0

5 روش برای درمان کیست مویی

 
jody70
jody70
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : مرداد 1396 
تعداد پست ها : 48

5 روش برای درمان کیست مویی
یک شنبه 19 مرداد 1399  5:08 PM

 

5 روش برای درمان کیست مویی

 

درمان کیست مویی:

کیست مویی بیماری آزار دهنده وعفونی است که معمولاً پایین تر از کمر ایجاد میشود، به همین جهت در دسته بیماری های نشیمنگاهی نیز قرار می گیرد. کیست مویی کانال یا حفره ای در زیر پوست است که در اثر برگشت مو به داخل پوست ایجاد شده و به شکل سوراخ یا جوش بر روی پوست مشاهده میشود. در بیشتر موارد نیز دچار التهاب و عفونت میشود.

 

علت کیست به طور دقیق مشخص نیست، اما هر عاملی که موجب سایش پوست این موضع شود، مثل زیاد نشستن یا استفاده از لباس های نامناسب می تواند با این بیماری در ارتباط باشد. البته در مواردی نیز وراثت و یا موهای زائد و پرپشت در ایجاد کیست نقش دارند.

 

 این بیماری با نشانه هایی مثل درد شدید، عفونت، آبسه، مشاهده سوراخ هایی بر روی پوست و... تشخیص داده میشود. برای معالجه آن می توان از روشهای مختلفی مثل درمان کیست مویی یا سینوس پیلونیدال با لیزر بدون جراحی  استفاده نمود، که در ادامه به بررسی بیشتر آنها می پردازیم:

 

1-لیزر

لیزر کیست مویی بهترین روش موثر برای درمان این بیماری است. تمامی مراحل درمان در این روش با استفاده از اشعه لیزر انجام میشود. در لیزر درمانی، به سبب افزایش دقت پزشک خطر آسیب به بافت های اطراف موضع آسیب دیده وجود ندارد.

 

این درمان سرپایی، در ایران کلینیک و در کمتر از یک ساعت قابل انجام است و نیازی به دریافت بیهوشی نیست. پس از درمان نیز بیمار مرخص شده و می تواند به زندگی عادی خود ادامه دهد. سایر ویژگی های این درمان به این شرح است:

- درمان سریع و سرپایی

- بدون درد و خونریزی

- درمان قطعی

- دوره نقاهت کوتاه تر

- درمان ایمن و بدون ایجاد عوارضی مانند عفونت

- مقرون به صرفه

- بدون به جا ماندن جای جراحی

 

2-درمان خانگی و دارویی

درمان های خانگی و دارویی نمی توانند به تنهایی برای درمان این بیماری موثر باشند، بلکه اگر در کنار سایر روشها انجام شوند می توانند به بهبودی سریع تر این عارضه کمک کنند. روشهای درمان خانگی به این شرح است:

 

حمام سیتز:حمام نشیمن یا سیتز به قرار دادن موضع کیست در آب گرم گفته میشود. این کار در رفع التهاب و درد بیماری موثر است. برای افزایش تاثیرگذاری به لگن آب و یا وان حمام نمک اپسوم یا جوش شیرین اضافه کنید.

 

داروها : مصرف دارو ها با رفع عفونت می تواند به تسکین موقتی علائم کمک کرده و یا با کاهش عفونت پیش از جراحی به نتیجه گیری بهتر از درمان کمک نماید. برای این منظور می توانید از داروهای مسکن برای کاهش درد و از آنتی بیوتیک ها برای رفع عفونت استفاده نمایید.

 

ورزش : ورزش میتواند با افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن و بهبود گردش خون در رفع بیماری موثر باشد.

 

داروهای گیاهی : استفاده از داروهای گیاهی مثل آلوئه ورا، فندق جادوگر، روغن نارگیل و روغن کرچک می تواند با کاهش التهاب و عفونت به درمان بیماری کمک نماید.

 

کمپرس سرد : اگر درد شدیدی در این ناحیه احساس می کنید، استفاده از کمپرس سرد می تواند در کاهش سریع درد شما موثر باشد. همچنین اگر از یخ به عنوان کمپرس سرد استفاده می کنید، هرگز آن را مستقیماً بر روی موضع قرار ندهید.

 

به یاد داشته باشید، این روشها جایگزین درمان های اصلی نشده و برای نتیجه گیری قطعی لازم است که از درمان های موثر، در کنارهای درمان های خانگی استفاده نمایید.

 

3-جراحی

جراحی کیست مویی یکی از روشهایی است که اگر عوارض آن را در نظر نگیریم، می تواند از روشهای مناسب برای درمان کیست باشد. اما مشکلات و عوارض متعدد این درمان موجب شده امروزه به ندرت مورد استفاده قرار گیرد، و جای خود را به درمان با لیزر داده است.

 

جراحی در بیمارستان و تحت بیهوشی انجام میشود. که مسلما نیازمند چندین روز بستری قبل و بعد از درمان است. این جراحی به دو نوع باز و بسته تقسیم میشود:

 

در جراحی باز پس از تخلیه کیست، موضع را بخیه نمی زنند تا از داخل به سمت خارج ترمیم شود. زیرا در برخی مواقع بخیه زدن می تواند موجب عود مجدد بیماری گردد. از طرفی باز رها کردن زخم خطر عفونت آن را تا چند برابر افزایش می دهد.

 

در مقابل اگر موضع جراحی شده بیشتر باشد و یا در جای نامناسبی باشد، از روش جراحی بسته استفاده شده و زخم را بخیه می زنند. این روش احتمال عود بیشتری داشته ولی خطر عفونت آن کمتر است.

 

مصرف داروهای آنتی بیوتیک، تعویض پانسمان و رعایت بهداشت می تواند خطر عفونت را کاهش دهد. از معایب عمل جراحی می توانیم به این موارد اشاره کنیم:

- درد

- خونریزی

- احتمال عفونت

- نیاز به بستری در بیمارستان

- افزایش هزینه ها

- به جای ماندن اسکارها یا جای زخم 

 

4-تزریق فیبرین

یکی دیگر از روشهای که به ندرت هم توصیه میشود، تزریق داروی فیبرین به موضع کیست است. فیبرین برای بیمارانی قابل انجام است که تا پیش از این دچار این بیماری نشده و کیست ایجاد شده با عمق کم و بدون آبسه است.

 

در این روش پس از تخلیه موضع، چسب فیبرین داخل آن تزریق میشود. برای سه دقیقه موضع را فشار می دهند، تا چسب سفت شود سپس موضع را برای 24 ساعت با باند فشار می بندند.

 

در صورتی که این درمان با دقت انجام شود و عفونتی پس از آن ایجاد نشود. برای کیست هایی که در مراحل اولیه هستند، مناسب خواهد بود.

 

5- تزریق فنل

فنل داروی ضد عفونی کننده ای است که به داخل کیست تزریق میشود. این دارو باید برای چندین مرتبه تزریق شود تا بتواند تاثیر گذار باشد و باعث سخت شدن و بسته شدن ضایعه گردد. با توجه به اینکه این درمان خیلی وقت گیر است، احتمال عفونت را افزایش می دهد و خطر عود مجدد بیماری را نیز به همراه دارد، به ندرت مورد استفاده قرار می گیرد.

 

پیشگیری از عود مجدد

در صورتی که قبلا سابقه ابتلا به چنین بیماری را تجربه کرده اید، رعایت نکات زیر می تواند از عود مجدد بیماری جلوگیری نماید.

- حفظ بهداشت مقعد

- اصلاح منظم موهای زائد و یا لیزر موهای زائد

- استفاده از لباس های غیرچسبان با الیاف طبیعی

- پرهیز از نشستن های طولانی مدت

- تحرک و ورزش

 

برگرفته از: https://www.beytoote.com/news/medical-news/treatment1-hair-cysts.html  بیتوته 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها