پاسخ به:انواع غذاهای پرمحتوا و سیر کننده برای کودکان
پنج شنبه 16 مرداد 1399 11:29 AM
سیب زمینی کُوکُوت ( مناسب دوازده ماهگی)
مواد لازم :
1 عدد سیب زمینی بزرگ
5 گرم کره
20 گرم پنیر رنده شده
1 عدد تخم مرغ
مقدار بسیار کمی نمک
• سیب زمینی را با پوست بشویید و به مدت 30 تا 40 دقیقه داخل فر با دمای 220 درجه سانتی گراد قرار دهید تا بپزد ( سیب زمینی را میتوان با بخار آب نیز پخت).
• سیب زمینی پخته را دو قسمت کرده و طوری داخل آن را خالی کنید که فقط یک سانتی متر از سیب زمینی به پوست آن چسبیده باشد. سپس سیب زمینی باقی مانده را به قطعه های کوچکی تقسیم کرده و کره و پنیر را به آن اضافه کنید.
• قسمت خالی شده سیب زمینی را با این مواد پر کنید و در وسط آن شیار باریکی قرار دهید.
• تخم مرغ را وسط شیار بشکنید و نمک را به آن اضافه کنید.
• سیب زمینی پر شده را 8 دقیقه در فر گرم قرار دهید. پس از آنکه تخم مرغ کاملا پخته شد میتوانید آن را مصرف کنید.
گوجه فرنگی کُوکُوت ( مناسب دوازده ماهگی)
مواد لازم :
1 عدد گوجه فرنگی بزرگ
1 عدد تخم مرغ
1 قاشق سوپخوری خامه
20 گرم پنیر رنده شده
• گوجه فرنگی را شسته و برشی در قسمت سر آن بدهید. سپس تمام محتویات داخل گوجه فرنگی را خالی کنید. به طوری که مقداری گوشت به پوست آن باقی بماند.
• تخم مرغ را داخل حفره ی ایجاد شده در گوجه فرنگی بشکنید ، پنیر رنده شده و خامه را نیز به آن اضافه کرده و مدت 10 تا 15 دقیقه در فر با دمای 220 درجه سانتی گراد قرار دهید. کلاه یا سرگوجه فرنگی را که قبلا جدا کرده اید پنج دقیقه قبل از پختن غذا روی گوجه فرنگی قرار دهید.
تخم مرغ پخته را در صورت مناسب بودن دمای آن میتوانید به کودک بدهید.
بهترین روش پخت ماهی و سبزی هایی که به مصرف کودک می رسند شیوه بخارپز کردن آنهاست. دراین روش مواد غذایی کیفیت خود را حفظ می کنند و نمک های معدنی و ویتامین ها تحت تاثیر حرارت و روغن داغ از بین نمی روند.
روش پخت پاپیوت بویژه هنگامی که باید مقدار کمی مواد غذایی پخته شود آسان ترین و عملی ترین روش است. در این روش مواد غذایی را در کاغذ سولفوریزه یا کاغذ آلومینیومی قرار داده ، کره و یا سایر مواد را به آن اضافه میکنند. سپس بسته غذا را در داخل فر و یا در مجاورت بخار آب قرار می دهند.
به این ترتیب مواد مغذی غذا حفظ می شود و طعم و مزه آن به دلیل غلظت و تراکم مواد مطلوب تر خواهد بود.
اگراین روش پخت را انتخاب می کنید توجه داشته باشید که حتما از کاغذهای سولفوریزه استفاده کنید. زیرا ذرات آلومینیوم تحت تاثیر حرارت وارد مواد غذایی میشود. البته گرچه مقدار آن بسیار ناچیز است ولی استفاده مکرر و طولانی مدت از آن پیشنهاد نمیشود.
ماهی را میتوان به روش بن ماری نیز آماده کرد . در این روش ماهی را در بشقابی قرار می دهند و بشقاب دیگری روی آن می گذارند بعد آنها را در یک ظرف آب جوش به مدت 10 دقیقه یا کمی بیشتر حرارت می دهند.
یادآوری میشود که بهتر است ماهی هایی انتخاب کنید که فاقد تیغ های ریز بوده و زیاد چرب نباشند.
ماهی با سبزی و قارچ ( مناسب نه تا دوازده ماهگی)
کودک میتواند این غذا را از هفت ماهگی تجربه کند به شرطی که آن را توسط مخلوط کن کاملا نرم کرده باشید.
مواد لازم :
30 تا 50 گرم ماهی
1 مشت برگ کاهو خرد شده
2 عدد قارچ ( فقط قسمت کلاهک)
5 گرم کره
4/1 لیموترش
مقدار بسیار کمی نمک
• استخوان و پوست ماهی را جدا کرده و گوشت آن را به قطعات باریک تقسیم کنید.
• رگبرگ ها و قسمت های سفت برگ کاهو را بریده و دور بریزید و برگ های نرم آن را به مدت 10 دقیقه با بخار آب بپزید. کاهوی پخته را زیر آب سرد بگیرید تا خنک شود.
• کلاهک های قارچ را با دقت بشویید. بعد آن را با پارچه ای خشک کرده و به قطعات ریز تقسیم کنید.
• برگ های کاهو ، ماهی و قارچ را داخل کاغذ سولفوریزه بریزید و کمی نمک و کره را به آنها اضافه کنید و به مدت 8 دقیقه با بخار بپزید.
• غذای آماده را در بشقاب ریخته و آبلیموترش را به آن اضافه کنید.