طرز تهیه شربت گل محمدی
یک شنبه 26 مرداد 1399 9:27 AM
اگر در جست و جوی یک شربت گوارا، خوش عطر و دلپذیر برای عصرهای تابستان هستید پیشنهاد میکنیم یک بار شربت گل محمدی را امتحان کنید. این شربت یکی از معروفترین نوشیدنیها در طب سنتی ایران است که جایگزین بسیار خوبی برای نوشیدنیهای صنعتی میباشد.
شربت گل محمدی آرام بخش است و برای درمان بی خوابی نیز موثر میباشد و برای افرادی که بدن و عرق آنها بوی نامطبوع دارد مناسب است. این شربت برای کاهش و تعدیل حرارت گرم مزاجان مفید است. علاوه بر این تأثیری چشمگیر در پاکسازی کبد و صفرا، باز شدن رنگ چهره و شادابی پوست و مو دارد. ما در این مطلب میخواهیم طرز تهیه شربت گل محمدی را آموزش دهیم پیشنهاد میکنیم حتما این شربت محشر را درست کنید و با نوش جان کردنش حسابی خنک شوید.
مواد لازم
طرز تهیه
۱. ابتدا گلبرگهای گل محمدی را با دقت از گلها جدا کنید، سپس آنها را داخل یک قابلمه مناسب بریزید. در ادامه آب را جوش بیاورید بعد آب جوش را به یکباره روی گلبرگها بریزید به صورتی که آب جوش به طور کامل روی گلبرگها را بپوشاند. پس از ریختن آب جوش فورا یک دم کنی تمیز روی درب قابلمه قرار دهید.
۲. حالا قابلمه را به مدت ۲۴ ساعت در محیط آشپزخانه قرار دهید تا عطر گلبرگها به طور کامل خارج شود. پس از گذشت ۲۴ ساعت گلبرگها را داخل آبکش بریزید روی قابلمه قرار دهید تا آب باقیمانده در گلبرگها خارج شود. فقط حواستان باشد به هیچ وجه گلبرگها را برای خارج شدن آب، فشار ندهید، زیرا در پایان شربتی بد رنگ و کدر خواهید داشت.
۳. پس از اینکه آب موجود در گلبرگها خارج شد شکر را به آن اضافه کنید قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید اجازه دهید شکر به طور کامل در آب حل شود وقتی جوشید کف روی آن را جمع کنید سپس صبر کنید تا به غلظت مناسب برسد. زمانی که که شربت به غلظت کافی رسید در صورت تمایل نوک قاشق چایخوری رنگ صورتی قنادی به آن اضافه کنید بعد هم جوهر لیمو را در یک قاشق سوپخوری آب جوش حل کنید و به شربت اضافه کنید سپس قابلمه را از روی حرارت بر میدارید.
به این نکته توجه داشته باشید که پس از گذاشتن آب و شکر روی حرارت، ۳.۲ مرتبه هم بزنید تا شکر داخل آب حل شود. زمانی که شکر به طور کامل حل شد، دیگر به هیچ عنوان هم نزنید تا شربت بجوشد و قوام آید. هم زدن شربت پس از حل شدن شکر در آب، باعث شکرک زدن شربت خواهد شد.
قوام آمدن شربت بسیار مهم است در صورت داشتن تجربه کافی، میتوان قوام آمدن شربت را از طریق جوشیدن تشخیص داد که در این هنگام، باید به صورت حبابهای ریز در آید. در غیر این صورت هنگام تست، شربت حتماً باید سرد باشد. شربت سرد شده در صورتی که قوام آمده باشد روان نیست و به راحتی از قاشق جدا نمیشود.
دلیل تلخ شدن شربت گل محمدی و روش گرفتن تلخی آن
دلیل تلخ شدن شربت گل محمدی استفاده از گلبرگهایی است که رنگ تیره دارند و به اصلاح نارس هستند. برای تهیه این شربت حتما از گلبرگهای رنگ صورتی روشن استفاده کنید تا شربت در پایان طعم تلخی نداشته باشد. یکی دیگر از دلایل تلخ شدن شربت گل محمدی استفاده از گل محمدی با نژاد خاص است برای کم کردن تلخی شربت میتوانید آن را به همراه آب لیمو ترش تازه مصرف کنید.