاحاً نشان تجاری، یکی از نخستین مراحل راه اندازی و تاسیس کسب و کارهای نوبنیاد و یا هر نوعی از تجارت است. لوگو و یا آرم، معمولا به شکل یک علامت، تصویر، متن کوتاه و یا ترکیبی از تمامی موارد، توسط نرم افزارهای گرافیکی مختلف طراحی شده و به شکل اختصاصی به ثبت خواهد رسید. امروزه بسیاری از سایت های معتبر جهانی به ارائه نرم افزارهای مبتدی و حرفه ای در زمینه طراحی و ساخت لوگو پرداخته و پاسخگوی نیاز بسیاری از کاربران در این خصوص خواهند بود.
لوگو یکی از مهمترین و اصلی ترین نشان هویت بخش به تمامی ارگان ها، سازمان ها، کارخانجات و سازمان های دولتی و یا خصوصی است. بیشترین اهمیت طراحی لوگو به دلیل متمایز سازی و ایجاد انحصار در کسب و کار و فعالیت یک ارگان بوده و قادر به معرفی فعالیت های مورد نظر افراد در سراسر جهان خواهد بود. از این رو پرداخت هزینه های بسیار زیاد به منظور طراحی و ساخت لوگو، از مراحل غیر قابل اغماض و بسیار ضروری تاسیس، معرفی و گسترش کسب و کارهای مطرح و بسیار بزرگ در سطح جهانی به شمار می آید.
(تصویر 1)
یکی از روش های ساده به منظور طراحی و ساخت لوگو و یا نشان تجاری در آغاز یک کسب و کار ساده و نوپا، کمک گرفتن از افراد مبتدی و یا اصطلاحا آماتور در این زمینه است. از مزایای اصلی این نوع از طراحی لوگو، معرفی و اعلام آغاز فعالیت رسمی در زمینه مورد نظر با صرف هزینه های کمتر و مقرون به صرفه است. این نوع از طراحی و ساخت لوگو معمولا توسط نرم افزارهای بسیار ساده و عمومی انجام شده و احتیاج به دانش تخصصی علوم گرافیکی نخواهد داشت.
طراحی آرم و یا لوگو توسط افراد نیمه حرفه ای
ایده پردازی ساخت لوگو توسط افراد نیمه حرفه ای در مقایسه با طراحی ساده آن، احتیاج به پرداخت هزینه های بیشتر، دانش پایه ای از علوم گرافیکی توسط طراح و استفاده از نرم افزارهای گرافیکی تخصصی تر خواهد داشت. معمولا این سبک از طراحی انواع لوگو به منظور معرفی و انحصار شرکت، ارگان و سازمان های بزرگ تر در سطح کشوری انجام خواهد شد.
طراحی آرم و یا لوگو توسط افراد حرفه ای
این سبک از طراحی لوگو و یا نشان تجاری توسط افراد کاملا متخصص، مجرب و با سابقه در این زمینه انجام شده و احتیاج به پرداخت هزینه های بسیار زیادی خواهد داشت. طراحی نشان تجاری توسط افراد حرفه ای به منظور معرفی و ایجاد انحصار در شرکت های بسیار بزرگ و فعال در سطح بین المللی انجام شده و احتیاج به مهارت های حرفه ای، خلاقیت و استفاده از چندین نرم افزار گرافیکی بسیار تخصصی خواهد داشت. معمولا در سطح جهانی این نوع از طراحی لوگو به شکل گروهی انجام شده و نتیجه فوق العاده ای خواهد داشت.
(تصویر 2)
یکی دیگر از راه های طراحی نشان تجاری، استفاده از وب سایت های ارائه دهنده نرم افزارهای طراحی و یا قالب های آماده از ایده مورد نظر کاربران است. فعالیت تمامی این وب سایت ها به شکل رایگان انجام شده و طرفداران بسیار زیادی را به خود فراخوانده است. بیشترین طیف کاربران این وب سایت های رایگان، افراد آماتور و متقاضیان طراحی و ساخت لوگو در سطح مبتدی می باشند.
(تصویر 3)
امروزه به دلیل گسترش و توسعه علوم نرم افزاری در سراسر جهان، طراحی لوگو و نشان های تجاری در تمامی سطوح مبتدی، نیمه حرفه ای و حرفه ای، توسط نرم افزارهای گرافیکی انجام خواهد شد. تا چندین سال گذشته تعداد این نوع از نرم افزارها بسیار کم و محدود بوده و امکان مانور بسیار کمی برای طراحان لوگو وجود داشت. خوشبختانه در چند سال اخیر تعداد بسیار زیادی از نرم افزارهای حرفه ای و تخصصی گرافیکی جایگزین نسخه های قدیمی شده و پاسخگوی نیاز متقاضیان در این زمینه خواهند بود. معمولا نرم افزارهای موجود در این زمینه به دو شکل زیر در بازار دنیای دیجیتال موجود هستند.
(تصویر 4)
نرم افزار لوگو میکر logo make، نرمافزار طراحی لوگو کریتورLogo Creator، نرمافزار لوگو فاندری Logo Foundr، نرم افزار جتای jeta، نرم افزار گیمپ Gimp، نرم افزار اینک اسکیپ Ink Scape، نرم افزار طراحی لوگو یس Logo Yes و نرم افزار طراحی لوگو کانوا Canva از مهمترین نرم افزارهای رایج در این زمینه هستند.
نرمافزار فتوشاپ Adobe Photoshop، نرم افزار ایلاستریتور Illustrator، نرم افزار کورل دراو Corel draw و نرم افزار ادوبی ایندیزاین Adobe In Design، از مهمترین نرم افزارهای موجود در این زمینه هستند.