حفرههای مرموز سیبری چگونه شکل میگیرند
پنج شنبه 20 شهریور 1399 2:27 PM
اختصاصی «تابناک با تو»؛ یک خدمه تلویزیونی روسیه در تابستان امسال بر فراز توندرای سیبری پرواز میکردند که حفره بزرگ به عمق ۳۰ متر (۱۰۰ فوت) و عرض ۲۰ متر را از نظر اندازه، تقارن و نیروی انفجاری طبیعت که باید ایجاد شود، مشاهده کردند.
به گزارش سی ان ان، دانشمندان کاملاً مطمئن نیستند که چگونه این حفره بزرگ ایجاد شده، ولی این حداقل نهمین حفرهای است که از سال ۲۰۱۳ در این منطقه دیده شده است. نظریههای اولیه با کشف اولین حفره در نزدیکی یک میدان نفت و گاز در شبه جزیره یامال در شمال غرب سیبری شکل گرفت؛ از جمله این نظریات برخورد شهاب سنگ، فرود یوفو و فرو ریختن یک مخزن مخفی نظامی در زیر زمین بوده است.
در حالی که برخی دانشمندان بر این باورند که این حفره بزرگ ناشی از تراکم گاز متان است و نتیجه بالا رفتن درجه حرارت در منطقه شکل گرفته است، پژوهشگران هنوز چیزهای زیادی در این باره نمیدانند.
چوولین محقق اصلی در مرکز بازیابی هیدروکربنهای علم و فناوری Skolkovo که از منطقه بازدید کرد گفت: در حال حاضر هیچ نظریه پذیرفته شده واحدی در مورد نحوه شکلگیری این پدیدهها وجود ندارد و ممکن است سالها پیش در حال شکل گیری بوده باشند؛ اما برآورد تعداد آنها دشوار است و از آنجا که چالهها معمولاً در مناطق بکر و غیر بکر قطب شمال ظاهر میشوند، اغلب کسی نیست که بتواند آنها را ببیند و گزارش دهد.
وی افزود: تاکنون حفرهها بیشتر تصادفی در حین پروازهای معمول غیر علمی هلیکوپتر یا توسط گلهداران و شکارچیان گوزن شمالی پیدا شدهاند. یخها، که دو سوم خاک روسیه را پوشش میدهد، یک مخزن عظیم طبیعی متان و گازهای گلخانهای قوی است و تابستانهای گرم از جمله در سال ۲۰۲۰ در منطقه ممکن است در ایجاد این چالهها نقش داشته باشد.