عمران مرادی در گفت و گو با ایسنا با اعلام این مطلب، اظهار کرد: در این شرایط ماه با خورشید طلوع و غروب می کند و به دلیل نزدیکی با خورشید قابل دیدن نیست.
وی در توضیح پدیده ماه نو، گفت: ماه نو بهطور معمول در هر گردش هلالی کره ماه به دور زمین رخ میدهد و یکی از گامهای ماه است و آن زمانی است که ماه در مسیر خود در مقارنه با خورشید قرار می گیرد.
این مدرس نجوم با بیان اینکه ماه نو سرآغاز زمانبندی ماه قمری است، تصریح کرد: ماه کم کم از خورشید دور می شود و تا زمانی که به حد لازم از خورشید فاصله گرفت، قابل رصد خواهد شد.
مرادی اضافه کرد: این زمان یعنی در فاصله ماه نو تا ماه اول قمری، بهترین رصد برای اجرام غیرستاره ای است.
«ماه نو» فرصتی مناسب برای رصد اجرام غیرستارهای
وی در توضیح اجرام غیرستاره ای، گفت: اجرام غیرستاره ای همچون کهکشان ها، سحابی ها و خوشه های ستاره ای هستند که در شرایط معمول آسمان با وجود نور ماه قابل رویت نیستند و زمانی که ماه نباشد می توانیم این اجرام را رصد کنیم.
این پژوهشگر نجوم بهترین مکان برای رصد اجرام غیرستاره ای را کویر و کوهستان معرفی کرد و گفت: در این مکان ها به دور از آلودگی نوری شهرها در تاریکی آسمان می توان این اجرام را به خوبی رصد کرد و فرصت مناسبی برای عکاسی نجوم است.
مرادی در خصوص رصد هلال اول ماه محرم، تصریح کرد: ۳۰ مرداد ماه احتمالا ماه اول قمری رصد می شود و در این صورت، جمعه ۳۱ مرداد مصادف با یکم محرم ۱۴۴۲ هجری قمری خواهد بود.